23.11.2022 Idégenerering, videndeling og inspiration var i fokus, da godt 140 fødevareproducenter og leverandører fra en bred vifte af brancher mødtes i Billund til Sustainable Food Processing 2022. En konference arrangeret af Food& Bio Cluster Denmark, mejeriteknisk Selskab og Dansk Eksport Forening med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
17.11.2022 Vi har fået Aalborg Universitet til at udarbejde en helt ny rapport, der giver indsigt i forskellige power-to-X (PtX) teknologier og deres anvendelser. Rapporten udforsker mulighederne, men også de eksisterende eller potentielle fremtidige udfordringer der er i forbindelse med udbredelsen af teknologien.
11.11.2022 At sætte fart på udviklingen af plantebaserede fødevarer er en af Food & Bio Cluster Denmarks vigtigste agendaer. Derfor er vi både glade og stolte over at være del af Plant2Food, som Novo Nordisk Foundation lancerede i går.
03.11.2022 Otte effektive timer samlede jordbrugere, virksomheder, iværksættere, forskere, investorer, interesseorganisationer, myndigheder og mange andre interesserede på Engestofte Gods på Lolland, hvor der blev sat fokus på nogle af de løsninger, vi i fremtiden har brug for, for at drive en cirkulær bioøkonomi.
02.11.2022 Den københavnske startupvirksomhed Zymoscope har udviklet et nyt værktøj, der kan minimere tidskrævende laboratorieanalyser i forbindelser med fermentering. Teknologien, der udvikles med midler fra internationalt projekt og med støtte fra Food & Bio Cluster Denmark, bliver netop nu testet i produktion.
01.11.2022 I dagene 29. november til 2. december er Food & Bio Cluster Denmark at finde på Agromek. Besøg os på stand E4140 i temaområdet ”Fremtidens dage” i hal E.
31.10.2022 I Food & Bio Cluster Denmark starter vi løbende nye netværk, hvor vores medlemsvirksomheder i en lukket kreds får mulighed for at blive opdateret, udveksle viden og sparre med hinanden om specifikke emner, der står højt på dagsordenen inden for fødevarer og bioressourcer.
28.10.2022 Hvordan udnytter man bioaffaldet (endnu) bedre, så vigtige næringsstoffer ikke går tabt, men genanvendes i nye produkter? Det har Food & Bio Cluster Denmark været med til at finde nye svar på sammen med en række danske og udenlandske partnere i EU-projektet ValueWaste.
10.10.2022 Vi befinder os i en tid, hvor virksomhedsdrivere, medarbejdere og forbrugere i dén grad kan mærke krigen og energikrisen. For realiteten er, at vi er nået til et punkt hvor energipriserne er steget med 180 % sammenlignet med sidste år (DI, 2022), og med en sådan iskold opvågning er der sket et skift i, hvordan vi taler om at reducere vores energiforbrug. Vi taler nemlig ikke længere kun om, hvorfor vi skal reducere vores energiforbruget, men nu mere om hvordan.
10.10.2022 Tilstopning af vandingssystemer er et stort problem i landbruget, hvor løsningen ofte er lig med brug af skadelige kemikalier, der hverken er særligt gode for mennesker eller miljø. HPNow kommer nu på banen med bæredygtigt alternativ, der ovenikøbet kan produceres on-site.