05.07.2022 Under sloganet "Keeping Ukrainian goods moving!" har Europa-Kommissionen i samarbejde med Enterprise Europe Network lanceret en online platform for at matche europæiske og ukrainske virksomheder, så de sammen kan finde pragmatiske løsninger på at få ukrainske landbrugsprodukter ud til resten af verden.
05.07.2022 Idégenerering, videndeling og inspiration er i fokus, når konferencen ’ Sustainable Food Processing’ den 17. november inviterer fødevareproducenter og leverandører til at høre om de nyeste trends og teknologier inden for områderne digitalisering, effektivisering, plantebaserede fødevarer, energibesparelse og automatisering.
29.06.2022 Med åbningen af Food & Bio Cluster Denmarks nye kontor i Thisted i mandags markeredes Food Cluster Thys konsolidering ind i klyngen, og Food & Bio Cluster Denmarks landsdækkende struktur er nu helt på plads. Fremover har medlemmer og andre spillere inden for fødevarer og bioressourcer nu endnu lettere adgang til klyngens muligheder og kompetencer på 10 forskellige lokationer landet over.
28.06.2022 Ved filetering af pelagiske fisk som sild er det almindelig praksis at samle alt afskæret som hoved, hale og rygben i én beholder. Dette forringer straks kvaliteten af afskæret, da delene bliver forurenet med f.eks. blod, enzymer og rester fra tarmene. Anvendelsesmulighederne og værdien er derfor begrænset, hvorfor de typisk anvendes til foderproduktion.
20.06.2022 Dén der summen, der ligger som et konstant soundtrack til messer som den her. Lyden af netværk, ideudvekslinger og pitches, der bliver fyret af i en lind strøm. Og visitkort, der bytter hænder og bliver fragtet med tilbage. Videre ud i verden. Netop den summen oplevede vi endelig igen, da vi i starten af juni to på messe i Barcelona.
20.06.2022 ”Egentlig handler det jo om alt muligt andet, end bare penge. Det handler i mindst lige så høj grad om at definere hele historien omkring sit produkt og dens plads på markedet” Sådan siger Magnus Meyer Harrison, direktør i Twisted Leaf, som han har skabt sammen med sin bedste ven og forretningsudvikler i foretagendet, Anders Boserup Lauritsen. I dag har de fået Frederic Viking med ombord som partner og endelig fået hul på salget efter en lang rejse.
20.06.2022 Flere og flere forbrugere vil gerne spise mere plantebaseret, men efterspørger højere kvalitet af de ikke-animalske produkter. Det viser en undersøgelse fra Teknologisk Institut, som er lavet for Food & Bio Cluster Denmark med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
17.06.2022 Veganske flødeboller, læder lavet af grannåle og sunde fødevareingredienser fra tang. Emnerne i Food & Bio Cluster Denmarks nye samarbejdsprojekter spænder bredt.
17.06.2022 Startups har brug for risikovillig kapital og kompetencer for at løfte sig selv til næste niveau. I klyngen har vi allerede været med til at rejse 25 mio. kroner i år, og målsætningen er at runde 75 mio. kr. ved årets udgang.
14.06.2022 Med den aktuelle energikrise er der kommet et fornyet fokus på danske løsninger, der kan producere biometan til naturgasnettet. Langsigtet indsats for international positionering og triple helix videndeling af den danske biogasmodel giver pote i takt med, at efterspørgslen på danske løsninger og virksomheder stiger.