Tilmeldingen er åben
Food & Bio Summit 24: Netværk i fokus
Food & Bio Summit 2024
Blokér din kalender d. 25. april, for der håber vi at se dig i Aarhus til netværk, oplæg fra nogle af tidens klogeste hoveder i branchen, matchmaking med nye forretningsforbindelser, pitches af nye skarpe ideer fra spirende iværksættere og fejring af alt det, vi gør sammen og på tværs af klyngen.
Netværk, samarbejde og noget om AI
Dagen står især i netværket, samarbejdet, og AI’s navn. På dagen kan du blandt andet møde Journalist og tidligere vært for på So ein Ding, Nikolaj Sonne, som kommer og gør os klogere på AI, og hvorfor vi ikke kan undgå at forholde os til det på vores arbejde.
Christian Waldstrøm, der er Lektor ved Institut for Virksomhedsledelse på Aarhus Universitet kommer med sit oplæg ”Smag for Samarbejde”, hvor han udfordrer vores tanker om netværk og sætter ord på, hvad det er samarbejdet kan.
Og når Christian Waldstrøm så har fortalt os hvorfor netværk er så vigtigt, så er det tid til praktik. Vi har nemlig afsat en del af programmet til faciliteret matchmaking, hvor du har mulighed for at mødes med mulige samarbejdspartnere og interessante ligesindede. Ved tilmelding til eventet, vil du have mulighed for at booke møder med andre deltagere.
Idekonkurrence 2024
Programmet byder også på Idékonkurrence 2024, hvor der i år er mulighed for at vinde hele 50.000 kr! Måske har du, eller én du kender, en idé der har potentiale? Så tilmeld din idé inden den 20. marts. Så er det måske dig, der skal pitche for hele salen d.25. april!
Vi ses i Aarhus!
Vi glæder os til at se jer d. 25. april i Aarhus til masser af netværk, gode ideer, sparring, matchmaking og inspirerende oplæg.
Arrangementet er gratis for medlemmer af Food & Bio Cluster Denmark. For ikke-medlemmer er prisen for deltagelse 1.500,- DKK ex. moms. Et no-show fee på 500,- DKK ex. moms vil blive opkrævet for afbud senere end 21. april 2024.
Food & Bio Summit 24 er co-funded af af European Commission og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Mere viden?
Anbefalinger til fødevareindustrien: Hvordan vi får flere alternative proteiner på menuen
Anbefalinger til fødevareindustrien om, hvordan man kan fremme og mainstreame forbruget og dermed produktionen af alternative proteiner.
Madspild i julen
Julen er højtiden for hygge, samvær og gode måltider. Men desværre er det også en tid, hvor madspild i danske husholdninger når nye højder. Hvert år smider danske husholdninger store mængder af mad ud i løbet af juledagene.
Exploring biosolutions for a sustainable future
On November 28, stakeholders from across Europe convened at the conference "Biosolutions in a European Perspective" in Odense to explore innovative pathways for sustainable growth through biosolutions.
Algiecel omdanner cO2 til værdifuld biomasse til fødevareindustrien
Algiecel er en virksomhed, der siden 2021 har haft travlt med at udvikle et koncept, der ved hjælp af mikroalger i en container fyldt med lys, kan omdanne CO2 til bioprodukter i form af fødevarer, olier, kosmetik og foder.
Grønne proteiner: Hvor god er kvaliteten, hvor godt optages de og hvor meget protein kan kroppen anvende?
Proteiner er en vigtig del af vores kost, da de er kroppens byggesten og bidrager med energi. Men alle proteiner er ikke ens. Kvaliteten af proteinerne varierer nemlig meget afhængigt af, om de kommer fra kød, mælk eller planter.
Få hjælp til at navigere i fundingmulighederne inden for fødevarer og bioressourcer
Virksomheder i den danske fødevare- og bioressourcesektor kan gennem Food & Bio Cluster Denmark få hjælp til at finde den rette finansieringskilde til netop deres udviklingstrin.
Hvordan fortæller en ost sin egen historie?
Det spørgsmål tog Food & Bio Cluster’s netværksgruppe om smag til Kolding for at undersøge hos Procudan, der arbejder med ingredienser og emballager. Læs mere om netværksmødet her.
Lancering af nyt roundtable om innovation i fødevare- og sundhedssektoren
Samspillet mellem klinisk mikrobiologi og næringsrig fødevareproduktion
Food & Bio Cluster Denmark og Samhandel lancerer nyt Innovate-forløb med Samhandel
Food & Bio Cluster Denmark har i partnerskab med Samhandel etableret initiativet “Samhandel Innovate” – en ambitiøs inkubations- og vækstforløb designet til at understøtte danske fødevarestartups i deres udvikling og ekspansion ind i foodservice
Alger og tang som fødevarer, ingredienser og foder
Alger er på verdensplan en uudnyttet bioressource, som har et stort potentiale for at skabe bæredygtige løsninger på tværs af industrier i fremtiden. Vær med, når Food & Bio Cluster Denmark den 20. november sætter spot på alger i den grønne omstilling.
Få styr på dit lovpligtige producentansvar for emballage inden bøderne falder
Den 1. oktober 2025 træder EU-direktivet om udvidet producentansvar for emballage i kraft, som pålægger virksomhederne det fulde ansvar for den mængde emballage, de bringer på markedet.
Gratis hjælp til biogasprojekter
For anden gang åbner EU-projektet ALFA op for muligheden for at søge om gratis hjælp til investering i eller etablering og forbedring af biogasanlæg, der anvender gylle fra husdyrproduktion. Du kan ansøge fra 1. november 2024 til 17. januar 2025.
Danmarks førende pyrolyse-aktører samlet om brandvarm dagsorden
Roskilde Universitet blev mødestedet for fremtidens pyrolyseinnovationer, med noget nær 200 deltagere, ledende virksomheder og forskere, der er både dedikerede og yderst kompetente, når vi taler om at udforske og udvikle pyrolyseteknologier i Danmark.
Nye anbefalinger om miljømarkedsføring
Forbrugerombudsmanden har netop udgivet en ny rapport om virksomheders miljømarkedsføring, der træder i stedet for kvikguiden fra 2021.
International conference on Biosolutions in Odense
Join us to explore how we can unlock the potential to build a thriving biosolutions industry across Europe
Fra hav til højværdiprodukter: Blå biomasse i fokus
Efteråret og vinteren står for døren, og landskabet dækkes i brune og orange farver. Hos Food & Bio Cluster har vi dog valgt at gå en anden vej – vi ser blåt. November måned byder nemlig på flere events med fokus på udnyttelse af den blå biomasse.
18 nye anbefalinger fra Bioøkonomipanelet skal styrke den grønne omstilling
Det Nationale Bioøkonomipanel præsenterer 18 anbefalinger, der skal hjælpe Danmark med at fremme en bæredygtig bioøkonomi og bidrage til den grønne omstilling. Klyngen deltager også i panelet og har været med i udarbejdelsen af de nye anbefalinger.
”At sige ja til en investor er ligesom at sige ja til et ægteskab, så vælg den rette!”
Det var bare ét af mange gode råd, der for nylig kom frem på et finansieringsevent, som Food & Bio Cluster Denmark afholdt for virksomheder i fødevare- og bioressourcesektoren.
Det handler om have det rette mindset. I Hjørring Kommune betragtes den grønne omstilling ikke som et ”træls krav”
I nogle landområder i Hjørring Kommune er det lykkedes at vende fraflytning til befolkningstilvækst. Og nøglen ligger i det rette mindset
»Vi vil bruge blåmuslinger til at løse problemer med havmiljøet og upcycle dem til foder og organisk gødning«
Høje koncentrationer af næringsstoffer i danske farvande giver svære betingelser for livet i vandet. Men hvad sker der, hvis man får blåmuslinger til at optage nogle af næringsstofferne og efterfølgende konverterer dem til produkter med højere værdi?
Danmarks Nationale Madspildsdag 2024: Madspild som drivkraft for grøn omstilling
På søndag den 29. september markerer vi Danmarks Nationale Madspildsdag, hvor fokus rettes mod den enorme mængde mad, der hvert år går til spilde.
Nyt fra bestyrelsen: Ændringer i Food & Bio Cluster Denmarks bestyrelser
Bestyrelsen for aktieselskabet bag Food & Bio Cluster Denmark, FBCD A/S har fået ny formand, og samtidig udpeger DI nyt bestyrelsesmedlem til foreningens bestyrelse.
Mød flere af klyngens medlemmer på Aarhus Investor summit
Aarhus Investor Summit er en community-platform, der arbejder for at styrke og synliggøre investormiljøet i og omkring Aarhus til gavn for det lokale startup-økosystem.
Efteråret og vinteren byder på nye muligheder for biosolutions i Danmark
For virksomheder og iværksættere, der arbejder med biosolutions, er efteråret og vinteren fyldt med spændende events om biosolutions rundt omkring i landet.
Klimaaftale med Viborg Kommune sætter innovation i landbruget i centrum til gavn for den grønne omstilling
Den 15. september underskrev Food & Bio Cluster Denmark og en række andre lokale aktører fra landbrugssektoren en historisk klimapartnerskabsaftale med Viborg Kommune i forbindelse med et Åbent Landbrug-arrangement på Baunehøjgård i Rødding ved Viborg.