11 nye innovationssamarbejder styrker biosolutions i Danmark

Biosolutions Zealand-programmet fortsætter med at skabe banebrydende innovationssamarbejder mellem virksomheder og vidensmiljøer. I de seneste ansøgningsrunder er 11 nye projekter blevet godkendt, alle med fokus på at udvikle biobaserede løsninger, der kan understøtte en mere bæredygtig fremtid.

Foto: Virksomheder og vidensmiljøer går sammen om at udvikle nye biosolutions i en række innovationssamarbejder gennem Biosolutions Zealand II (foto: Midjourney).

Danmark skal være en global leder inden for biosolutions.
 
Det er ambitionen, og med 11 nye spændende innovationssamarbejder er danske virksomheder og vidensinstitutioner gået sammen om at fremme udviklingen og kommercialiseringen af biobaserede løsninger, som kan understøtte en grønnere og mere klimavenlig omstilling af forskellige industrier.

Biosolutions som drivkraft for innovation og bæredygtighed

Samarbejdsprojekterne fokuserer på at udvikle og opskalere løsninger, der kan understøtte den grønne omstilling.
 
Projekterne spænder bredt – fra bioplast fremstillet af frugtskræller og andre affaldsstrømme til biobaseret børnetøj samt et sundhedsfremmende fodergærprodukt fra mejeriindustrien, der potentielt kan styrke både dyrevelfærd og bæredygtighed i svineproduktionen – og meget mere.
 
»Projekterne repræsenterer en bred vifte af innovative løsninger, som er med til at understøtte den grønne omstilling på tværs af industrier. Nærheden mellem virksomheder og forskningsinstitutioner er essentiel for at drive innovationen fremad, og det er i høj grad  den type samarbejde, vi understøtter  i Biosolutions Zealand II«, siger Louise Krogh Johnson, der står i spidsen for Biosolutions Zealand-programmet hos Food & Bio Cluster Denmark.

Skalering og kommercialisering

Danmark har et stort potentiale for at opbygge en stærk biosolutionsindustri med masser af elsportpotentiale og arbejdspladser, og støttemulighederne gennem Biosolutions Zealand er designet til at hjælpe virksomhederne og det samlede økosystem på denne rejse.

»Vores mål er at understøtte hele økosystemet, så ideer og viden mødes og bliver til nye løsninger. Dernæst skal vi hjælpe virksomhederne til at tage ideerne fra laboratoriet til kommercialisering, og derfor tilbyder vi ud over innovationsstøtte også vouchers til opskalering af løsninger på fysiske faciliteter«, fortæller Louise og henviser til den aktuelle voucherordning, der giver økonomisk støtte til at købe adgang til testfaciliteter i hele landet.

Med en voucher i hånden får danske virksomheder dækket op til 50 % af omkostningerne – med et maksimalt støttebeløb på 250.000 kroner (totalbudget på 500.000 kroner). 

Hvad er biosolutions?

Biosolutions er løsninger, der bygger på naturens egne processer og ressourcer for at skabe bæredygtige alternativer til traditionelle produkter og metoder.
 
Ved at kombinere bioteknologi, forskning og innovation kan biosolutions hjælpe os med at tackle nogle af de største klima- og miljøudfordringer, vi står overfor i dag.
 

Den næste ansøgningsrunde for innovationssamarbejder har deadline 16. marts 2025.

Udvikl din biosolution – mød 8 testfaciliteter på ét sted

19. marts i Taastrup

Læs mere

Er du en sjællandsk SMV?

Sjællandske SMV'er har nu mulighed for at søge sparring og op til 100.000 kr. til udstyr eller konsulentbistand til at realisere nye forretningspotentialer inden for biosolutions.

Læs mere

Vil du vide mere?

Louise Krogh Johnson

Louise Krogh Johnson

Senior Innovation Manager
Michael Støckler

Michael Støckler

Senior Innovation Manager

Flere nyheder fra Food & Bio Cluster

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.