Projekter

Vi deltager i danske og internationale projekter og skaber innovative løsninger i hele værdikæden

Her kan du se, hvilke danske og internationale projekter og samarbejder, vi som klynge deltager i - og hvordan du kan komme med.

I klyngen driver og deltager vi i en bred vifte af danske og internationale projekter for at fremme innovationen, samarbejdet og den bæredygtige udvikling inden for fødevare- og bioressourcesektoren i Danmark.

Det gør vi for at være med til at styrke virksomhedernes konkurrenceevne, fremme den teknologiske udvikling og drive en bæredygtig vækst i hele branchen.

Projekterne kan fx omfatte forskning, udvikling, netværksaktiviteter, videnudveksling og markedsfremme.

Her kan du gå på opdagelse i vores projektportefølje og i de innovations- og videnssamarbejder, vi driver gennem klyngeprogrammet Innovationskraft.

Innovations- og videnssamarbejder

Seneste innovationskraftsamarbejder

Fishsafe
Samarbejdsprojekt

Fishsafe

Mange fiskeprodukter har en kort holdbarhed og risiko for kontaminering af patogener. I dette projekt undersøges brugen af levende godartede bakteriekulturer, der kan hæmme væksten af patogener og dermed forlænge holdbarheden og øge fødevaresikkerheden.

Upcycling af overskudsbrød og koldvalset havre
Samarbejdsprojekt

Upcycling af overskudsbrød og koldvalset havre

Brød er en af de store madspildssyndere, og detailhandlen og industribagere smider hver dag uanseelige mængder ud. Et nyt værdikædesamarbejde i Closing Loops vil indsamle og omdanne denne reststrøm til værdifulde ingredienser og bruge dem i nye fødevarer.

Fermenteret rapskage som bæredygtig ingrediens
Samarbejdsprojekt

Fermenteret rapskage som bæredygtig ingrediens

Hvert år produceres der i Danmark 300.000 tons rapskage – et restprodukt fra olieudvinding, der primært anvendes til dyrefoder, biogas eller eksport. Et nyt samarbejde upcycler nu rapskage til en holdbar ingrediens gennem fermentering.

Development of Raman microtiter plate reader
Samarbejdsprojekt

Development of Raman microtiter plate reader

Real-time quantification of metabolites is crucial for optimizing bioproduction. Current methods are slow and lack specificity. This project aims to develop a high-throughput Raman-based microtiter plate reader for faster and more precise monitoring.

Fodergær - En biosolution i landbruget
Samarbejdsprojekt

Fodergær - En biosolution i landbruget

Bekymring over medicinforbrug i svineproduktionen øger interessen for biosolutions. Dette projekt undersøger et fodergær fra mejerisidestrømme, der kan forbedre dyrevelfærd og bæredygtighed.

Mere om Innovationskraft

Gennem klyngeprogrammet Innovationskraft er vi med til at styrke innovationskraften i danske virksomheder via samarbejde og videndeling mellem virksomheder, vidensinstitutioner og andre relevante aktører.

Innovationskraft finansieres af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

Projektportefølje

Seneste projekter

Om projektporteføljen

Som klynge deltager vi hele tiden i forskellige danske og internationale projekter, som bidrager til at skabe nye samarbejder og innovative løsninger inden for fødevarer, bioressourcer, grøn omstilling, tech og digitalisering, iværksætteri mm. 

SusAnFoods
Projekter

SusAnFoods

SusAnFoods har til formål at fremme strategisk og innovativ forskning i bæredygtig animalsk fødevareproduktion.

EVECSA
Projekter

EVECSA

Klimasmart landbrug skal fremmes i EU samarbejdsprojekt ved blandt andet at øge viden og færdigheder hos nuværende og kommende landmænd.

SEAGLOW
Projekter

SEAGLOW

Projektet SEAGLOW vil fremskynde overgangen af fiskerisektoren til vedvarende og lav-emissions energikilder og derved reducere deres afhængighed af fossile brændstoffer og positivt bidrage til at genoprette havmiljøerne.

ROSETTA
Projekter

ROSETTA

ROSETTA-projektet fokuserer på at reducere og forebygge madspild ved at forbedre markedsadgangen til fødevarer som ikke opfylder markedsføringsstandarder eller markedsnormer, men som stadig er sikre at spise.

HarvRESt
Projekter

HarvRESt

Grøn energiproduktion skal integreres i landbruget til gavn for både klima og landmænd

Erhvervsfyrtårnet for Biosolutions
Projekter

Erhvervsfyrtårnet for Biosolutions

Vi fortsætter udviklingen af et internationalt erhvervsfyrtårn, der skaber optimale rammer for at udvikle bioteknologiske produkter og løsninger samt konkurrencedygtige virksomheder, der bidrager til at gøre Danmark mere grøn.

Closing Loops
Projekter

Closing Loops

SAMMEN og på TVÆRS. Det er essensen af Closing Loops, der mobiliserer små og mellemstore virksomheder til at arbejde med cirkulær økonomi i værdikæderne.

Locality
Projekter

Locality

Udnyttelsen af sidestrømme som næringskilde til algedyrkning, skal fremme innovative produkter

KlimÆPro
Projekter

KlimÆPro

Der er stor efterspørgsel efter danske ærter til plantebaserede fødevarer. Dog kan kvaliteten af danske ærter, hverken på smag eller aroma, måle sig med importeret proteinafgrøder. Derfor vil projektet styrke en ny klimavenlig fødevareværdikæde.

BRILIAN
Projekter

BRILIAN

Det europæiske innovationsprojekt BRILIAN vil fremme en cirkulær fremtid for landdistrikterne i EU.

Beyond Beta 3.0
Projekter

Beyond Beta 3.0

Danmarks bedste startup-program, der forbereder den næste generation af virksomhedsstiftere til hurtig skalering og den første investeringsrunde.

Bioraffinering Fårup Biogas
Projekter

Bioraffinering Fårup Biogas

Vi deltager i projektet Bioraffinering Fårup Biogas, som er et projektmodningsprojekt, der skal afklare mulighederne for at etablere et grønt bioraffinaderi i forbindelse med et planlagt biogasanlæg ved Fårup.

Bioraffinering Vestjysk Biogas
Projekter

Bioraffinering Vestjysk Biogas

Vi deltager i projektet Bioraffinering Vestjysk Biogas, som er et projektmodningsprojekt, der skal afklare mulighederne for at etablere et grønt bioraffinaderi ved Vestjysk Biogasanlæg i Skive.

Grøn Bioraffinering Kerteminde
Projekter

Grøn Bioraffinering Kerteminde

Vi deltager i projektet Grøn Bioraffinering Kerteminde, som er et projektmodningsprojekt, der skal afklare mulighederne for at etablere et grønt bioraffinaderi ved Kerteminde Biogasanlæg.

Plant2Food
Projekter

Plant2Food

Projektet Plant2Food har en vision om at fremskynde udviklingen af plantebaserede fødevarer, til gavn for både planeten og befolkningen.

ALFA
Projekter

ALFA

EU-finansieret projekt med det formål at øge udbredelsen af vedvarende energikilder i EU ved at fremme udbredelsen af teknologier, der anvender animalsk affald til at producere biogas.

BlueRev
Projekter

BlueRev

Revitalisering af lokalsamfund i Europa med innovative biobaserede virksomheder, styringsmodeller og sociale innovationer med fokus på den blå biobaserede sektor.

BEATLES
Projekter

BEATLES

BEATLES accelererer omstillingen til et mere bæredygtigt og produktivt landbrug ved at fremme udbredelsen af miljø- og klimaeffektive produktionsmetoder og smart farming teknologier

HØSTTEK
Projekter

HØSTTEK

Professionel høstteknologi til lavbundsjorde og udnyttelse af den grønne biomasse til cirkulære produkter

Fyrtårn Vandteknologi
Projekter

Fyrtårn Vandteknologi

Region Midtjylland er blevet udnævnt til foregangsregion for verdensførende, innovative, bæredygtige og effektive vandteknologiske løsninger.

Har du en god idé?

Søg midler

Innovation kræver ressourcer, og vi har samlet de aktuelle muligheder, du har for at søge midler gennem klyngen og de programmer og projekter, vi deltager i.

Kathrine Vejgaard Stage

Kathrine Vejgaard Stage

Head of Innovation & Partnerships

Skal du (også) være med?

Food & Bio Cluster Denmark hjælper virksomheder med at accelerere innovation og bæredygtig udvikling.

Det gør vi gennem inspiration, netværk, samarbejder og forretningsudvikling i partnerskab med fx vidensinstitutioner, investorer og offentlige myndigheder.

I dag er flere end 400 virksomheder og organisationer en del af fællesskabet. Vil du vide mere om samarbejdsmulighederne og fordelene for dig?