%2fFoto+IK.017.png&width=640&format=webp)
Sød-Umami Planteprotein Prototypering
Der er stor efterspørgsel efter sunde og plantebaserede fødevareprodukter. Dette projekt har til formål at videreudvikle en naturlig sød-umami planteproteiningrediens gennem fermentering.
Her kan du se, hvilke danske og internationale projekter og samarbejder, vi som klynge deltager i - og hvordan du kan komme med.
I klyngen driver og deltager vi i en bred vifte af danske og internationale projekter for at fremme innovationen, samarbejdet og den bæredygtige udvikling inden for fødevare- og bioressourcesektoren i Danmark.
Det gør vi for at være med til at styrke virksomhedernes konkurrenceevne, fremme den teknologiske udvikling og drive en bæredygtig vækst i hele branchen.
Projekterne kan fx omfatte forskning, udvikling, netværksaktiviteter, videnudveksling og markedsfremme.
Her kan du gå på opdagelse i vores projektportefølje og i de innovations- og videnssamarbejder, vi driver gennem klyngeprogrammet Innovationskraft.
Der er stor efterspørgsel efter sunde og plantebaserede fødevareprodukter. Dette projekt har til formål at videreudvikle en naturlig sød-umami planteproteiningrediens gennem fermentering.
This project aims to develop a scalable insetting framework and carbon methodology specifically designed to tackle the challenge of Scope 3 emissions, which often represent the largest share of a company’s carbon footprint.
Hvert år producerer danske bryggerier 117.000 tons mask – en næringsrig reststrøm fra ølproduktionen, som ofte ender som foder eller går til spilde. Men hvad hvis masken i stedet blev upcyclet til en smagfuld og aromatisk ingrediens i brød og bagværk?
Dette projekt sigter mod at udvikle en cloud-baseret løsning til SSF, der muliggør mere effektiv overvågning, fjernstyring og optimering af fermenteringsprocessen.
Brød er en af de store madspildssyndere, og detailhandlen og industribagere smider hver dag uanseelige mængder ud. Et nyt værdikædesamarbejde i Closing Loops vil indsamle og omdanne denne reststrøm til værdifulde ingredienser og bruge dem i nye fødevarer.
Hvert år produceres der i Danmark 300.000 tons rapskage – et restprodukt fra olieudvinding, der primært anvendes til dyrefoder, biogas eller eksport. Et nyt samarbejde upcycler nu rapskage til en holdbar ingrediens gennem fermentering.
Bacterial cellulose, a stable biopolymer made by bacteria from sugar, shows promise as a sustainable alternative to petrochemicals. This project focuses on creating an efficient method to separate it from the fermentation broth.
Solid state fermentering er en lovende teknologi til alternative proteiner og biobaserede materialer. Projektet adresserer udfordringen med skalering til bæredygtig industriel produktion.
Many fire retardants contain harmful chemicals that negatively impact the environment and human health. This project aims to create natural, non-toxic foaming agents for bio-based fire retardants using sustainable microalgal production.
Real-time quantification of metabolites is crucial for optimizing bioproduction. Current methods are slow and lack specificity. This project aims to develop a high-throughput Raman-based microtiter plate reader for faster and more precise monitoring.
Stigende bekymringer om fossilt plasts miljøpåvirkning øger interessen for bioplast. Projektet arbejder med algebaseret bioplast til emballage med antibakterielle egenskaber, som kan tilbyde miljøvenlige og funktionelle alternativer til traditionelt plast
Red macroalgae contain methane-inhibiting compounds (MIC) that can reduce cattle methane emissions by over 60%. To make the biorefining process economically viable, this project will develop a co-extraction process for phycoerythrin (PE).
Plastic's environmental impact is a growing concern. This project will produce bioplastics, specifically polyhydroxyalkanoates (PHA), from waste materials like fruit peels, mash, and coffee ground oil, offering a sustainable solution to plastic pollution
Food waste is often discarded, leading to high costs and emissions. This project will show how fats, proteins, and sugars can be turned into valuable products like soaps, biodiesel, bioplastics, and animal feed, providing a sustainable solution.
Tøjindustrien bidrager til CO2-udledning og mikroplastikforurening. Projektet udvikler biobaseret garn som et miljøvenligt alternativ til polyester.
This project aims to develop a fermentation process for non-alcoholic rosé, enabling faster product development, minimizing waste, and achieving scalability for mass production.
Bekymring over medicinforbrug i svineproduktionen øger interessen for biosolutions. Dette projekt undersøger et fodergær fra mejerisidestrømme, der kan forbedre dyrevelfærd og bæredygtighed.
Transformation af spildmateriale fra kaffeindustrien, kaffegrums, til 100% naturligt komposterbare engangskaffekopper.
Projektets overordnede mål er at skabe et bæredygtigt og effektivt system til genbrug af glasflasker
Every year, shellfish waste poses a significant environmental challenge. This innovation project aims to upcycle this waste into valuable, bio-based materials that can be used in agriculture, packaging, clothing and biomedicine..
Ny sensorteknologi og AI-drevet analyse af afgasningen kan afsløre vigtig viden undervejs i fermenteringsprocesser. På den måde kan proceskontrollen optimeres, og omkostningerne til måleudstyr og monitorering reduceres.
Kød fremstillet i en beholder i stedet for på bondegården? Fremtiden er cellulær, og vi ser hele tiden nye metoder til at udvikle den animalske produktion gennem såkaldte ’cellebaserede fødevarer’. I dette projekt vil en dansk producent forbedre
Kan man sidde i maden? I dette projekt vil partnerne demonstrere, hvordan restfraktioner fra fødevareindustrien som fx kaffeaffald, mask fra ølproduktion og andre sidestrømme kan recirkuleres til nye kompositter og komponenter inden for møbelbranchen.
Stigende bekymringer over både ressourceforbruget og miljøpåvirkningen af fossilt plast får flere til at kigge i retning af bioplast. Som materialeforstærkning arbejdes der i dette projekt med at tilføje nanocellulose fra sukkerroer til polymereren.
Gennem klyngeprogrammet Innovationskraft er vi med til at styrke innovationskraften i danske virksomheder via samarbejde og videndeling mellem virksomheder, vidensinstitutioner og andre relevante aktører.
Innovationskraft finansieres af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.
Som klynge deltager vi hele tiden i forskellige danske og internationale projekter, som bidrager til at skabe nye samarbejder og innovative løsninger inden for fødevarer, bioressourcer, grøn omstilling, tech og digitalisering, iværksætteri mm.
Projektet Food Upcycling projekt hjælper virksomheder med at omdanne underudnyttede sidestrømme fra fødevareproduktionen til værdifulde produkter.
Verdens stadigt voksende befolkning efterspørger en stigende mængde protein - innovative tilgange er nøglen.
SusAnFoods har til formål at fremme strategisk og innovativ forskning i bæredygtig animalsk fødevareproduktion.
Vi fortsætter udviklingen af et internationalt erhvervsfyrtårn, der skaber optimale rammer for at udvikle bioteknologiske produkter og løsninger samt konkurrencedygtige virksomheder, der bidrager til at gøre Danmark mere grøn.
SAMMEN og på TVÆRS. Det er essensen af Closing Loops, der mobiliserer små og mellemstore virksomheder til at arbejde med cirkulær økonomi i værdikæderne.
Fødevareforsyning er kritisk infrastruktur, og i dette projekt udvikles et toolkit med viden og inspiration til at styrke cybersikkerheden til SMV'er i hele værdikæden.
Danmarks bedste startup-program, der forbereder den næste generation af virksomhedsstiftere til hurtig skalering og den første investeringsrunde.
Vi deltager i projektet Bioraffinering Fårup Biogas, som er et projektmodningsprojekt, der skal afklare mulighederne for at etablere et grønt bioraffinaderi i forbindelse med et planlagt biogasanlæg ved Fårup.
Vi deltager i projektet Bioraffinering Vestjysk Biogas, som er et projektmodningsprojekt, der skal afklare mulighederne for at etablere et grønt bioraffinaderi ved Vestjysk Biogasanlæg i Skive.
Vi deltager i et projektmodningsprojekt, der skal afklare mulighederne for at etablere et grønt bioraffinaderi til fremstilling af græsproteiner til foder.
Vi deltager i projektet Grøn Bioraffinering Kerteminde, som er et projektmodningsprojekt, der skal afklare mulighederne for at etablere et grønt bioraffinaderi ved Kerteminde Biogasanlæg.
Projektet Plant2Food har en vision om at fremskynde udviklingen af plantebaserede fødevarer, til gavn for både planeten og befolkningen.
Region Midtjylland er blevet udnævnt til foregangsregion for verdensførende, innovative, bæredygtige og effektive vandteknologiske løsninger.
Innovation kræver ressourcer, og vi har samlet de aktuelle muligheder, du har for at søge midler gennem klyngen og de programmer og projekter, vi deltager i.
Food & Bio Cluster Denmark hjælper virksomheder med at accelerere innovation og bæredygtig udvikling.
Det gør vi gennem inspiration, netværk, samarbejder og forretningsudvikling i partnerskab med fx vidensinstitutioner, investorer og offentlige myndigheder.
I dag er flere end 400 virksomheder og organisationer en del af fællesskabet. Vil du vide mere om samarbejdsmulighederne og fordelene for dig?