Projekt: Locality

Udnyttelsen af sidestrømme som næringskilde til algedyrkning, skal fremme innovative produkter

Sidestrømme er en af de store problematikker vedrørende tab af biodiversitet og den fortsatte negative udvikling af klima forandringer. Særligt er spildevand en af de store bidragsydere til dette. I industrielt spildevand findes der dog næringsrige næringsstoffer, som kan udnyttes. Dette projekt ønsker således at benytte disse sidestrømme, til at fremme en algedyrkning, som herefter kan omdannes til nye innovative produkter.

Derfor vil partnerne i WaSeaBi projektet udvikle og afprøve nye koncepter, der sikrer, at sidestrømme fra fisk og skaldyr kan udnyttes til produktion af nye produkter og ingredienser.

Algedyrkning til innovative fødevarer

Algedyrkningen som projektet vil fremme, skal være med til at danne forskellige innovative produkter. Dette inkluderer blandt andet proteinalternativer, fødevarer, gødning og tekstiltilsætningsstoffer. Alger som projektet vil udnytte, har flere gavnlige egenskaber, sammenlignet med planter på land.

Projektet vil dermed repræsentere et gennembrud af algedyrkning som spildevandsressource og middel til industriel cirkularitet, samtidig med at algebaseret produkter udvikles og deres markedsplads stimuleres.

Fra en lineær til en cirkulær værdikæde

Hovedformålet med projektet er således at udvikle cirkulære og bæredygtige værdikæder, der med benyttelsen af alger, bringer nye og innovative produkter på markedet. Samtidig skal projektet være med til, at genoprette Europas økosystemer.

Fakta om projektet

Finansieret af

Periode

1. juni 2023 - 31. maj 2027

Projektets partnere

Vil du vide mere?

Kersti Haugan

Kersti Haugan

Senior Business Development Manager
Projekter

Se hvilke andre projekter, vi også deltager i

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.