I Food & Bio Cluster Denmark er vi med til at gøre innovative løsninger i hele værdikæden klar til markedet. Vi kan hjælpe dig med alt fra facilitering af udviklingsprocessen til projektledelse af konkrete projekter.
Vores erfaring siger os, at jo hurtigere din innovative idé bliver vekslet til en markedsklar løsning, jo større er sandsynligheden for, at du får en succesfuld forretning i sidste ende. Det hjælper vi dig med. Uanset hvilken fase dit projekt befinder sig i, har vi redskaberne og erfaringen til at hjælpe dig et skridt videre.
Vi har stor erfaring i projektansøgninger i dansk og europæisk regi. Vi hjælper dig med at finde relevante fonde, partnere samt udforme selve ansøgningen, så den lever op til kravene og har størst mulig sandsynlighed for at gå igennem.
Vi hjælper dig med at få dine innovative teknologiske løsninger ud over rampen. Vi tager gerne aktiv del i dit projekt i form af projektledelse eller koordinering, og vores store netværk i både indland og udland giver dig en enorm viden at trække på.
Formålet med klyngeprogrammet Innovationskraft er at styrke innovationskraften i danske virksomheder inden for Danmarks stærkeste og mest lovende erhvervs- og teknologiområder. Det sker gennem samarbejde og videnoverførsel mellem virksomheder, videninstitutioner og andre aktører.
Den overordnede ambition er at opnå en enkel og overskuelig klyngeindsats med afsæt i konsoliderede og professionelle klyngeorganisationer, der arbejder landsdækkende, og som samler økosystemet på deres respektive erhvervs- og teknologiområde. Det er en særskilt ambition, at indsatsen bidrager til omstilling til en mere grøn og klimavenlig produktion.
Formålet med klyngeprogrammet er at styrke virksomheders – og særligt SMVers – produktivitet og konkurrenceevne gennem samarbejde om innovation og overførsel af viden mellem virksomheder og videninstitutioner, herunder godkendte teknologiske serviceinstitutter (GTSer), samt andre aktører inden for de relevante erhvervs- og teknologiområder.
Ny viden skal bringes i anvendelse hos virksomheder i hele landet og koble dem med relevant forskning og udvikling. Det kan ske gennem innovationsfremmende aktiviteter, så virksomhederne rustes til at gribe nye muligheder og håndtere udfordringer knyttet til nye muligheder, behov og betingelser på markeder ude og hjemme. Det gælder ikke mindst i forhold til øget digitalisering, den gennemgribende grønne omstilling og omlægning til mere bæredygtighed i produktion og samfundet generelt.
Klyngeprogrammet Innovationskraft finansieres af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.
1. januar 2021 til 31. december 2024.