Inspiration til udnyttelse af træ-biomasse til bioraffinering Hvordan udnytter vi bedst træ og skovbiomasse nu og i fremtiden? Og kan biomasse fra skovens træer bruges til produktion af fødevarer, foder og biosolutions? Læs mere
Anbefalinger til fødevareindustrien: Hvordan vi får flere alternative proteiner på menuen Anbefalinger til fødevareindustrien om, hvordan man kan fremme og mainstreame forbruget og dermed produktionen af alternative proteiner. Læs mere
Madspild i julen Julen er højtiden for hygge, samvær og gode måltider. Men desværre er det også en tid, hvor madspild i danske husholdninger når nye højder. Hvert år smider danske husholdninger store mængder af mad ud i løbet af juledagene. Læs mere
Exploring biosolutions for a sustainable future On November 28, stakeholders from across Europe convened at the conference "Biosolutions in a European Perspective" in Odense to explore innovative pathways for sustainable growth through biosolutions. Læs mere
Algiecel omdanner cO2 til værdifuld biomasse til fødevareindustrien Algiecel er en virksomhed, der siden 2021 har haft travlt med at udvikle et koncept, der ved hjælp af mikroalger i en container fyldt med lys, kan omdanne CO2 til bioprodukter i form af fødevarer, olier, kosmetik og foder. Læs mere
Grønne proteiner: Hvor god er kvaliteten, hvor godt optages de og hvor meget protein kan kroppen anvende? Proteiner er en vigtig del af vores kost, da de er kroppens byggesten og bidrager med energi. Men alle proteiner er ikke ens. Kvaliteten af proteinerne varierer nemlig meget afhængigt af, om de kommer fra kød, mælk eller planter. Læs mere
Få hjælp til at navigere i fundingmulighederne inden for fødevarer og bioressourcer Virksomheder i den danske fødevare- og bioressourcesektor kan gennem Food & Bio Cluster Denmark få hjælp til at finde den rette finansieringskilde til netop deres udviklingstrin. Læs mere
Hvordan fortæller en ost sin egen historie? Det spørgsmål tog Food & Bio Cluster’s netværksgruppe om smag til Kolding for at undersøge hos Procudan, der arbejder med ingredienser og emballager. Læs mere om netværksmødet her. Læs mere
Lancering af nyt roundtable om innovation i fødevare- og sundhedssektoren Samspillet mellem klinisk mikrobiologi og næringsrig fødevareproduktion Læs mere
Food & Bio Cluster Denmark og Samhandel lancerer nyt Innovate-forløb med Samhandel Food & Bio Cluster Denmark har i partnerskab med Samhandel etableret initiativet “Samhandel Innovate” – en ambitiøs inkubations- og vækstforløb designet til at understøtte danske fødevarestartups i deres udvikling og ekspansion ind i foodservice Læs mere
Alger og tang som fødevarer, ingredienser og foder Alger er på verdensplan en uudnyttet bioressource, som har et stort potentiale for at skabe bæredygtige løsninger på tværs af industrier i fremtiden. Vær med, når Food & Bio Cluster Denmark den 20. november sætter spot på alger i den grønne omstilling. Læs mere
Få styr på dit lovpligtige producentansvar for emballage inden bøderne falder Den 1. oktober 2025 træder EU-direktivet om udvidet producentansvar for emballage i kraft, som pålægger virksomhederne det fulde ansvar for den mængde emballage, de bringer på markedet. Læs mere
Gratis hjælp til biogasprojekter For anden gang åbner EU-projektet ALFA op for muligheden for at søge om gratis hjælp til investering i eller etablering og forbedring af biogasanlæg, der anvender gylle fra husdyrproduktion. Du kan ansøge fra 1. november 2024 til 17. januar 2025. Læs mere
Danmarks førende pyrolyse-aktører samlet om brandvarm dagsorden Roskilde Universitet blev mødestedet for fremtidens pyrolyseinnovationer, med noget nær 200 deltagere, ledende virksomheder og forskere, der er både dedikerede og yderst kompetente, når vi taler om at udforske og udvikle pyrolyseteknologier i Danmark. Læs mere
Nye anbefalinger om miljømarkedsføring Forbrugerombudsmanden har netop udgivet en ny rapport om virksomheders miljømarkedsføring, der træder i stedet for kvikguiden fra 2021. Læs mere
International conference on Biosolutions in Odense Join us to explore how we can unlock the potential to build a thriving biosolutions industry across Europe Læs mere
Fra hav til højværdiprodukter: Blå biomasse i fokus Efteråret og vinteren står for døren, og landskabet dækkes i brune og orange farver. Hos Food & Bio Cluster har vi dog valgt at gå en anden vej – vi ser blåt. November måned byder nemlig på flere events med fokus på udnyttelse af den blå biomasse. Læs mere
18 nye anbefalinger fra Bioøkonomipanelet skal styrke den grønne omstilling Det Nationale Bioøkonomipanel præsenterer 18 anbefalinger, der skal hjælpe Danmark med at fremme en bæredygtig bioøkonomi og bidrage til den grønne omstilling. Klyngen deltager også i panelet og har været med i udarbejdelsen af de nye anbefalinger. Læs mere
”At sige ja til en investor er ligesom at sige ja til et ægteskab, så vælg den rette!” Det var bare ét af mange gode råd, der for nylig kom frem på et finansieringsevent, som Food & Bio Cluster Denmark afholdt for virksomheder i fødevare- og bioressourcesektoren. Læs mere
Det handler om have det rette mindset. I Hjørring Kommune betragtes den grønne omstilling ikke som et ”træls krav” I nogle landområder i Hjørring Kommune er det lykkedes at vende fraflytning til befolkningstilvækst. Og nøglen ligger i det rette mindset Læs mere
»Vi vil bruge blåmuslinger til at løse problemer med havmiljøet og upcycle dem til foder og organisk gødning« Høje koncentrationer af næringsstoffer i danske farvande giver svære betingelser for livet i vandet. Men hvad sker der, hvis man får blåmuslinger til at optage nogle af næringsstofferne og efterfølgende konverterer dem til produkter med højere værdi? Læs mere