Få del i Innovationskraft 2025: Midler til din næste store idé Danske virksomheder er fyldt med gode idéer, og nu kan de få ekstra skub til at blive til virkelighed. Puljen for Innovationskraft 2025 er åben, og SMV'er kan nu søge midler til deres næste innovationsprojekt inden for fødevarer og bioressourcer. Læs nyhed
Sidestrømme, biprodukter, rester, affald – kært barn har mange navne I dag anvendes sidestrømmene ofte til foder eller biogasproduktion, men der er store muligheder for også at upcycle nogle af sidestrømmene til nye og mere værdifulde produkter. Læs mere
Innovation Manager søges: Vil du være med til at sætte dit aftryk på fremtidens fødevaresystem? Interesserer du dig for sunde, sikre og velsmagende fødevarer, bioressourcer, grøn omstilling og digitalisering? Har du også praktisk erfaring med facilitering, innovation samt projektledelse? Læs mere
11 nye innovationssamarbejder styrker biosolutions i Danmark Biosolutions Zealand-programmet fortsætter med at skabe banebrydende innovationssamarbejder mellem virksomheder og vidensmiljøer. I de seneste ansøgningsrunder er 11 nye projekter blevet godkendt, alle med fokus på at udvikle biobaserede løsninger. Læs mere
Danske virksomheder opfordres til at søge EU-projektmidler til opskalering af biobaserede løsninger Ny ansøgningsrunde til projektforslag indenfor biobaserede løsninger med et samlet budget på 165 millioner euro åbner snart. Læs mere
Vil du være med til at præge fremtidens bæredygtige grisesektor? Bliv en del af løsningen, når vi sætter fokus på bæredygtighedseffekter og fair forretningsmodeller med fokus på energioptimering og grøn omstilling i grisesektoren. Læs mere
Du er inviteret til workshop i Irland Vil du lære fra bioøkonomi-aktører, udforske landbrugsbiomasse og netværke med eksperter i bæredygtig mælkeproduktion? Læs mere
Udvikl din biosolution – mød 8 testfaciliteter på ét sted Er din virksomhed klar til at udvikle, teste eller opskalere jeres biosolution? Nu har du en unik mulighed for at møde otte af landets førende testfaciliteter samlet på ét sted. Læs mere
Pesto af tørrede melorme, knækbrød lavet på ærtemel og en fermenteret svampeprotein ’bøf’: Hvad siger forbrugerne til det? Få indblik i forbrugernes holdninger til alternative proteiner. Læs mere
Hjælp os med at blive klogere Hvad er din holdning til biogas? Giv din mening til kende ved at besvare tre korte spørgsmål omkring biogasproduktion. Læs mere
Anbefalinger til fødevareindustrien: Hvordan vi får flere alternative proteiner på menuen Anbefalinger til fødevareindustrien om, hvordan man kan fremme og mainstreame forbruget og dermed produktionen af alternative proteiner. Læs mere
Madspild i julen Julen er højtiden for hygge, samvær og gode måltider. Men desværre er det også en tid, hvor madspild i danske husholdninger når nye højder. Hvert år smider danske husholdninger store mængder af mad ud i løbet af juledagene. Læs mere
Exploring biosolutions for a sustainable future On November 28, stakeholders from across Europe convened at the conference "Biosolutions in a European Perspective" in Odense to explore innovative pathways for sustainable growth through biosolutions. Læs mere
Algiecel omdanner cO2 til værdifuld biomasse til fødevareindustrien Algiecel er en virksomhed, der siden 2021 har haft travlt med at udvikle et koncept, der ved hjælp af mikroalger i en container fyldt med lys, kan omdanne CO2 til bioprodukter i form af fødevarer, olier, kosmetik og foder. Læs mere
Grønne proteiner: Hvor god er kvaliteten, hvor godt optages de og hvor meget protein kan kroppen anvende? Proteiner er en vigtig del af vores kost, da de er kroppens byggesten og bidrager med energi. Men alle proteiner er ikke ens. Kvaliteten af proteinerne varierer nemlig meget afhængigt af, om de kommer fra kød, mælk eller planter. Læs mere
Få hjælp til at navigere i fundingmulighederne inden for fødevarer og bioressourcer Virksomheder i den danske fødevare- og bioressourcesektor kan gennem Food & Bio Cluster Denmark få hjælp til at finde den rette finansieringskilde til netop deres udviklingstrin. Læs mere
Hvordan fortæller en ost sin egen historie? Det spørgsmål tog Food & Bio Cluster’s netværksgruppe om smag til Kolding for at undersøge hos Procudan, der arbejder med ingredienser og emballager. Læs mere om netværksmødet her. Læs mere
Lancering af nyt roundtable om innovation i fødevare- og sundhedssektoren Samspillet mellem klinisk mikrobiologi og næringsrig fødevareproduktion Læs mere
Food & Bio Cluster Denmark og Samhandel lancerer nyt Innovate-forløb med Samhandel Food & Bio Cluster Denmark har i partnerskab med Samhandel etableret initiativet “Samhandel Innovate” – en ambitiøs inkubations- og vækstforløb designet til at understøtte danske fødevarestartups i deres udvikling og ekspansion ind i foodservice Læs mere
Alger og tang som fødevarer, ingredienser og foder Alger er på verdensplan en uudnyttet bioressource, som har et stort potentiale for at skabe bæredygtige løsninger på tværs af industrier i fremtiden. Vær med, når Food & Bio Cluster Denmark den 20. november sætter spot på alger i den grønne omstilling. Læs mere
Få styr på dit lovpligtige producentansvar for emballage inden bøderne falder Den 1. oktober 2025 træder EU-direktivet om udvidet producentansvar for emballage i kraft, som pålægger virksomhederne det fulde ansvar for den mængde emballage, de bringer på markedet. Læs mere