Værdikædesamarbejde - Closing Loops
Fermenteret rapskage som bæredygtig ingrediens
Hvert år produceres der i Danmark 300.000 tons rapskage – et restprodukt fra olieudvinding, der primært anvendes til dyrefoder, biogas eller eksport. Nu baner et nyt værdikædesamarbejde vejen for at upcycle rapskage til en proteinrig og holdbar fødevareingrediens gennem fermentering.
%2fC%c3%98119.jpg&width=640&format=webp)
I dette projekt vil værdikæden upcycle rapskage og dermed mindske behovet for animalsk protein og reducere madspild i bageribranchen (foto: Midjourney).
Fra restprodukt til skalerbar løsning
Projektet indebærer opskalering af Ferm Foods’ fermenteringsteknologi til fødevareproduktion.
En prototype af en fermenteringscontainer udvikles for at sikre en stabil og kontamineringsfri proces, hvilket muliggør fremtidig industriel produktion.
Samtidig leverer Nordfyns Planteprotein danske rapsråvarer, og Vadehavsbageriet tester opskrifter med fermenteret raps til brødindustrien.
Projekttitel
CØ119 Rapeseedcake
Finansieret af
Værdikædesamarbejdet er igangsat af Closing Loops og er medfinansieret af EU og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Deltagere i projektet
- FermFood ApS
- Nordfyns Planteprotein ApS
- Vadehavsbageriet ApS

Conny Hanghøj
Closing Loops
Sammen om cirkulære løsninger
Closing Loops er et tæt fællesskab for små og mellemstore danske virksomheder, som sammen med dygtige eksperter finder konkrete cirkulære løsninger i værdikæderne.




Closing Loops medfinansieres af den Europæiske Union og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Operatørerne bag er Food & Bio Cluster Denmark, Teknologisk Institut, Lifestyle & Design Cluster, WE BUILD DENMARK, Clean, Erhvervshus Sjælland, Erhvervshus Hovedstaden, Erhvervshus Midtjylland, Erhvervshus Nordjylland og Erhvervshus Sydjylland.