Søg midler

Vouchers til opskalering eller demonstration af nye løsninger inden for biosolutions

Har du som SMV eller Startup behov for at kunne demonstrere eller opskalere en ny løsning inden for biosolutions?

Gennem Biosolutions Zealand II kan du nu søge vouchers til forløb på fysiske faciliteter i hele Danmark.

Puljen for opskaleringsvouchere i Biosolutions Zealand II er nu åben for ansøgninger om midler til opskalering/demonstration af nye biosolutionsløsninger ved en dansk facilitet.

Læs mere og find ansøgningsskemaer på siden her

(OBS: En ny proces for ansøgning er trådt i kraft den 20. august 2024).

Der udbydes hermed vouchere til at dække omkostninger til opskalering/demonstration af en løsning inden for biosolutions under erhvervsfyrtårnsprojektet Biosolutions Zealand II. 

Formålet med voucherordningen er at gøre det muligt for SMV’er og startups med en løsning inden for biosolutionsområdet at få adgang til faciliteter, hvor man kan opskalere og teste løsningen og dermed demonstrere dens potentiale for investorer og aftagere uden selv at skulle foretage store investeringer i egne faciliteter.

Totalbudgettet for en voucher er op til 500.000, hvoraf 50% kommer fra Biosolutions Zealand II. Dvs. at det maksimale støttebeløb er 250.000 kroner pr voucher. 

OBS: Pengene kan desværre ikke udbetales på forhånd, men udbetales først efter betalingsdokumentation er indsendt og projektets rapportering er godkendt.

På denne side finder du information om:

Faglig ramme og guidelines

Biosolutions defineres som et forretningsområde, der er baseret på udnyttelse af organiske råvarer og biologiske systemer til udvikling og produktion af enzymer, proteiner, bakterier og andre bioaktive stoffer til forskellige anvendelser.

Det kan være via fermenterings - eller bioraffineringsteknologier eller såkaldt cellulært landbrug (cellular agriculture) som er en kombination af bl.a. bioteknologi, cellebiologi, biomedicin, molekylærbiologi og syntetisk biologi.

Herunder kan du downloade indkaldelsesteksten på både dansk og engelsk med al den information, du har brug for, for at skrive og indsende en ansøgning.

Dokumentet indeholder information om:

  • Støttemidlerne
  • Formålet med voucherne
  • Faglig ramme
  • Krav og rammer for vouchers
    • Krav til partnerskabet
    • Forventet varighed og slutdato
    • Finansiering og udbetaling
    • Vurderingskriterier
  • Informationsforpligtelse og udbetalingstid
  • Ansøgnings- og bevillingsproces
  • Kontakt
  • Guidelines til ansøgning
    • Ansøgervirksomheden
    • Projektaktiviteter - hvad er støtteberettiget, og hvad er ikke?
    • Særlige regler hvis du er primærproducent eller arbejder med fiskeri og akvakultur
    • Korrekt udfyldelse og indsendelse af ansøgningsskema
    • Udfyldelse af Erklæring om De Minimis
    • Udfyldelse af Erklæring om SMV-status
    • Markedsafsøgning

Projekttype og formål

Opskaleringsvoucherne kan benyttes til at købe adgang til et forløb ved fysiske faciliteter for f.eks. bioraffinering eller/og -fermentering, hvor virksomheden kan teste, videreudvikle og demonstrere/opskalere sin biosolution-løsning målrettet produktion af fødevarer eller fødevareingredienser, foder eller foderingredienser, biologisk medicin eller kosttilskud, biogødning eller biopesticider eller komponenter til f.eks. bioplastik, biobaserede byggematerialer m.m.

OBS: De valgte faciliteter skal have et dansk CVR-nummer.

Krav til ansøgere

Midlerne kan søges af små og mellemstore virksomheder (SMV’er) med dansk CVR-nummer. 

I forbindelse med ansøgning skal virksomheden foretage en markedsafsøgning, hvor der indhentes tilbud fra minimum to faciliteter, og disse tilbud skal vedlægges ansøgningen, se guidelines.

Herudover skal man udfylde Erhvervsstyrelsens ”Erklæring til brug ved køb af varer og ydelser” som kan downloades sammen med ansøgningsmaterialet.  

OBS: Mulighed 2 ”Vi har indhentet to eller tre tilbud” skal anvendes, og erklæringen må udfyldes på dansk eller engelsk. Husk at vedlægge dokumentation for de indhentede tilbud.

Forventet varighed og slutdato

Der er mulighed for at ansøge løbende og ansøgninger behandles som udgangspunkt månedligt.

Alle voucherstøttede opskaleringsforløb skal været afsluttet og afrapporteret senest 30. juni 2026.

Finansiering

Voucheren kan finansiere 50 % af den samlede udgift til forløbet ved den/de fysiske facilitet(er), dog max 250.000 kr. pr. virksomhed. Resten af udgiften skal afholdes af virksomheden selv.

OBS: Ansøgere skal være opmærksomme på, at udbetalingstiden for tilskudsbeløbet er 6-12 måneder fra fakturaen er betalt. Jo tættere betalingen falder på den halvårlige indsendelse af rapportering, jo kortere tid vil det være. Behandling af indsendte rapporteringer hos Erhvervsstyrelsen tager som regel cirka 6 måneder, hvorefter pengene udbetales.

Støtten i Biosolutions Zealand II går under De minimis-forordningen, dvs. at en bevillingsmodtager må modtage op til €300.000 over en periode på tre regnskabsår (pr 1. januar 2024) inklusive støtten ansøgt fra Biosolutions Zealand. Hvis denne grænse overskrides, kan Kommissionen kræve støtten tilbagebetalt med renter. Der gælder andre grænser for virksomheder inden for primærproduktion og fiskeri/akvakultur – læs mere herom under Guidelines.

Hent ansøgningsmaterialer:

Start med at downloade alle materialer, så du har dem ved indsendelse. Ved ansøgning skal du indsende:
 

Indsend ansøgning og udfyldte bilag herunder.

Deadline

Ansøgninger modtages og behandles løbende.

 

Find faciliteter

til test, udvikling og opskalering

Find faciliteter
Erhvervsfyrtårnet for Biosolutions

Om Biosolutions Zealand

Biosolutions er en nøgle til den grønne omstilling.

Innovation og skalering er afgørende for at bringe Danmark helt i front på dette område, og potentialet er stort og kalder på investering i udvikling af et stærkt økosystem og konkurrencedygtige virksomheder, der bidrager til den grønne omstilling.

Det er fokus i Biosolutions Zealand II.

Vi står klar til at hjælpe dig!

Temaside - alt du skal vide om biosolutions

Biosolutions
for en grønnere fremtid

Nyt om biosolutions / Vidensbank / Samarbejdsprojekter / Fundingmuligheder / Faciliteter / Cases / og meget mere...