Få del i Innovationskraft 2025: Midler til din næste store idé

HURTIGT OVERBLIK:

INNOVATION
  • SMV’er kan søge op til 230.000 kr. i Innovationskraft 2025 til projekter inden for fødevarer og bioressourcer.
     
  • Projektet skal involvere mindst to partnere og bidrage med løsninger inden for et eller flere af klyngens 4 pejlemærker.
     
  • Ansøgningsfristen er 1. april 2025

Danske virksomheder er fyldt med gode idéer, og nu kan de få ekstra skub til at blive til virkelighed gennem Innovationskraft-programmet, som er støttet af EU og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse (Foto: iStock).

Puljen for Innovationskraft 2025 er åben, og små og mellemstore virksomheder kan nu søge midler til deres næste innovationsprojekt inden for fødevarer og bioressourcer.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og EU støtter SMV’er og videnspartnere, der samarbejder om nye løsninger, hvor sunde og sikre fødevarer, effektiv ressourceudnyttelse, grøn omstilling og ny teknologi går hånd i hånd for at sikre vækst og innovation.

Det betyder, at din virksomhed kan søge et budget op til 230.000 kr. (70 % som støtte) til at udvikle nye løsninger i samarbejde med vidensinstitutioner og andre virksomheder.

“Danmark står over for store udfordringer, når det gælder bæredygtighed, ressourceeffektivitet og udvikling af fremtidens fødevarer. Det er her, virksomhederne spiller en nøglerolle – og det er netop derfor, vi bringer innovationsmidlerne i spil. Vi ønsker at hjælpe vores medlemmer og danske SMV’er med at gøre gode idéer til virkelige løsninger, der kan drive udviklingen fremad,” udtaler Lars Visbech Sørensen, CEO for Food & Bio Cluster Denmark.

 

Sådan søger du

Har din virksomhed en idé til eksempelvis en ny ingrediens, et biobaseret produkt eller en smartere måde at udnytte reststrømme på? Eller noget helt andet, der kan bane vejen til mere bæredygtig innovation? Så er et innovationssamarbejde vejen frem.
 
For at søge støtte skal projektet involvere mindst to partnere – enten andre virksomheder eller vidensinstitutioner.
 
Projektet kan fokusere på alt fra bæredygtige og plantebaserede produkter til cirkulær økonomi, bioressourcer og nye teknologier, kravet er blot, at det bidrager med løsninger inden for et eller flere af klyngens 4 pejlemærker:
  • Levere bæredygtige fødevarer, der er velsmagende, sunde og sikre, til en voksende verdensbefolkning.
  • Levere løsningerne til en bæredygtig produktion og effektiv udnyttelse af bioressourcer til den højeste mulige værdi.
  • Sikre en bæredygtig grøn omstilling af klyngen frem mod klimaneutralitet.
  • Udnytte mulighederne i teknologiudviklingen inden for fx biotech, digitalisering og automatisering fuldt ud.

“Det er altid fantastisk at se nye idéer blomstre, og vi glæder os til at sætte endnu flere spændende innovationsprojekter i gang. Min opfordring til virksomhederne er klar: Grib chancen, og søg nu!” siger Astrid Pryds Hansen, der er programansvarlig for Innovationssamarbejderne 2025 i Food & Bio Cluster Denmark.

“Danmark står over for store udfordringer, når det gælder bæredygtighed, ressourceeffektivitet og udvikling af fremtidens fødevarer. Det er her, virksomhederne spiller en nøglerolle – og det er netop derfor, vi bringer innovationsmidlerne i spil. 

Lars Visbech Sørensen

VIL DU ANSØGE? //

Næste ansøgningsfrist er 1. april 2025.

FAKTA OM PROJEKTET //

  • Innovationskraft er et klyngeprogram, der sigter mod at styrke virksomheders produktivitet og konkurrenceevne gennem samarbejde om innovation og overførsel af viden mellem virksomheder og videninstitutioner, herunder godkendte teknologiske serviceinstitutter (GTSer), samt andre aktører inden for de relevante erhvervs- og teknologiområder. 
     
  • I første halvår af 2025 gennemføres aktiviteterne under en overgangsbevilling, der skal lede frem mod den nye programperiode, der starter 1. juli 2025.
     
  • Klyngeprogrammet Innovationskraft finansieres af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

EKSEMPLER
FRA TIDLIGERE ANSØGERE //

KONTAKT //

Astrid Pryds Hansen

Innovation Manager

AKTUELT //

Nyhedsbrev

Appetit
på mere viden?

Vi serverer dugfriske trends og historier om fødevarer og bioressourcer - direkte i indbakken.