Innovationssamarbejde (Innovationskraft 2023-2024)
Lokal, økologisk og klimavenlig hybrid-ost
Hvor skal man starte, hvis man ønsker at nedbringe CO2-aftrykket i mejeriindustrien? Projektet har til formål at udvikle en ny bæredygtig ost baseret på mejeriprodukter og planteingredienser med det formål, at reducere CO2-udledningen i produktionen.
Ost er svaret på at nedbringe C02-aftrykket i mejeriindustrien, i hvert fald ifølge Planet Dairy, da CO2-aftrykket fra hårde oste er blandt de højeste af alle fødevarer. Planet Dairy udvikler nye og bæredygtige produkter baseret på oste- og planteingredienser, som er både konkurrencedygtige og velsmagende, samtidig med at produktionens CO2-udledning reduceres væsentligt.
Produkterne fra Planet Dairy fremstilles ved at kombinere dele fra mælken med planteproteiner fra f.eks. bælgfrugter og sunde planteolier, ligesom der også arbejdes på produkter med proteiner fra mikrobiel fermentering.
Velkendte oste i nye klæder
Målet er at fremstille velkendte ostetyper som havarti, cheddar og gouda i en hybrid-udgave, som er optimeret ift. smag, næringsindhold, funktionalitet, pris og bæredygtighed.
Projektet bliver til i samarbejde med 4BetterLife, som bidrager med alternative proteinkilder som ærter, alger og bønner, og KMC som bidrager med stivelse og øvrige ingredienser, som sørger for, at osten får den ønskede tekstur.
Finansieret af
Projektet ”Hybrid Cheese” er igangsat af Food & Bio Cluster Denmark og medfinansieret af Den Europæiske Union og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Partnere i projektet
Louise Krogh Johnson
Sidder du med en god idé til et innovationsprojekt?
Food & Bio Cluster Denmark hjælper med at accelerere innovationen og den bæredygtige udvikling inden for fødevarer og bioressourcer.
Vi udbyder løbende muligheder for forskellige samarbejder og projekter.
Sådan samarbejder vi også om innovation
Her kan du se eksempler på andre innovationssamarbejdsprojekter i regi af klyngebevillingen Innovationskraft.
Projekter
Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.
Netværk
Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.
Kontakt
Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.