FerMa – fermentering af grønmalt til ressourcebesparende drikkevareproduktion
Bygmalt er en af de mest brugte ingredienser i fermenterede drikkevarer og bliver primært anvendt i øl og spiritus. Drikkevareindustrien er storforbruger af energi og andre ressourcer, og derfor er der stort behov og efterspørgsel efter innovation, der kan bidrage til den grønne omstilling og sikre bæredygtige drikkevarer og CO2-reduktioner i branchen.
%2fbygkorn_460x254px.jpg&width=640&format=webp)
Projektteamet vil udvikle en ny maltningsproces, der ikke kræver tørring og ristning af korn, men i stedet muliggør anvendelse af bygkorn direkte i bryggeprocessen. I projektet vil produktionsprocessen blive udviklet, og partnerne vil foretage testfermenteringer til prototyper på nye drikkevarer og i traditionel brygning. Denne “grønmalt” vil have et markant reduceret energiforbrug og CO2-aftryk, høj mikrobiel diversitet og enzymatisk kapacitet samt et interessant smagspotentiale.
Anvendelse af grønmalt fremfor traditionel bygmalt har potentiale til at skabe en grundlæggende ny måde at producere øl og spiritus på, som knytter producenter tættere med landmænd. Dette kan inspirere innovationer på tværs af Danmark og langt ud over landets grænser med stort potentiale for bidrag til den grønne omstilling.
Finansieret af
Projektet ”FerMa – fermentering af grønmalt til ressourcebesparende drikkevareproduktion” er igangsat af Food & Bio Cluster Denmark med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Partnere i projektet
Projektet gennemføres i et samarbejde mellem White Labs Copenhagen, Empirical og Københavns Universitet.
Anni Simonsen



Sidder du med en god idé til et innovationsprojekt?
Food & Bio Cluster Denmark hjælper med at accelerere innovationen og den bæredygtige udvikling inden for fødevarer og bioressourcer.
Vi udbyder løbende muligheder for forskellige samarbejder og projekter.
Sådan samarbejder vi også om innovation
Her kan du se eksempler på andre innovationssamarbejdsprojekter i regi af klyngebevillingen Innovationskraft.
Projekter
Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.
Netværk
Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.
Kontakt
Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.