Innovationssamarbejde (Innovationskraft 2023-2024)
Grøn omstilling af Kombucha
Kombucha er blevet en yderst populær drik i store dele af verden. De levende bakterier i drikken gør, at drikken i dag skal opbevares og transporteres på køl. Den kolde kølekæde er dog, den største CO2-udleder i supply changen for København Kombucha. Projektet vil derfor udvikle en ny drik der kan opbevares udenfor køl, og dermed være med til at sænke CO2 udledningen for produktet, samt øge salgs- og eksportpotentialet.
Projektet vil udvikle en ny kombucha, med samme naturlige aromaer som en traditionel kombucha, som kan opbevares udenfor køl. Dette skal sikres ved hjælp af en nyudviklet produktionsproces, der sikrer en skånsom processering.
Ny produktionsproces inspireret af produktionen af vin
Københavns Kombucha vil, i samarbejde med Københavns Universitet, udvikle en ny produktionsproces med inspiration fra vinproduktionen.
Håbet med den nyudviklede metode er at kunne skabe en Kombucha, der kan opbevares udenfor køl og derved være med til at sænke CO2-udledningen for produktet.
Finansieret af
Projektet ”Grøn innovativ drik” er igangsat af Food & Bio Cluster Denmark og medfinansieret af Den Europæiske Union og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Partnere i projektet
Kathrine Lykke Kirk
Sidder du med en god idé til et innovationsprojekt?
Food & Bio Cluster Denmark hjælper med at accelerere innovationen og den bæredygtige udvikling inden for fødevarer og bioressourcer.
Vi udbyder løbende muligheder for forskellige samarbejder og projekter.
Sådan samarbejder vi også om innovation
Her kan du se eksempler på andre innovationssamarbejdsprojekter i regi af klyngebevillingen Innovationskraft.
Projekter
Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.
Netværk
Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.
Kontakt
Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.