Søsalat til ingredienser og fødevarer
Søsalat indeholder to interessante polymere forbindelser, nemlig ulvan (en viskøs sukkerpolymer) og protein med samtlige essentielle aminosyrer. Der er således et stort potentiale for at høste søsalat med henblik på udvinding af disse højværdikomponenter til brug i ingrediens-og fødevareindustrien.
%2fPexels-Tom-Fisk-940x520oxk.jpg&width=640&format=webp)
Det overordnede formål
Det overordnede formål med projektet er at undersøge mulighederne for at udvikle et kommercielt levedygtigt bioraffineringskoncept til fremstilling af fødevareingredienserne ulvan og protein ud fra søsalat.
Ingredienserne vil blive karakteriseret med henblik på funktionelle egenskaber som f.eks. viskositet, gelering, kemisk sammensætning og renhed, fordøjelighed, aminosyrer og antioxidanter.
Projektet skal ses som et forprojekt, hvor de centrale processer i fremstillingskonceptet undersøges nærmere med henblik på at opnå proof-of-principle.
Hvis projektet kan eftervise, at der er et potentiale for et miljømæssigt og økonomisk bæredygtigt fremstillingskoncept, vil næste trin være at teste ingredienserne i relevante eksisterende og nye produkter.
Herefter skal der udvikleset fuldskala-anlæg med de relevante teknologier til alle processer i bioraffineringskonceptet.
Finansieret af
Projektet ”Søsalat til ingredienser og fødevarer” er igangsat af
Food & Bio Cluster Denmark med støtte fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Partnere i projektet
Projektet gennemføres i samarbejde mellem Teknologiske Institut, Nordisk Tang og Nordic Marine Nutrition.

Kathrine Vejgaard Stage



Sidder du med en god idé til et innovationsprojekt?
Food & Bio Cluster Denmark hjælper med at accelerere innovationen og den bæredygtige udvikling inden for fødevarer og bioressourcer.
Vi udbyder løbende muligheder for forskellige samarbejder og projekter.
Sådan samarbejder vi også om innovation
Her kan du se eksempler på andre innovationssamarbejdsprojekter i regi af klyngebevillingen Innovationskraft.
Projekter
Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.
Netværk
Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.
Kontakt
Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.