Søg midler
Ansøgning til innovationssamarbejdsprojekter 2025
Om lidt åbner vi for ansøgninger om støtte til innovationssamarbejdsprojekter med fokus på udvikling af nye innovative løsninger i regi af Innovationsbevillingen, Innovationskraft Overgangsordning 2025.
Læs mere og find ansøgningsskemaer og deadlines på siden her.
Et innovationssamarbejde har fokus på at løse konkrete udfordringer i fødevare- og bioressource virksomhederne. Har din virksomhed (SMV) en konkret udfordring eller ide, så kan et innovationssamarbejde give ny viden til at løse udfordringen. I går sammen med én eller flere videnspartnere og/eller en eller flere virksomheder for at finde nye løsninger.
I 2025 har vi fokus på projekter i den afklarende fase (proof-of-principle), som et vigtigt skridt på vej mod realisering af nye løsninger. Der gives støtte til projekter, hvor der bl.a. arbejdes med analyse, afklaring, udviklings- og test. Projekterne skal munde ud i konkrete koncepter til nye produkter, løsninger, processer m.m. som fx kan være en prototype eller mockup.
Nu kan du søge midler til innovationsprojekter
Er din virksomhed en SMV?
Så har du nu mulighed for at søge om midler til samarbejde om innovationsprojekter gennem Innovationsbevillingen, Innovationskraft Overgangsordning 2025.
Projekterne skal bidrage med løsninger inden for et eller flere af Food & Bio Cluster Denmarks 4 strategiske pejlemærker og bidrage til at nedbringe klimaaftrykket. De kan fx have fokus på emner som bæredygtige og plantebaserede produkter, mad- og fødevarespild, klimaeffektive dyrkningssystemer og bæredygtig emballage. Forbrugeradfærd og biodiversitet er også i fokus.”
Eksempler på projektemner:
- Afklaring af en konkrete bioressource/reststrøms anvendelsesmuligheder, indholdsstoffer, metoder til raffingering mm
- Afklaring af potentialet i udvikling af en ny ingrediens, afklaring om novel food lovgivning, rettigheder, lovgivning og anvendelsesmuligheder mm
- Forundersøgelse af produktionsprocesser, logistik, materialetilgængelighed af bioressourcer for at sikre en mere bæredygtig anvendelse heraf mm
- Fokus på grønne proteiner, cellebaserede teknologier, udnyttelse af sidestrømme, pyrolyse, teknologier til hele værdikæden mm
Projekterne skal bidrage med løsninger inden for Food & Bio Cluster Denmarks 4 strategiske pejlemærker:
-
At levere bæredygtige fødevarer, der er velsmagende, sunde og sikre, til en voksende verdensbefolkning.
-
At levere løsninger til en bæredygtig produktion og effektiv udnyttelse af bioressourcer til den højeste mulige værdi.
-
At sikre en bæredygtig grøn omstilling af klyngen frem mod klimaneutralitet.
-
At udnytte mulighederne i teknologiudviklingen indenfor f.eks. biotech,
Hvad er kravene?
Der vil være ansøgningsdeadline i første halvdel af 2025 (dato offentliggøres snarest).
For at kvalificere sig til at søge midler gennem puljen, skal dit projekt involvere minimum 2 partnere, hvor hovedansøger skal være en SMV. Partnerskabet kan basere sig på samspil mellem virksomheder og videnpartnere, men kan også være partnerskaber mellem mindre virksomheder, iværksættere og større virksomheder, som er aktive inden for fødevare- og bioressourceområdet. Vi ser gerne at virksomheder og videnspartnere samarbejder. Food & Bio Cluster Denmark er behjælpelig med at skabe dialog til mulige partnere.
Der kan søges op til 230.000 kr. i samlet budget, hvoraf 50% af projektbudgettet udbetales som støtte.
Projekterne skal være afsluttet senest d. 31.10.2025. Vi forventer projektforløbene varer mellem 3 og 6 måneder.
Ansøgningsdeadlines
Offentliggøres snarest, vi forventer deadline i først halvår af 2025.
Find ansøgningsdokumenterne nedenfor.
Støtten til innovationsprojekterne kommer fra Erhvervsstyrelsen og Denmarks Erhvervsfremmebestyrelse og er givet som en del af Overgangsordning Innovation klyngeindsats for Fødevarer og bioressourcer 2025.
Midlerne er afsat til at styrke samarbejdet mellem små og mellemstore virksomheder samt landets videnspartnere med det formål at styrke innovation og vækstpotentialet i målgruppen.
Bevillingerne vurderes og bevilliges af et eksternt ekspertpanel, der er repræsenteres af videnspartnere og brancheforeninger i fødevare- og bioressource branchen.
De aktiviteter, som gennemføres, skal være i tråd med Food & Bio Cluster Denmarks overordnede strategi og skal falde under de typer af aktiviteter, som Erhvervsstyrelsen og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse foreskriver, at klyngen skal beskæftige sig med.
Du kan læse mere om projektrammen i vores guidelines (kommer snarest).