InsektReaktor

Projektet fokuserer på udvikling og proof-of-principle af en InsektReaktor - et lukket klimastyret vækstkammer for insekter (melorm i dette projekt).

Luftfugtigheden (RH)i kammeret er kontrolleret og tilstrækkelig høj til at larverne kan optage vand fra luften frem for igennem traditionelt vådfoder, som skal tildeles ofte. I insektreaktoren skal larverne således fodres udelukkende med tørfoder og kun én gang. Dette vil forbedre businesscasen for melorm-opdrættere markant, da fodring kun med tørfoder forventes at kunne reducere håndteringstiden (total forbrugt tid fra start til slut) for produktionsmedarbejdere eller robotter, med op mod 90% pr. kg biomasse i forhold til gængse produktionssystemer med daglig vådfodring.

Kammerets klimastyring, sørger, ud over kontrolleret RH, for opretholdelse af en ideel temperatur og CO2-niveau for optimal biomassekonvertering gennem hele larvernes opvækst. Denne øgede styring af de vigtigste parametre for konvertering af (rest-og spild-) biomasser til insektbiomasse, vil sørge for optimal væksthastighed og effektivitet da larvernes fysiologiske behov permanent og automatisk opfyldes uden håndtering.  

Finansieret af

Projektet  ”InsektReaktor” er igangsat af Food & Bio Cluster Denmark
med støtte fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. 

Partnere i projektet

Projektet gennemføres i samarbejde mellem Teknologiske Institut, Ausumgaard og Bioinsect.  

Kathrine Vejgaard Stage

Kathrine Vejgaard Stage

Head of Innovation & Partnerships

Sidder du med en god idé til et innovationsprojekt?

Food & Bio Cluster Denmark hjælper med at accelerere innovationen og den bæredygtige udvikling inden for fødevarer og bioressourcer.

Vi udbyder løbende muligheder for forskellige samarbejder og projekter.

Sådan samarbejder vi også om innovation

Her kan du se eksempler på andre innovationssamarbejdsprojekter i regi af klyngebevillingen Innovationskraft.

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.