Micalg Prot - Grøn protein til hvid ost
Målet med projektet er at identificere potentielle mikroalge arter og -stammer godkendt af European Food Safety Authority (EFSA) til produktion af proteiner til plantebaserede oste og smagsforstærkere.
Målet med projektet er at identificere potentielle mikroalge arter og -stammer godkendt af European Food Safety Authority (EFSA) til produktion af proteiner til plantebaserede oste og smagsforstærkere.
Som en del af projektet vil vi screene mikroalge arter og -stammer dyrket som mixotrofer for at identificere stammerne med høj proteinproduktion.
Fordi mikroalger er fotosyntetiske organismer, producerer de store mængder af det grønne pigment klorofyl, som fjernes til konsum, fordi det kan påvirke produktets kvalitet med hensyn til farve og smag.
For at reducere klorofylindholdet vil vi yderligere manipulere dyrkningsbetingelserne for de højproteinproducerende stammer uden at kompromittere mikroalgevækst og proteinproduktion.
Biomassen vil blive behandlet med udviklede bioraffineringsfraktionerings-, ekstraktions- og separationsmetoder før tørring for at øge holdbarheden. Produkterne (fødevareingredienser) vil blive testet i nye veganske fødevareprodukter såsom ost.
Finansieret af
Projektet ”Micalg Prot- Grøn protein til hvid ost” er igangsat af Food & Bio Cluster Denmark med støtte fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Partnere i projektet
Projektet gennemføres i samarbejde mellem Teknologisk Institut, Færm ApS, Umamamia, Insektprotein ApS og Sophie's Bionutrients Pte. Ltd.
Anni Simonsen
Sidder du med en god idé til et innovationsprojekt?
Food & Bio Cluster Denmark hjælper med at accelerere innovationen og den bæredygtige udvikling inden for fødevarer og bioressourcer.
Vi udbyder løbende muligheder for forskellige samarbejder og projekter.
Sådan samarbejder vi også om innovation
Her kan du se eksempler på andre innovationssamarbejdsprojekter i regi af klyngebevillingen Innovationskraft.
Projekter
Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.
Netværk
Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.
Kontakt
Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.