Udnyttelse af restfraktioner fra grønne proteiner kan booste biogasproduktionen
Der er store forventninger til en dansk produktion af protein fra grønne afgrøder som f.eks. græs. Brunsaften og pulpen, som er sidestrømme græsraffineringsanlægget, kan anvendes til biogasproduktion, men det er ikke uden udfordringer. To danske virksomheder er gået sammen om at optimere processerne, så der sikres maksimalt biogasudbytte af brunsaften og pulpen.
Model for tilførslen af brunsaft og pulp fra grøn proteinproduktion
I et nyt samarbejdsprojekt, som er igangsat af Food & Biocluster Denmark, vil der blive udviklet og beskrevet en model for, hvordan tilførslen af brunsaft og pulp fra grøn proteinproduktion skal tilføres biogasanlægget for at opnå den optimale biogasproduktion.
Finansieret af
Projektet ”Udnyttelse af restfraktioner fra grønne proteiner kan booste biogasproduktionend” er igangsat af
Food & Bio Cluster Denmark med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Partnere i projektet
Projektet gennemføres i samarbejde mellem Nordic Green Engineering Aps og Ausumgaard Biogas
Kathrine Vejgaard Stage
Sidder du med en god idé til et innovationsprojekt?
Food & Bio Cluster Denmark hjælper med at accelerere innovationen og den bæredygtige udvikling inden for fødevarer og bioressourcer.
Vi udbyder løbende muligheder for forskellige samarbejder og projekter.
Sådan samarbejder vi også om innovation
Her kan du se eksempler på andre innovationssamarbejdsprojekter i regi af klyngebevillingen Innovationskraft.
Projekter
Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.
Netværk
Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.
Kontakt
Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.