Bæredygtig havredriksproduktion med innovativ udvikling af restprodukt

Ved produktion af havredrik er der en stor mængde restprodukt, som i dag anvendes i foder eller biogas. Restproduktet kan potentielt omdannes til nye fødevarer, og det har Naturmælk i samarbejde med Endless Food Co og UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskolen sat sig for at gøre noget ved.

Partnerskabet vil derfor udvikle en mere bæredygtig og klimavenlig havredrik med Naturmælk, som sænker energiomkostningerne til varmebehandling under fremstillingen.

Herudover vil restproduktet fra produktionen af havredrik blive upcyclet og omdannet til funktionelle fødevareingredienser med et højt indhold af beta-glucan, protein og fibre.  

Optimal udnyttelse af bioressourcer

Udviklingen af nye fødevarer baseret på restproduktet fra havredrik er med til at sikre en optimal udnyttelse af havren. De endelige produkter vil blive sensorisk testet, så de fremstår som velsmagende plantebaserede alternativer til animalske produkter.

Finansieret af

Projektet ” Bæredygtig havredriksproduktion” er igangsat af Food & Bio Cluster Denmark og medfinansieret af den Europæiske Union og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Kathrine Lykke Kirk

Kathrine Lykke Kirk

Innovation Manager

Sidder du med en god idé til et innovationsprojekt?

Food & Bio Cluster Denmark hjælper med at accelerere innovationen og den bæredygtige udvikling inden for fødevarer og bioressourcer.

Vi udbyder løbende muligheder for forskellige samarbejder og projekter.

Sådan samarbejder vi også om innovation

Her kan du se eksempler på andre innovationssamarbejdsprojekter i regi af klyngebevillingen Innovationskraft.

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.