Bacillus til innovative smagsingredienser
I dette projekt ønsker vi at kombinere viden fra to forskergrupper på DTU Food, råvarerne fra KMC og Thise samt produktudviklingsviden fra Tempty Foods.
Formålet er at udvikle en ny bæredygtig og naturlig smagsingrediens i nye bæredygtige plantebaserede og myceliumbaserede kødalternativer. Dette vil på sigt føre til nye nordiske alternativer til sojabaserede asiatiske produkter.
Fermentering af ærter, havre og kartoffler
Tre substrater (ært, havre og kartoffel) vil blive fermenteret med 50 QPS Bacillus-stammer.
Bacillus er ofte blevet brugt til at fermentere sojabønnefødevarer i de sydøstasiatiske lande. De vigtigste fødevarer, der inkorporerer Bacillus-fermentering, er sojapasta, sojasovs, tempeh, natto og sufu, som bruger Bacillus i traditionelle processer såvel som i industriel skala.
Bacillus-fermenterede produkter er generelt høje i umami-smag og tekstur på grund af de producerede proteaser. I Europa er der ingen eller meget få fødevarer fremstillet ved hjælp af Bacillusfermentering. Men som smagsingrediens er der et stort udækket behov og marked for at implementere naturlige smagsløsninger, der kombinerer nordiske afgrøder med QPS Bacillus-stammer.
Finansieret af
Projektet ”Bacillus til innovative smagsingredienser” er igangsat af
Food & Bio Cluster Denmark med støtte fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Partnere i projektet
Projektet gennemføres i samarbejde mellem Teknologisk Institut, Tempty Foods, KMC og Thise
Anni Simonsen
Sidder du med en god idé til et innovationsprojekt?
Food & Bio Cluster Denmark hjælper med at accelerere innovationen og den bæredygtige udvikling inden for fødevarer og bioressourcer.
Vi udbyder løbende muligheder for forskellige samarbejder og projekter.
Sådan samarbejder vi også om innovation
Her kan du se eksempler på andre innovationssamarbejdsprojekter i regi af klyngebevillingen Innovationskraft.
Projekter
Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.
Netværk
Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.
Kontakt
Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.