Innovationssamarbejde (Innovationskraft 2023-2024)
Udvikling af en dansk økologisk vegansk emulgator
I dag findes der meget få emulgatorer som er både økologiske og veganske. Men det er på tide at gøre op med dette. Projektet vil derfor udvikle en ny vegansk emulgator, baseret på kogevandet fra bælgfrugter.
Udviklingen af økologiske, plantebaserede fødevareprodukter spiller en vigtig rolle i at sænke fødevareproduktionens klimabelastning. Derfor arbejder Bælg Aps, i samarbejde med Teknologisk Institut, på at udvikle en ny, dansk, økologisk og vegansk emulgator baseret på kogevandet fra bælgfrugter.
Fra kogevand til fuldt funktionel emulgator
Projektet har til formål at finde den bælgfrugt, som giver den bedste emulgator. Dette gøres ved at udnytte de skumdannende og emulgerende egenskaber i kogevandet fra bælgfrugter.
Emulgatoren formuleres til en tør ingrediens med høj funktionalitet, som kan højne kvaliteten af økologiske, veganske produkter, og dermed sikre deres udbredelse. Produktet testes med henblik på potentiel anvendelse i is, saucer, plantebaserede drikke og bagværk.
Finansieret af
Projektet ”DØVE” er igangsat af Food & Bio Cluster Denmark og medfinansieret af Den Europæiske Union og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Partnere i projektet
Kathrine Lykke Kirk
Sidder du med en god idé til et innovationsprojekt?
Food & Bio Cluster Denmark hjælper med at accelerere innovationen og den bæredygtige udvikling inden for fødevarer og bioressourcer.
Vi udbyder løbende muligheder for forskellige samarbejder og projekter.
Sådan samarbejder vi også om innovation
Her kan du se eksempler på andre innovationssamarbejdsprojekter i regi af klyngebevillingen Innovationskraft.
Projekter
Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.
Netværk
Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.
Kontakt
Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.