Særligt for virksomheder i Regions Sjælland:
Biosolutions og cirkulære løsninger - et nyt forretningspotentiale?
Se dine muligheder for at hente midler og hjælp
I Danmark er vi førende inden for biosolutions, og særligt Region Sjælland er hjemsted for mange stærke virksomheder med et stort potentiale for vækst, arbejdspladser og eksport inden for området.
Virksomhederne spiller en stor rolle i den grønne omstilling, og udviklingen sker nu.
Derfor er der gennem forskellige nationale programmer iværksat en række initativer med det formål at understøtte sjællandske virksomheder i at identificere, forløse og samarbejde om nye forretningspotentialer inden for biosolutions og cirkulære løsninger.
På siden her får du overblik over mulighederne for din sjællandske virksomhed.
Tilbud gennem Biosolutions Zealand II:
Vouchers
til opskalering
Har du som SMV eller startup behov for at kunne demonstrere eller opskalere en ny løsning inden for biosolutions for at du sammen med kunder, samarbejdspartnere eller investorer kan komme i videre i samarbejdet?
Gennem voucerordningen kan du søge finansiering til at få adgang til fysiske faciliteter. Der er en mulighed for at opskalere og teste din løsning og dermed demonstrere potentialet over for kunder, samarbejdspartnere eller investorer - helt uden selv at skulle foretage store investeringer i egne faciliteter.
Tilbud gennem Biosolutions Zealand II:
Sparring og støtte
til vækst inden for biosolutions
Hvis du sammen med en af vores ekterne partnere har identificeret et nyt forretningspotentiale inden for biosolutions, kan du lige nu søge sparring og op til 100.000 kr. til at justere forretningen og blive klar til nye indtjeningsstrømme.
Læs mere om tilbuddet herunder.
Hvad er biosolutions?
Biosolutions defineres som løsninger, der er baseret på teknologisk udnyttelse af organiske råmaterialer og biologiske systemer til udvikling og produktion af forskellige produkter.
Det omfatter cellulært landbrug (cellular agriculture), fermentering og bioraffineringsteknologier samt understøttende teknologier til forbedring af bioproduktion med brug af eksempelvis kunstig intelligens, fotonik osv.
Case, NordInvent:
Sydsjællandsk virksomhed vil løse problemer med havmiljøet og upcycle blåmuslinger til foder og organisk gødning
De høje koncentrationer af næringsstoffer i danske farvande giver svære betingelser for livet i vandet.
Men hvad sker der, hvis man får blåmuslinger til at optage nogle af næringsstofferne og efterfølgende konverterer dem til produkter med højere værdi som foder og organisk gødning?
Det er præcis, hvad NordInvent i Næstved har sat sig for sammen med en række partnere i et stærkt værdikædesamarbejde gennem Closing Loops-programmet.
Vi står klar til at hjælpe i Region Sjælland
Kontakt os og hør mere om mulighederne
for din virksomhed
Heidi Høy
Kasper Juhl Klausen
Closing Loops
Landsdækkende program (2023-2026), der mobiliserer danske SMV’er til at implementere og skalere konkrete cirkulære økonomiløsninger.
Programmet ledes af Food & Bio Cluster Denmark i samarbejde med klyngerne; Lifestyle & Design Cluster, We Build Denmark, CLEAN Danmarks Vand- og Miljøklynge, Erhvervshusene i Nord, Midt, Syd, Sjælland og Hovedstaden samt Teknologisk Institut.
Programmet medfinansieres af EU og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Erhvervsfyrtårnet for Biosolutions
Erhvervsudviklingsindsats lanceret af Erhvervsministeriet i 2022, der gennem Biosolutions Zealand I (2022-2024) og II (2024-2026) understøtter udvikling af biosolutions som en erhvervsmæssig styrkeposition.
Erhvervsfyrtårnet ledes af Food & Bio Cluster Denmark i samarbejde med Erhvervshus Sjælland, Knowledge Hub Zealand, Kalundborg Symbiosis, Teknologisk Institut, FermHub Zealand, Roskilde Universitet, DTU og Absalon.
Fyrtårnet medfinansieres af EU og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.