TechCircle sendt ud over rampen

Cirka 100 mennesker fra forskellige dele af Danmarks techmiljø var den 20. april med til officielt at åbne Midtjyllands innovationshub TechCircle.

En lang række forskellige virksomheder, klynger og offentlige myndigheder var samlet om at åbne Midtjyllands innovationshub TechCircle. Med Dokk1 som ramme i Aarhus fik de fremmødte en tour de force i, hvad TechCircle kan tilbyde, og hvad det er, man vil opnå.

Efter velkomsttaler fra direktør i Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Charlotte Storm Gregersen, og afdelingsleder i Erhvervshus Midtjylland, Peter Ekmann – som begge kom ind på vigtigheden af tværsektorielt samarbejde og den vigtige nysgerrighed på, hvad teknologi og digitalisering kan gøre for de store udfordringer – lige fra klima til arbejdskraft – som samfundet står, blev sigtekornet indstillet på, hvilke tilbud TechCircle har.

Fotos: TechCircle partnerskabet

To vigtige målsætninger i TechCircle er dels at styrke muligheden for at teste teknologiske og digitale løsninger både i laboratorier og i det virkelige liv. Derfor skal Aarhus Kommune være med til at stille testfaciliteter i byen til rådighed, lød det fra chefen for Aarhus City Lab, Jesper Algren.

Derudover er kurser og uddannelsesforløb et andet centralt element. Jesper Askov Bonde Petersen fra Aarhus Universitet gjorde det tydeligt, hvilke muligheder der er for virksomheder – offentlige såvel som private – for at blive opkvalificeret på den digitale dagsorden.

Levende robotter

Udover at blive klogere på TechCircle var virksomhederne Fibo Intercon og Capra Robotics også med. De bidrog hver især med, hvad digitalisering og teknologi betyder for deres forretninger. For Fibo Intercon handlede det i høj grad om en digital transformation af deres virksomhed. Capra Robotics kunne vise forskellige robotter, som blandt andet er udviklet i samarbejde med Aarhus Kommune.

Fakta om TechCircle

TechCircle er et partnerskab mellem Erhvervshus Midtjylland, Aarhus Universitet og Aarhus Kommune. Derudover indgår Alexandra Instituttet, Force Technology, DigitalLead, We Build Denmark, MADE, Clean og Food & Bio Cluster Denmark som aktører.

TechCircle er medfinansieret af EUs Digital Europe-program under Europa-Kommissionen og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. 

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til TechCircle, så kontakt:

Anders Skeem

International Manager

Flere nyheder fra Food & Bio Cluster

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.