Skal din virksomhed være med til at sætte skub i udviklingen af plantebaserede fødevarer gennem ny forskningsplatform?
At sætte fart på udviklingen af plantebaserede fødevarer er en af Food & Bio Cluster Denmarks vigtigste agendaer. Derfor er vi både glade og stolte over at være del af Plant2Food, som Novo Nordisk Foundation lancerede i går.
Plant2Food er en åben samarbejdsplatform, hvor virksomheder og forskere får lettere ved at samarbejde.
Det handler helt konkret om at sætte skub i udviklingen af nye, plantebaserede fødevarer.
Omdrejningspunktet er et åbent forskningssamarbejde mellem de fire stærke universiteter, Københavns Universitet, Aarhus Universitet , DTU, hollandske Wageningen University & Research og en række virksomheder, der går sammen om at udvikle projektideer og komme hurtigt ud over stepperne, når parterne er blevet enige om et forskningsprojekt.
Plant2Food er en åben samarbejdsplatform, hvor virksomheder og forskere får lettere ved at samarbejde.
Det handler helt konkret om at sætte skub i udviklingen af nye, plantebaserede fødevarer.
Omdrejningspunktet er et åbent forskningssamarbejde mellem de fire stærke universiteter, Københavns Universitet, Aarhus Universitet , DTU, hollandske Wageningen University & Research og en række virksomheder, der går sammen om at udvikle projektideer og komme hurtigt ud over stepperne, når parterne er blevet enige om et forskningsprojekt.
Patentfri og åben forskning skal bane vejen
Der udtages ingen patenter, og at forskningen er åben giver samtidig mulighed for, at alle kan videreudvikle resultaterne og eventuelt anvende dem til kommercielle formål.
Vores rolle som partner i projektet er at spotte de udfordringer og muligheder, virksomhederne har i forbindelse med at udvikle planterbaserede produkter i Danmark, og hvor forskningen kan hjælpe med at finde nye løsninger.
Vi er allerede i tæt dialog med en lang række virksomheder, som kan bringes yderligere i spil i Plant2Food sammenhæng, og nu glæder os til komme i kontakt med endnu flere virksomheder, der kan se perspektiverne i at arbejde tæt sammen med universiteter og forskere om at finde fremtidens løsninger inden for plantebaserede fødevarer.
Støtte fra Novo Nordisk Fonden
Novo Nordisk Fonden støtter platformen med op til 200 mio. kr. over de næste fem år, og som national klyngeorganisation for fødevare- og bioressourcesektoren bliver det vores opgave at sikre, at de rigtige projekter, set fra en virksomhedsvinkel, bringes i spil og at løsningerne implementeres i virksomhederne.
"Det er et kæmpe skridt fremad for plantebaseret videnskab og fødevareindustrien i Danmark. Novo Nordisk Fonden skal have en varm tak for den store og vigtige donation, og vi er stolte over at være med til at bane vejen for at forskning omsættes til praksis og konkrete løsninger i danske virksomheder. - Lars Visbech Sørensen, CEO
Vi har i Food & Bio Cluster Denmark været med til finde og facilitere de helt rigtige projekter i tæt dialog med virksomhederne. At gøre den plantebaserede fødevareindustri til en ny styrkeposition for den danske fødevareindustri kræver netop en stærk fælles indsats, og at finde og facilitere de helt rigtige projekter i tæt dialog med virksomhederne ligger helt i tråd med det arbejde, Food & Bio Cluster Denmark er sat i verden for at fremme.
Er det noget for din virksomhed?
Det er en opgave, vi ser meget frem til at løse, og hvis dette lyder som noget for din virksomhed, kan du skrive dig op herunder.
Flere nyheder fra Food & Bio Cluster
Grønne proteiner: Hvor god er kvaliteten, hvor godt optages de og hvor meget protein kan kroppen anvende?
Proteiner er en vigtig del af vores kost, da de er kroppens byggesten og bidrager med energi. Men alle proteiner er ikke ens. Kvaliteten af proteinerne varierer nemlig meget afhængigt af, om de kommer fra kød, mælk eller planter.
Hvordan fortæller en ost sin egen historie?
Det spørgsmål tog Food & Bio Cluster’s netværksgruppe om smag til Kolding for at undersøge hos Procudan, der arbejder med ingredienser og emballager. Læs mere om netværksmødet her.
Lancering af nyt roundtable om innovation i fødevare- og sundhedssektoren
Samspillet mellem klinisk mikrobiologi og næringsrig fødevareproduktion