Bæredygtighedsrapportering – hvad betyder det for min virksomhed?

EU har vedtaget nye standarder til virksomheders bæredygtighedsrapportering, som kommer til at kræve mere af flere virksomheder. I dette webinar giver Dan Skovgaard fra FN17 Business overblik over de mange begreber og kommer med gode råd til særligt små og mellemstore virksomheder inden for fødevarer og bioressourcer.

EU Green Deal, EU taksonomi, SDG, ESG, CSRD, ESRS og CSDDD. 

Begreberne - og akronymerne - er mange, og det kan være svært at navigere rundt i, når man som virksomhed både har fokus på bæredygtighedsspørgsmål og samtidig at skabe økonomisk værdi og bidrage til en mere bæredygtig fremtid.

Derfor inviterede vi Dan Skovgaard fra FN17 Business i Viborg til at gennemgå de mange nye begreber og snakke om, hvad det betyder for små og mellemstore virksomheder inden for fødevarer og bioressourcer.

Du kan gense webinaret herunder og downloade slides.

Gør dine bæredygtighedsinitiativer til en konkurrencefordel

De nye EU-standarder stiller krav til værdikæder, og derfor kan også mindre virksomheder, der ikke bliver direkte påvirket af de nye EU-krav til bæredygtighedsafrapportering, blive mødt med nye leverandørkrav fra de større B2B-virksomheder, de leverer varer eller ydelser til.

Når virksomheder derfor dokumenterer og afrapporterer på deres bæredygtighedstiltag inden for ESG (Environment, Social og Governance) kan det derfor blive en konkret konkurrencefordel, som man bliver tilvalgt som leverandør på baggrund af, fortæller Dan i webinaret.

For at kunne lave deres ESG-rapportering vil større virksomheder sandsynligvis spørge underleverandører om, hvad deres bidrag er til eksempelvis klimaaftryk, Co2-reduktioner, livscyklusanalyser eller branchespecifikke parametre.

Sådan kommer du godt i gang

I webinaret kan du bl.a. blive klogere på hvilke 15 minimums ESG-rapporteringsområder, du skal forholde dig til og høre mere om en standardskabelon, som FN17 Business arbejder med.

- Vi mener, at man skal gå længere end de 15 minimumskrav, og derfor arbejder vi med en standardskabelon, man kan tage udgangspunkt i. Så får virksomhederne de gængse ting med, som vil blive efterspurgt. Dertil kan selvfølgelig komme nogle branchespecifikke ting, man også skal forholde sig til, og som man skal gå i dialog med kunderne om, tilføjer Dan.

Louise Krogh Johnson

Louise Krogh Johnson

Senior Innovation Manager

Vil du vide mere?

Modtag vores nyhedsbrev og få besked direkte i indbakken, når vi afholder events eller udgiver ny viden om bæredygtighedsrapportering.
 

Få mere viden

Vil du være med i netværksgruppe om klima?

Climate Impact Assessment of Food

This network aims to identify and discuss challenges and solutions within climate impact assessment on food, beverages and ingredients and improve the network between partners in the area, with a particular attention to innovation aspects.

Læs om netværksgruppen

Flere nyheder