Gør dine bæredygtighedsinitiativer til en konkurrencefordel
De nye EU-standarder stiller krav til værdikæder, og derfor kan også mindre virksomheder, der ikke bliver direkte påvirket af de nye EU-krav til bæredygtighedsafrapportering, blive mødt med nye leverandørkrav fra de større B2B-virksomheder, de leverer varer eller ydelser til.
Når virksomheder derfor dokumenterer og afrapporterer på deres bæredygtighedstiltag inden for ESG (Environment, Social og Governance) kan det derfor blive en konkret konkurrencefordel, som man bliver tilvalgt som leverandør på baggrund af, fortæller Dan i webinaret.
For at kunne lave deres ESG-rapportering vil større virksomheder sandsynligvis spørge underleverandører om, hvad deres bidrag er til eksempelvis klimaaftryk, Co2-reduktioner, livscyklusanalyser eller branchespecifikke parametre.
Sådan kommer du godt i gang
I webinaret kan du bl.a. blive klogere på hvilke 15 minimums ESG-rapporteringsområder, du skal forholde dig til og høre mere om en standardskabelon, som FN17 Business arbejder med.
- Vi mener, at man skal gå længere end de 15 minimumskrav, og derfor arbejder vi med en standardskabelon, man kan tage udgangspunkt i. Så får virksomhederne de gængse ting med, som vil blive efterspurgt. Dertil kan selvfølgelig komme nogle branchespecifikke ting, man også skal forholde sig til, og som man skal gå i dialog med kunderne om, tilføjer Dan.

Louise Krogh Johnson
Vil du vide mere?
Modtag vores nyhedsbrev og få besked direkte i indbakken, når vi afholder events eller udgiver ny viden om bæredygtighedsrapportering.
Få mere viden
Vil du være med i netværksgruppe om klima?

Climate Impact Assessment of Food
This network aims to identify and discuss challenges and solutions within climate impact assessment on food, beverages and ingredients and improve the network between partners in the area, with a particular attention to innovation aspects.
Læs om netværksgruppen


Flere nyheder

Vær med til at bestemme vejen for fremtidens fødevare- og bioressourceinnovation
Den 24. april inviterer Food & Bio Cluster Denmark alle medlemmer til den årlige generalforsamling. Her har du mulighed for at være med til at præge, hvilke dagsordner, vi som organisation skal arbejde med, og hvem der skal vælges til bestyrelsen.

Controller søges
Vi søger en projektcontroller med lyst til at indgå i et stærkt team, og som har lyst til at løse mange forskellige opgaver i løbet af dagen.

Nye værdikædesamarbejder sætter skub i cirkulære løsninger gennem Closing Loops
Hvert år smides enorme mængder fødevarer og reststrømme ud i Danmark. Men hvad nu hvis vi kunne omdanne dem til nye ingredienser eller produkter? Gennem en række nye værdikædesamarbejder udvikler danske SMV’er nye løsninger gennem Closing Loops.

AI skaber nye muligheder i fødevareklyngen
Ved brug af generativ AI i innovationsprocesser kan omfattende datasæt analyseres langt hurtigere end traditionelle metoder. Dette giver bl.a. virksomheder mulighed for hurtigere produktudvikling og bedre ressourceudnyttelse.