Alger og tang som fødevarer, ingredienser og foder

Alger er på verdensplan en uudnyttet bioressource, som har et stort potentiale for at skabe bæredygtige løsninger på tværs af industrier i fremtiden. Vær med, når Food & Bio Cluster Denmark den 20. november sætter spot på alger i den grønne omstilling.

Foto: Tim Starke for iStock

Mikro- og makroalger er en vigtig ressource i fremtidens forsyning til en række højværdistoffer til fødevarer, ingredienser, helsestoffer, foder til dyr og materialer. Samtidig giver produktionen af alger en miljøfordel ved at bidrage til opsamling og anvendelse af næringsstoffer fra vandmiljøet eller reststrømme og anses dermed for at være en lovende klimaløsning.

Men hvordan ser det ud med algeproduktionen på verdensplan? Og hvordan etablerer vi en egentlig produktion i Danmark og Norden?

Ny rapport peger på samarbejde og deling af know-how

Ifølge en ny rapport, der er på vej fra Udenrigsministeriets Innovation Centre Denmark i Seoul, er den globale produktion af alger og tang en flaskehals og udgør en udfordring for ambitionerne om nye algeindustrier.

Produktionen er lige nu koncentreret i Asien, men skal spredes ud over flere steder for at kunne imødekomme den globale efterspørgsel. Her er Europa et oplagt valg, da Europa allerede er en af de største importører af alger og tang og har det største antal nye virksomheder og aktieinvesteringer på verdensplan.

Men Europa kan kun blive i stand til at levere omring en tredjedel af den regionale efterspørgsel inden 2030, hvis der laves betydelige investeringer, og der samarbejdes om udviklingen af algeproduktion globalt.

Vær med den 20. november og giv dit besyv med

Food & Bio Cluster Denmark inviterer derfor alle interesserede til en dag i algernes tegn den 20. november 2024.

Vi har sammensat et spændende program, hvor vi bl.a. præsenterer resultater, tendenser og muligheder for støtte til aktiviteter inden for algeproduktion.

På dagen vil Innovation Centre Denmark desuden præsentere deres nye rapport om et muligt samarbejde mellem Danmark og Sydkorea, og det bliver muligt at høre mere om de spæde planer for et nyt nordisk netværkssamarbejde for produktion og anvendelse af alger.

Vil du vide mere?

Michael Støckler

Michael Støckler

Senior Innovation Manager
Kersti Haugan

Kersti Haugan

Senior Business Development Manager

Vores +400 medlemmer styrker innovationen inden for fødevarer og bioressourcer

Food & Bio Cluster Denmark hjælper virksomheder med at accelerere innovation og bæredygtig udvikling.

Det gør vi gennem inspiration, netværk, samarbejder og forretningsudvikling i partnerskab med fx vidensinstitutioner, investorer og offentlige myndigheder.

Skal du også være med?

Flere nyheder fra Food & Bio Cluster Denmark

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.