Find din gode idé frem fra skuffen – det er nu, du kan få den afprøvet
Arbejder du med en forretningsidé inden for fødevarer og bioressourcer, som der endnu ikke er registreret salg på, har du nu mulighed for at vinde 25.000 kr., sparring på videreudvikling af din idé og tre måneders husleje i ét af Food & Bio Cluster Denmarks inkubationsmiljøer.
Evnen til at tænke nyt og omsætte det til forretning har aldrig været vigtigere. Globale konjunkturer og klimaudfordringer er blandt de væsentligste årsager hertil.
Derfor har vi brug for morgendagens nye løsninger.
Så sidder du med en rigtig god forretningsidé på ærmet, som du drømmer om at få testet realiserbarheden af, har du muligheden nu. Alt, du skal gøre, er at indsende din idé til Food & Bio Cluster Denmarks idékonkurrence 2023.
I år kårer vi ét vinderprojekt inden for hvert af de fire følgende områder:
- Bæredygtige fødevarer
- Bæredygtig produktion og effektiv udnyttelse af bioressourcer
- Grøn omstilling hen imod klimaneutralitet
- Teknologi
De otte bedste ansøgere – to fra hvert område – bliver udvalgt af en jury til at pitche på Food & Biocluster Denmarks årsdag i Middelfart onsdag den 26. april 2023. Her vil deltagerne på årsdagen udpege de fire endelige vinderprojekter. Deltagelse på årsdagen er et krav for at vinde.
Måske kender du dem?
Tidligere vindere af konkurrencen er blandt andre:
Vidste du?
Food & Bio Cluster Denmark er sat i verden for at accelerere innovation i relation til nye produkter og løsninger inden for fødevarer og bioressourcer. Flere end 420 medlemmer støtter denne agenda.
Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til idékonkurrencen, så kontakt:
Flere nyheder fra Food & Bio Cluster
Inspiration til udnyttelse af træ-biomasse til bioraffinering
Hvordan udnytter vi bedst træ og skovbiomasse nu og i fremtiden? Og kan biomasse fra skovens træer bruges til produktion af fødevarer, foder og biosolutions?
Anbefalinger til fødevareindustrien: Hvordan vi får flere alternative proteiner på menuen
Anbefalinger til fødevareindustrien om, hvordan man kan fremme og mainstreame forbruget og dermed produktionen af alternative proteiner.
Madspild i julen
Julen er højtiden for hygge, samvær og gode måltider. Men desværre er det også en tid, hvor madspild i danske husholdninger når nye højder. Hvert år smider danske husholdninger store mængder af mad ud i løbet af juledagene.
Exploring biosolutions for a sustainable future
On November 28, stakeholders from across Europe convened at the conference "Biosolutions in a European Perspective" in Odense to explore innovative pathways for sustainable growth through biosolutions.
Algiecel omdanner cO2 til værdifuld biomasse til fødevareindustrien
Algiecel er en virksomhed, der siden 2021 har haft travlt med at udvikle et koncept, der ved hjælp af mikroalger i en container fyldt med lys, kan omdanne CO2 til bioprodukter i form af fødevarer, olier, kosmetik og foder.
Grønne proteiner: Hvor god er kvaliteten, hvor godt optages de og hvor meget protein kan kroppen anvende?
Proteiner er en vigtig del af vores kost, da de er kroppens byggesten og bidrager med energi. Men alle proteiner er ikke ens. Kvaliteten af proteinerne varierer nemlig meget afhængigt af, om de kommer fra kød, mælk eller planter.
Få hjælp til at navigere i fundingmulighederne inden for fødevarer og bioressourcer
Virksomheder i den danske fødevare- og bioressourcesektor kan gennem Food & Bio Cluster Denmark få hjælp til at finde den rette finansieringskilde til netop deres udviklingstrin.
Hvordan fortæller en ost sin egen historie?
Det spørgsmål tog Food & Bio Cluster’s netværksgruppe om smag til Kolding for at undersøge hos Procudan, der arbejder med ingredienser og emballager. Læs mere om netværksmødet her.
Lancering af nyt roundtable om innovation i fødevare- og sundhedssektoren
Samspillet mellem klinisk mikrobiologi og næringsrig fødevareproduktion
Food & Bio Cluster Denmark og Samhandel lancerer nyt Innovate-forløb med Samhandel
Food & Bio Cluster Denmark har i partnerskab med Samhandel etableret initiativet “Samhandel Innovate” – en ambitiøs inkubations- og vækstforløb designet til at understøtte danske fødevarestartups i deres udvikling og ekspansion ind i foodservice
Alger og tang som fødevarer, ingredienser og foder
Alger er på verdensplan en uudnyttet bioressource, som har et stort potentiale for at skabe bæredygtige løsninger på tværs af industrier i fremtiden. Vær med, når Food & Bio Cluster Denmark den 20. november sætter spot på alger i den grønne omstilling.
Få styr på dit lovpligtige producentansvar for emballage inden bøderne falder
Den 1. oktober 2025 træder EU-direktivet om udvidet producentansvar for emballage i kraft, som pålægger virksomhederne det fulde ansvar for den mængde emballage, de bringer på markedet.
Gratis hjælp til biogasprojekter
For anden gang åbner EU-projektet ALFA op for muligheden for at søge om gratis hjælp til investering i eller etablering og forbedring af biogasanlæg, der anvender gylle fra husdyrproduktion. Du kan ansøge fra 1. november 2024 til 17. januar 2025.
Danmarks førende pyrolyse-aktører samlet om brandvarm dagsorden
Roskilde Universitet blev mødestedet for fremtidens pyrolyseinnovationer, med noget nær 200 deltagere, ledende virksomheder og forskere, der er både dedikerede og yderst kompetente, når vi taler om at udforske og udvikle pyrolyseteknologier i Danmark.
Nye anbefalinger om miljømarkedsføring
Forbrugerombudsmanden har netop udgivet en ny rapport om virksomheders miljømarkedsføring, der træder i stedet for kvikguiden fra 2021.
International conference on Biosolutions in Odense
Join us to explore how we can unlock the potential to build a thriving biosolutions industry across Europe
Fra hav til højværdiprodukter: Blå biomasse i fokus
Efteråret og vinteren står for døren, og landskabet dækkes i brune og orange farver. Hos Food & Bio Cluster har vi dog valgt at gå en anden vej – vi ser blåt. November måned byder nemlig på flere events med fokus på udnyttelse af den blå biomasse.
18 nye anbefalinger fra Bioøkonomipanelet skal styrke den grønne omstilling
Det Nationale Bioøkonomipanel præsenterer 18 anbefalinger, der skal hjælpe Danmark med at fremme en bæredygtig bioøkonomi og bidrage til den grønne omstilling. Klyngen deltager også i panelet og har været med i udarbejdelsen af de nye anbefalinger.
”At sige ja til en investor er ligesom at sige ja til et ægteskab, så vælg den rette!”
Det var bare ét af mange gode råd, der for nylig kom frem på et finansieringsevent, som Food & Bio Cluster Denmark afholdt for virksomheder i fødevare- og bioressourcesektoren.
Det handler om have det rette mindset. I Hjørring Kommune betragtes den grønne omstilling ikke som et ”træls krav”
I nogle landområder i Hjørring Kommune er det lykkedes at vende fraflytning til befolkningstilvækst. Og nøglen ligger i det rette mindset
»Vi vil bruge blåmuslinger til at løse problemer med havmiljøet og upcycle dem til foder og organisk gødning«
Høje koncentrationer af næringsstoffer i danske farvande giver svære betingelser for livet i vandet. Men hvad sker der, hvis man får blåmuslinger til at optage nogle af næringsstofferne og efterfølgende konverterer dem til produkter med højere værdi?
Danmarks Nationale Madspildsdag 2024: Madspild som drivkraft for grøn omstilling
På søndag den 29. september markerer vi Danmarks Nationale Madspildsdag, hvor fokus rettes mod den enorme mængde mad, der hvert år går til spilde.
Nyt fra bestyrelsen: Ændringer i Food & Bio Cluster Denmarks bestyrelser
Bestyrelsen for aktieselskabet bag Food & Bio Cluster Denmark, FBCD A/S har fået ny formand, og samtidig udpeger DI nyt bestyrelsesmedlem til foreningens bestyrelse.
Mød flere af klyngens medlemmer på Aarhus Investor summit
Aarhus Investor Summit er en community-platform, der arbejder for at styrke og synliggøre investormiljøet i og omkring Aarhus til gavn for det lokale startup-økosystem.
Efteråret og vinteren byder på nye muligheder for biosolutions i Danmark
For virksomheder og iværksættere, der arbejder med biosolutions, er efteråret og vinteren fyldt med spændende events om biosolutions rundt omkring i landet.
Projekter
Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.
Netværk
Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.
Kontakt
Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.