NIS2-direktivet: Skærpede krav til cybersikkerhed smitter af på hele forsyningskæden
Cybersikkerhed er ikke længere blot en bekymring for store virksomheder; det er blevet en uundgåelig nødvendighed også for SMV'er inden for fødevaresektoren. Baggrunden er EU's Network and Information Systems Directive, også kendt som NIS2-direktivet, der stiller skærpede krav til styring af digitale risici i samfundskritiske sektorer, herunder fødevarer.
Projektet Cybersikre Fødevareværdikæder giver en dybere indsigt i direktivet, og om dine muligheder for at deltage i gratis workshops, der forbereder dig på at håndtere de skærpede sikkerhedskrav, der som følge af direktivet vil påvirke hele branchen.
Læs hele artiklen på cybersikrefødevareværdikæder.dk
Eva Nautrup
Åbne workshops
Deltag i gratis workshops og få overblik over cybertrusler og kommende lovkrav, de største risici og handlingsmuligheder - og mød Dansk Cater og andre virksomheder, der fortæller om de krav, de kommer til at stille til leverandører fremover.
Der er et begrænset antal pladser, som fordeles efter først-til-mølle, så skynd dig at tilmelde dig.
Flere nyheder fra Food & Bio Cluster
Grønne proteiner: Hvor god er kvaliteten, hvor godt optages de og hvor meget protein kan kroppen anvende?
Proteiner er en vigtig del af vores kost, da de er kroppens byggesten og bidrager med energi. Men alle proteiner er ikke ens. Kvaliteten af proteinerne varierer nemlig meget afhængigt af, om de kommer fra kød, mælk eller planter.
Hvordan fortæller en ost sin egen historie?
Det spørgsmål tog Food & Bio Cluster’s netværksgruppe om smag til Kolding for at undersøge hos Procudan, der arbejder med ingredienser og emballager. Læs mere om netværksmødet her.
Lancering af nyt roundtable om innovation i fødevare- og sundhedssektoren
Samspillet mellem klinisk mikrobiologi og næringsrig fødevareproduktion
Food & Bio Cluster Denmark og Samhandel lancerer nyt Innovate-forløb med Samhandel
Food & Bio Cluster Denmark har i partnerskab med Samhandel etableret initiativet “Samhandel Innovate” – en ambitiøs inkubations- og vækstforløb designet til at understøtte danske fødevarestartups i deres udvikling og ekspansion ind i foodservice
Alger og tang som fødevarer, ingredienser og foder
Alger er på verdensplan en uudnyttet bioressource, som har et stort potentiale for at skabe bæredygtige løsninger på tværs af industrier i fremtiden. Vær med, når Food & Bio Cluster Denmark den 20. november sætter spot på alger i den grønne omstilling.
Få styr på dit lovpligtige producentansvar for emballage inden bøderne falder
Den 1. oktober 2025 træder EU-direktivet om udvidet producentansvar for emballage i kraft, som pålægger virksomhederne det fulde ansvar for den mængde emballage, de bringer på markedet.
Gratis hjælp til biogasprojekter
For anden gang åbner EU-projektet ALFA op for muligheden for at søge om gratis hjælp til investering i eller etablering og forbedring af biogasanlæg, der anvender gylle fra husdyrproduktion. Du kan ansøge fra 1. november 2024 til 17. januar 2025.
Danmarks førende pyrolyse-aktører samlet om brandvarm dagsorden
Roskilde Universitet blev mødestedet for fremtidens pyrolyseinnovationer, med noget nær 200 deltagere, ledende virksomheder og forskere, der er både dedikerede og yderst kompetente, når vi taler om at udforske og udvikle pyrolyseteknologier i Danmark.
Nye anbefalinger om miljømarkedsføring
Forbrugerombudsmanden har netop udgivet en ny rapport om virksomheders miljømarkedsføring, der træder i stedet for kvikguiden fra 2021.
International conference on Biosolutions in Odense
Join us to explore how we can unlock the potential to build a thriving biosolutions industry across Europe
Fra hav til højværdiprodukter: Blå biomasse i fokus
Efteråret og vinteren står for døren, og landskabet dækkes i brune og orange farver. Hos Food & Bio Cluster har vi dog valgt at gå en anden vej – vi ser blåt. November måned byder nemlig på flere events med fokus på udnyttelse af den blå biomasse.
18 nye anbefalinger fra Bioøkonomipanelet skal styrke den grønne omstilling
Det Nationale Bioøkonomipanel præsenterer 18 anbefalinger, der skal hjælpe Danmark med at fremme en bæredygtig bioøkonomi og bidrage til den grønne omstilling. Klyngen deltager også i panelet og har været med i udarbejdelsen af de nye anbefalinger.
”At sige ja til en investor er ligesom at sige ja til et ægteskab, så vælg den rette!”
Det var bare ét af mange gode råd, der for nylig kom frem på et finansieringsevent, som Food & Bio Cluster Denmark afholdt for virksomheder i fødevare- og bioressourcesektoren.
Det handler om have det rette mindset. I Hjørring Kommune betragtes den grønne omstilling ikke som et ”træls krav”
I nogle landområder i Hjørring Kommune er det lykkedes at vende fraflytning til befolkningstilvækst. Og nøglen ligger i det rette mindset
»Vi vil bruge blåmuslinger til at løse problemer med havmiljøet og upcycle dem til foder og organisk gødning«
Høje koncentrationer af næringsstoffer i danske farvande giver svære betingelser for livet i vandet. Men hvad sker der, hvis man får blåmuslinger til at optage nogle af næringsstofferne og efterfølgende konverterer dem til produkter med højere værdi?
Danmarks Nationale Madspildsdag 2024: Madspild som drivkraft for grøn omstilling
På søndag den 29. september markerer vi Danmarks Nationale Madspildsdag, hvor fokus rettes mod den enorme mængde mad, der hvert år går til spilde.
Nyt fra bestyrelsen: Ændringer i Food & Bio Cluster Denmarks bestyrelser
Bestyrelsen for aktieselskabet bag Food & Bio Cluster Denmark, FBCD A/S har fået ny formand, og samtidig udpeger DI nyt bestyrelsesmedlem til foreningens bestyrelse.
Mød flere af klyngens medlemmer på Aarhus Investor summit
Aarhus Investor Summit er en community-platform, der arbejder for at styrke og synliggøre investormiljøet i og omkring Aarhus til gavn for det lokale startup-økosystem.
Efteråret og vinteren byder på nye muligheder for biosolutions i Danmark
For virksomheder og iværksættere, der arbejder med biosolutions, er efteråret og vinteren fyldt med spændende events om biosolutions rundt omkring i landet.
Klimaaftale med Viborg Kommune sætter innovation i landbruget i centrum til gavn for den grønne omstilling
Den 15. september underskrev Food & Bio Cluster Denmark og en række andre lokale aktører fra landbrugssektoren en historisk klimapartnerskabsaftale med Viborg Kommune i forbindelse med et Åbent Landbrug-arrangement på Baunehøjgård i Rødding ved Viborg.
Vi søger en Business Development Manager
Er du passioneret omkring at skabe fremtidens løsninger indenfor agroindustrien? Så er du måske den Business Development Manager, vi leder efter til være med til at udvikle og drive forretningsudviklingsforløb for startups og virksomheder.
BuildingTech: Kan biobaseret byggeri redde klimaet?
Biobaserede byggematerialer skal have en langt større plads i byggebranchen. Det fortæller Senior Innovation Manager Knud Tybirk i et nyt indlæg i BuildingTech, Ingeniøren.
Samarbejde på tværs af sektorer fungerer godt i den danske fødevaresektor
Kortlægning og analyse af initiativer viser, at Danmark er blandt de bedste i Europa til at arbejde på tværs af sektorer og værdikæder.
Mere guld til Danmark
Mens hele Danmark har alle heppet på de danske OL-atleter i Paris, har en helt anden guldkamp fundet sted hos os. Det europæiske sekretariat for klyngeanalyse (ESCA) har nemlig for anden gang tildelt os GULD for for fremragende klyngearbejde.
Closing Loops: Ny runde Værdikædesamarbejder åbner nu
Nu kan små- og mellemstore virksomheder endnu en gang ansøge om støtte til at gennemføre et værdikædesamarbejde
Projekter
Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.
Netværk
Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.
Kontakt
Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.