NIS2-direktivet: Skærpede krav til cybersikkerhed smitter af på hele forsyningskæden
Cybersikkerhed er ikke længere blot en bekymring for store virksomheder; det er blevet en uundgåelig nødvendighed også for SMV'er inden for fødevaresektoren. Baggrunden er EU's Network and Information Systems Directive, også kendt som NIS2-direktivet, der stiller skærpede krav til styring af digitale risici i samfundskritiske sektorer, herunder fødevarer.
Projektet Cybersikre Fødevareværdikæder giver en dybere indsigt i direktivet, og om dine muligheder for at deltage i gratis workshops, der forbereder dig på at håndtere de skærpede sikkerhedskrav, der som følge af direktivet vil påvirke hele branchen.
Læs hele artiklen på cybersikrefødevareværdikæder.dk

Eva Nautrup
Åbne workshops
Deltag i gratis workshops og få overblik over cybertrusler og kommende lovkrav, de største risici og handlingsmuligheder - og mød Dansk Cater og andre virksomheder, der fortæller om de krav, de kommer til at stille til leverandører fremover.
Der er et begrænset antal pladser, som fordeles efter først-til-mølle, så skynd dig at tilmelde dig.
Flere nyheder fra Food & Bio Cluster

Food & Bio Cluster Denmark og AgriFoodTure planlægger at fusionere
Den nationale klyngeorganisation Food & Bio Cluster Denmark og partnerskabet AgriFoodTure ønsker at fusionere. Målet er at styrke fødevareklyngens innovation gennem endnu stærkere samarbejde.

Boller op, boller ned – men ikke i skraldespanden!
Fastelavn nærmer sig, og mens vi glæder os til lækre fastelavnsboller, går alt for meget brød til spilde. Closing Loops arbejder på at give brød nyt liv gennem cirkulære løsninger – læs hvordan.

Få op til 100.000 kr. til at gøre din virksomhed i Region Sjælland klar til biosolutions
Er din virksomhed rustet til fremtidens grønne vækst? SMV’er i Region Sjælland kan nu få op til 100.000 kr. i støtte til nyt udstyr eller rådgivning for at omstille sig til biosolutions – en industri med massivt vækstpotentiale.

Danmark og Sydkorea i strategisk samarbejde om tang: En bæredygtig ressource med globalt potentiale
En ny rapport fra Innovation Centre Denmark i Seoul peger på et stort uudnyttet potentiale i tangindustrien og fremhæver mulighederne for et styrket samarbejde mellem Danmark og Sydkorea.

Få del i Innovationskraft 2025: Midler til din næste store idé
Danske virksomheder er fyldt med gode idéer, og nu kan de få ekstra skub til at blive til virkelighed. Puljen for Innovationskraft 2025 er åben, og SMV'er kan nu søge midler til deres næste innovationsprojekt inden for fødevarer og bioressourcer.

Sidestrømme, biprodukter, rester, affald – kært barn har mange navne
I dag anvendes sidestrømmene ofte til foder eller biogasproduktion, men der er store muligheder for også at upcycle nogle af sidestrømmene til nye og mere værdifulde produkter.

Innovation Manager søges: Vil du være med til at sætte dit aftryk på fremtidens fødevaresystem?
Interesserer du dig for sunde, sikre og velsmagende fødevarer, bioressourcer, grøn omstilling og digitalisering? Har du også praktisk erfaring med facilitering, innovation samt projektledelse?

11 nye innovationssamarbejder styrker biosolutions i Danmark
Biosolutions Zealand-programmet fortsætter med at skabe banebrydende innovationssamarbejder mellem virksomheder og vidensmiljøer. I de seneste ansøgningsrunder er 11 nye projekter blevet godkendt, alle med fokus på at udvikle biobaserede løsninger.

Danske virksomheder opfordres til at søge EU-projektmidler til opskalering af biobaserede løsninger
Ny ansøgningsrunde til projektforslag indenfor biobaserede løsninger med et samlet budget på 165 millioner euro åbner snart.
Vil du være med til at præge fremtidens bæredygtige grisesektor?
Bliv en del af løsningen, når vi sætter fokus på bæredygtighedseffekter og fair forretningsmodeller med fokus på energioptimering og grøn omstilling i grisesektoren.

Du er inviteret til workshop i Irland
Vil du lære fra bioøkonomi-aktører, udforske landbrugsbiomasse og netværke med eksperter i bæredygtig mælkeproduktion?

Udvikl din biosolution – mød 8 testfaciliteter på ét sted
Er din virksomhed klar til at udvikle, teste eller opskalere jeres biosolution? Nu har du en unik mulighed for at møde otte af landets førende testfaciliteter samlet på ét sted.

Pesto af tørrede melorme, knækbrød lavet på ærtemel og en fermenteret svampeprotein ’bøf’: Hvad siger forbrugerne til det?
Få indblik i forbrugernes holdninger til alternative proteiner.

Hjælp os med at blive klogere
Hvad er din holdning til biogas? Giv din mening til kende ved at besvare tre korte spørgsmål omkring biogasproduktion.

Anbefalinger til fødevareindustrien: Hvordan vi får flere alternative proteiner på menuen
Anbefalinger til fødevareindustrien om, hvordan man kan fremme og mainstreame forbruget og dermed produktionen af alternative proteiner.

Madspild i julen
Julen er højtiden for hygge, samvær og gode måltider. Men desværre er det også en tid, hvor madspild i danske husholdninger når nye højder. Hvert år smider danske husholdninger store mængder af mad ud i løbet af juledagene.
Exploring biosolutions for a sustainable future
On November 28, stakeholders from across Europe convened at the conference "Biosolutions in a European Perspective" in Odense to explore innovative pathways for sustainable growth through biosolutions.

Algiecel omdanner cO2 til værdifuld biomasse til fødevareindustrien
Algiecel er en virksomhed, der siden 2021 har haft travlt med at udvikle et koncept, der ved hjælp af mikroalger i en container fyldt med lys, kan omdanne CO2 til bioprodukter i form af fødevarer, olier, kosmetik og foder.

Grønne proteiner: Hvor god er kvaliteten, hvor godt optages de og hvor meget protein kan kroppen anvende?
Proteiner er en vigtig del af vores kost, da de er kroppens byggesten og bidrager med energi. Men alle proteiner er ikke ens. Kvaliteten af proteinerne varierer nemlig meget afhængigt af, om de kommer fra kød, mælk eller planter.

Få hjælp til at navigere i fundingmulighederne inden for fødevarer og bioressourcer
Virksomheder i den danske fødevare- og bioressourcesektor kan gennem Food & Bio Cluster Denmark få hjælp til at finde den rette finansieringskilde til netop deres udviklingstrin.
Hvordan fortæller en ost sin egen historie?
Det spørgsmål tog Food & Bio Cluster’s netværksgruppe om smag til Kolding for at undersøge hos Procudan, der arbejder med ingredienser og emballager. Læs mere om netværksmødet her.

Lancering af nyt roundtable om innovation i fødevare- og sundhedssektoren
Samspillet mellem klinisk mikrobiologi og næringsrig fødevareproduktion

Food & Bio Cluster Denmark og Samhandel lancerer nyt Innovate-forløb med Samhandel
Food & Bio Cluster Denmark har i partnerskab med Samhandel etableret initiativet “Samhandel Innovate” – en ambitiøs inkubations- og vækstforløb designet til at understøtte danske fødevarestartups i deres udvikling og ekspansion ind i foodservice

Alger og tang som fødevarer, ingredienser og foder
Alger er på verdensplan en uudnyttet bioressource, som har et stort potentiale for at skabe bæredygtige løsninger på tværs af industrier i fremtiden. Vær med, når Food & Bio Cluster Denmark den 20. november sætter spot på alger i den grønne omstilling.

Få styr på dit lovpligtige producentansvar for emballage inden bøderne falder
Den 1. oktober 2025 træder EU-direktivet om udvidet producentansvar for emballage i kraft, som pålægger virksomhederne det fulde ansvar for den mængde emballage, de bringer på markedet.
Projekter
Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.
Netværk
Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.
Kontakt
Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.