Har du en bioløsning, der skal have hjælp til at komme videre?
Hvis ja, kan du nu ansøge vores Open Call 2024, og få mulighed for at drage fordel af MainstreamBIO's gratis rådgivningstjenester.
Indtil den 30. september kan du søge om gratis rådgivning til at videreudvikle din biobaserede idé løsning indenfor brug af f.eks. biomasse, genanvendelse af næringsstoffer, reduktion af drivhusgasemissioner, innovativ og bæredygtig produktion af fødevarer og foder og fremme af biodiversitet.
Det sker gennem Horizon Europe-projektet ”MainstreamBIO”, hvor du får adgang til eksperter, der kan vejlede dig både forretningsmæssigt og teknologisk.
Vil du øge samarbejdet med andre centrale landbrugsaktører nationalt og internationalt?
Og har du en idé til, hvordan du kan bidrage til en mere bæredygtig anvendelse af biomasse?
Hvis ja: Hvad har du brug for for at komme videre?
Gennem EU-projektet MainstreamBio er det nu muligt at søge om gratis ekspertvejledning om biobaserede løsninger indenfor fx genanvendelse af næringsstoffer, reduktion af drivhusgasemissioner, fødevare- og foderproduktion eller biodiversitet.
Vejledningen kan både være målrettet tekniske forhold eller de mere forretningsmæssige aspekter som markedsanalyser, forretningsmodeller eller matchmaking.
Hvem kan søge?
Du kan søge, hvis du er:
- Primærproducent inden for eksempelvis landbrug, skovbrug, leverandør af teknologiske løsninger eller sidestrømme
- En SVM eller startup
- Et partnerskab (fx SMV'er, selvstændige, forskere, institutter e.l.)
Du kan søge fra 8. august til 30. september 2024.
Hvordan søger jeg?
Læs mere om kravene og ansøgningsproceduren på MainstreamBios hjemmeside herunder.
Vil du vide mere?
Kontakt Liselotte Puggaard herunder og hør mere om mulighederne for dig.
Liselotte Puggard
Læs mere om MainstreamBio
MainstreamBio er et Horizon Europe projekt, der sigter efter at understøtte realiseringen af EU's Green Deal og hermed målet om et klima-neutralt EU i 2050.
Flere nyheder fra Food & Bio Cluster
Anbefalinger til fødevareindustrien: Hvordan vi får flere alternative proteiner på menuen
Anbefalinger til fødevareindustrien om, hvordan man kan fremme og mainstreame forbruget og dermed produktionen af alternative proteiner.
Madspild i julen
Julen er højtiden for hygge, samvær og gode måltider. Men desværre er det også en tid, hvor madspild i danske husholdninger når nye højder. Hvert år smider danske husholdninger store mængder af mad ud i løbet af juledagene.
Exploring biosolutions for a sustainable future
On November 28, stakeholders from across Europe convened at the conference "Biosolutions in a European Perspective" in Odense to explore innovative pathways for sustainable growth through biosolutions.
Algiecel omdanner cO2 til værdifuld biomasse til fødevareindustrien
Algiecel er en virksomhed, der siden 2021 har haft travlt med at udvikle et koncept, der ved hjælp af mikroalger i en container fyldt med lys, kan omdanne CO2 til bioprodukter i form af fødevarer, olier, kosmetik og foder.
Grønne proteiner: Hvor god er kvaliteten, hvor godt optages de og hvor meget protein kan kroppen anvende?
Proteiner er en vigtig del af vores kost, da de er kroppens byggesten og bidrager med energi. Men alle proteiner er ikke ens. Kvaliteten af proteinerne varierer nemlig meget afhængigt af, om de kommer fra kød, mælk eller planter.
Få hjælp til at navigere i fundingmulighederne inden for fødevarer og bioressourcer
Virksomheder i den danske fødevare- og bioressourcesektor kan gennem Food & Bio Cluster Denmark få hjælp til at finde den rette finansieringskilde til netop deres udviklingstrin.
Hvordan fortæller en ost sin egen historie?
Det spørgsmål tog Food & Bio Cluster’s netværksgruppe om smag til Kolding for at undersøge hos Procudan, der arbejder med ingredienser og emballager. Læs mere om netværksmødet her.
Lancering af nyt roundtable om innovation i fødevare- og sundhedssektoren
Samspillet mellem klinisk mikrobiologi og næringsrig fødevareproduktion
Food & Bio Cluster Denmark og Samhandel lancerer nyt Innovate-forløb med Samhandel
Food & Bio Cluster Denmark har i partnerskab med Samhandel etableret initiativet “Samhandel Innovate” – en ambitiøs inkubations- og vækstforløb designet til at understøtte danske fødevarestartups i deres udvikling og ekspansion ind i foodservice
Alger og tang som fødevarer, ingredienser og foder
Alger er på verdensplan en uudnyttet bioressource, som har et stort potentiale for at skabe bæredygtige løsninger på tværs af industrier i fremtiden. Vær med, når Food & Bio Cluster Denmark den 20. november sætter spot på alger i den grønne omstilling.
Få styr på dit lovpligtige producentansvar for emballage inden bøderne falder
Den 1. oktober 2025 træder EU-direktivet om udvidet producentansvar for emballage i kraft, som pålægger virksomhederne det fulde ansvar for den mængde emballage, de bringer på markedet.
Gratis hjælp til biogasprojekter
For anden gang åbner EU-projektet ALFA op for muligheden for at søge om gratis hjælp til investering i eller etablering og forbedring af biogasanlæg, der anvender gylle fra husdyrproduktion. Du kan ansøge fra 1. november 2024 til 17. januar 2025.
Danmarks førende pyrolyse-aktører samlet om brandvarm dagsorden
Roskilde Universitet blev mødestedet for fremtidens pyrolyseinnovationer, med noget nær 200 deltagere, ledende virksomheder og forskere, der er både dedikerede og yderst kompetente, når vi taler om at udforske og udvikle pyrolyseteknologier i Danmark.
Nye anbefalinger om miljømarkedsføring
Forbrugerombudsmanden har netop udgivet en ny rapport om virksomheders miljømarkedsføring, der træder i stedet for kvikguiden fra 2021.
International conference on Biosolutions in Odense
Join us to explore how we can unlock the potential to build a thriving biosolutions industry across Europe
Fra hav til højværdiprodukter: Blå biomasse i fokus
Efteråret og vinteren står for døren, og landskabet dækkes i brune og orange farver. Hos Food & Bio Cluster har vi dog valgt at gå en anden vej – vi ser blåt. November måned byder nemlig på flere events med fokus på udnyttelse af den blå biomasse.
18 nye anbefalinger fra Bioøkonomipanelet skal styrke den grønne omstilling
Det Nationale Bioøkonomipanel præsenterer 18 anbefalinger, der skal hjælpe Danmark med at fremme en bæredygtig bioøkonomi og bidrage til den grønne omstilling. Klyngen deltager også i panelet og har været med i udarbejdelsen af de nye anbefalinger.
”At sige ja til en investor er ligesom at sige ja til et ægteskab, så vælg den rette!”
Det var bare ét af mange gode råd, der for nylig kom frem på et finansieringsevent, som Food & Bio Cluster Denmark afholdt for virksomheder i fødevare- og bioressourcesektoren.
Det handler om have det rette mindset. I Hjørring Kommune betragtes den grønne omstilling ikke som et ”træls krav”
I nogle landområder i Hjørring Kommune er det lykkedes at vende fraflytning til befolkningstilvækst. Og nøglen ligger i det rette mindset
»Vi vil bruge blåmuslinger til at løse problemer med havmiljøet og upcycle dem til foder og organisk gødning«
Høje koncentrationer af næringsstoffer i danske farvande giver svære betingelser for livet i vandet. Men hvad sker der, hvis man får blåmuslinger til at optage nogle af næringsstofferne og efterfølgende konverterer dem til produkter med højere værdi?
Danmarks Nationale Madspildsdag 2024: Madspild som drivkraft for grøn omstilling
På søndag den 29. september markerer vi Danmarks Nationale Madspildsdag, hvor fokus rettes mod den enorme mængde mad, der hvert år går til spilde.
Nyt fra bestyrelsen: Ændringer i Food & Bio Cluster Denmarks bestyrelser
Bestyrelsen for aktieselskabet bag Food & Bio Cluster Denmark, FBCD A/S har fået ny formand, og samtidig udpeger DI nyt bestyrelsesmedlem til foreningens bestyrelse.
Mød flere af klyngens medlemmer på Aarhus Investor summit
Aarhus Investor Summit er en community-platform, der arbejder for at styrke og synliggøre investormiljøet i og omkring Aarhus til gavn for det lokale startup-økosystem.
Efteråret og vinteren byder på nye muligheder for biosolutions i Danmark
For virksomheder og iværksættere, der arbejder med biosolutions, er efteråret og vinteren fyldt med spændende events om biosolutions rundt omkring i landet.
Klimaaftale med Viborg Kommune sætter innovation i landbruget i centrum til gavn for den grønne omstilling
Den 15. september underskrev Food & Bio Cluster Denmark og en række andre lokale aktører fra landbrugssektoren en historisk klimapartnerskabsaftale med Viborg Kommune i forbindelse med et Åbent Landbrug-arrangement på Baunehøjgård i Rødding ved Viborg.