Har du en bioløsning, der skal have hjælp til at komme videre?
Hvis ja, kan du nu ansøge vores Open Call 2024, og få mulighed for at drage fordel af MainstreamBIO's gratis rådgivningstjenester.
Indtil den 30. september kan du søge om gratis rådgivning til at videreudvikle din biobaserede idé løsning indenfor brug af f.eks. biomasse, genanvendelse af næringsstoffer, reduktion af drivhusgasemissioner, innovativ og bæredygtig produktion af fødevarer og foder og fremme af biodiversitet.
Det sker gennem Horizon Europe-projektet ”MainstreamBIO”, hvor du får adgang til eksperter, der kan vejlede dig både forretningsmæssigt og teknologisk.

Vil du øge samarbejdet med andre centrale landbrugsaktører nationalt og internationalt?
Og har du en idé til, hvordan du kan bidrage til en mere bæredygtig anvendelse af biomasse?
Hvis ja: Hvad har du brug for for at komme videre?
Gennem EU-projektet MainstreamBio er det nu muligt at søge om gratis ekspertvejledning om biobaserede løsninger indenfor fx genanvendelse af næringsstoffer, reduktion af drivhusgasemissioner, fødevare- og foderproduktion eller biodiversitet.
Vejledningen kan både være målrettet tekniske forhold eller de mere forretningsmæssige aspekter som markedsanalyser, forretningsmodeller eller matchmaking.


Hvem kan søge?
Du kan søge, hvis du er:
- Primærproducent inden for eksempelvis landbrug, skovbrug, leverandør af teknologiske løsninger eller sidestrømme
- En SVM eller startup
- Et partnerskab (fx SMV'er, selvstændige, forskere, institutter e.l.)
Du kan søge fra 8. august til 30. september 2024.
Hvordan søger jeg?
Læs mere om kravene og ansøgningsproceduren på MainstreamBios hjemmeside herunder.
Vil du vide mere?
Kontakt Liselotte Puggaard herunder og hør mere om mulighederne for dig.
.jpg&width=800&crop=0&format=webp;)
Liselotte Puggard
Læs mere om MainstreamBio
MainstreamBio er et Horizon Europe projekt, der sigter efter at understøtte realiseringen af EU's Green Deal og hermed målet om et klima-neutralt EU i 2050.
Flere nyheder fra Food & Bio Cluster

Vær med til at bestemme vejen for fremtidens fødevare- og bioressourceinnovation
Den 24. april inviterer Food & Bio Cluster Denmark alle medlemmer til den årlige generalforsamling. Her har du mulighed for at være med til at præge, hvilke dagsordner, vi som organisation skal arbejde med, og hvem der skal vælges til bestyrelsen.

Controller søges
Vi søger en projektcontroller med lyst til at indgå i et stærkt team, og som har lyst til at løse mange forskellige opgaver i løbet af dagen.

Nye værdikædesamarbejder sætter skub i cirkulære løsninger gennem Closing Loops
Hvert år smides enorme mængder fødevarer og reststrømme ud i Danmark. Men hvad nu hvis vi kunne omdanne dem til nye ingredienser eller produkter? Gennem en række nye værdikædesamarbejder udvikler danske SMV’er nye løsninger gennem Closing Loops.

AI skaber nye muligheder i fødevareklyngen
Ved brug af generativ AI i innovationsprocesser kan omfattende datasæt analyseres langt hurtigere end traditionelle metoder. Dette giver bl.a. virksomheder mulighed for hurtigere produktudvikling og bedre ressourceudnyttelse.

Biosolutions-event satte fokus på samarbejde og vækst
Med energi og engagement samledes over 140 deltagere i onsdags på Teknologisk Institut for at diskutere, hvordan biosolutions-sektoren kan vokse gennem samarbejde og skalering.

Ny direktør tegner fremtidens organisation
Anette Engelund Friis er den 1. marts 2025 tiltrådt som direktør for Food & Bio Cluster Denmark, hvor hendes første opgave bliver at lede organisationen gennem processen frem mod den planlagte fusion med AgriFoodTure, som bestyrelserne for begge organisat

Sidste chance: Søg støtte til innovationsprojekter inden 1. april
Ansøgningsfristen for Innovationskraft 2025 nærmer sig. Hvis din virksomhed ønsker at udvikle nye løsninger gennem samarbejde, er det nu, du skal søge.

Hvordan navigerer din virksomhed i en usikker global økonomi?
Hvordan sikrer virksomheder stabile forsyningskæder og vækst i en tid med geopolitiske udfordringer? Det er temaet, når Closing Loops-programmet den 3. april inviterer til en spændende formiddag om SMV’ers strategier i en uforudsigelig global økonomi.

Kultur i fødevaresikkerhed – en ofte overset faktor
Danmark er kendt for høj fødevarekvalitet og -sikkerhed, takket være stærkt samarbejde mellem myndigheder, forskning og virksomheder. Men én vigtig faktor overses ofte: den kultur, der præger vores håndtering af fødevarer og sikkerhed.

Food & Bio Cluster Denmark og AgriFoodTure planlægger at fusionere
Den nationale klyngeorganisation Food & Bio Cluster Denmark og partnerskabet AgriFoodTure ønsker at fusionere. Målet er at styrke fødevareklyngens innovation gennem endnu stærkere samarbejde.

Boller op, boller ned – men ikke i skraldespanden!
Fastelavn nærmer sig, og mens vi glæder os til lækre fastelavnsboller, går alt for meget brød til spilde. Closing Loops arbejder på at give brød nyt liv gennem cirkulære løsninger – læs hvordan.

Få op til 100.000 kr. til at gøre din virksomhed i Region Sjælland klar til biosolutions
Er din virksomhed rustet til fremtidens grønne vækst? SMV’er i Region Sjælland kan nu få op til 100.000 kr. i støtte til nyt udstyr eller rådgivning for at omstille sig til biosolutions – en industri med massivt vækstpotentiale.

Danmark og Sydkorea i strategisk samarbejde om tang: En bæredygtig ressource med globalt potentiale
En ny rapport fra Innovation Centre Denmark i Seoul peger på et stort uudnyttet potentiale i tangindustrien og fremhæver mulighederne for et styrket samarbejde mellem Danmark og Sydkorea.

Få del i Innovationskraft 2025: Midler til din næste store idé
Danske virksomheder er fyldt med gode idéer, og nu kan de få ekstra skub til at blive til virkelighed. Puljen for Innovationskraft 2025 er åben, og SMV'er kan nu søge midler til deres næste innovationsprojekt inden for fødevarer og bioressourcer.

Sidestrømme, biprodukter, rester, affald – kært barn har mange navne
I dag anvendes sidestrømmene ofte til foder eller biogasproduktion, men der er store muligheder for også at upcycle nogle af sidestrømmene til nye og mere værdifulde produkter.

Innovation Manager søges: Vil du være med til at sætte dit aftryk på fremtidens fødevaresystem?
Interesserer du dig for sunde, sikre og velsmagende fødevarer, bioressourcer, grøn omstilling og digitalisering? Har du også praktisk erfaring med facilitering, innovation samt projektledelse?

11 nye innovationssamarbejder styrker biosolutions i Danmark
Biosolutions Zealand-programmet fortsætter med at skabe banebrydende innovationssamarbejder mellem virksomheder og vidensmiljøer. I de seneste ansøgningsrunder er 11 nye projekter blevet godkendt, alle med fokus på at udvikle biobaserede løsninger.

Danske virksomheder opfordres til at søge EU-projektmidler til opskalering af biobaserede løsninger
Ny ansøgningsrunde til projektforslag indenfor biobaserede løsninger med et samlet budget på 165 millioner euro åbner snart.
Vil du være med til at præge fremtidens bæredygtige grisesektor?
Bliv en del af løsningen, når vi sætter fokus på bæredygtighedseffekter og fair forretningsmodeller med fokus på energioptimering og grøn omstilling i grisesektoren.

Du er inviteret til workshop i Irland
Vil du lære fra bioøkonomi-aktører, udforske landbrugsbiomasse og netværke med eksperter i bæredygtig mælkeproduktion?

Udvikl din biosolution – mød 8 testfaciliteter på ét sted
Er din virksomhed klar til at udvikle, teste eller opskalere jeres biosolution? Nu har du en unik mulighed for at møde otte af landets førende testfaciliteter samlet på ét sted.

Pesto af tørrede melorme, knækbrød lavet på ærtemel og en fermenteret svampeprotein ’bøf’: Hvad siger forbrugerne til det?
Få indblik i forbrugernes holdninger til alternative proteiner.

Hjælp os med at blive klogere
Hvad er din holdning til biogas? Giv din mening til kende ved at besvare tre korte spørgsmål omkring biogasproduktion.

Anbefalinger til fødevareindustrien: Hvordan vi får flere alternative proteiner på menuen
Anbefalinger til fødevareindustrien om, hvordan man kan fremme og mainstreame forbruget og dermed produktionen af alternative proteiner.

Madspild i julen
Julen er højtiden for hygge, samvær og gode måltider. Men desværre er det også en tid, hvor madspild i danske husholdninger når nye højder. Hvert år smider danske husholdninger store mængder af mad ud i løbet af juledagene.