Har du en bioløsning, der skal have hjælp til at komme videre?
Hvis ja, kan du nu ansøge vores Open Call 2024, og få mulighed for at drage fordel af MainstreamBIO's gratis rådgivningstjenester.
Indtil den 30. september kan du søge om gratis rådgivning til at videreudvikle din biobaserede idé løsning indenfor brug af f.eks. biomasse, genanvendelse af næringsstoffer, reduktion af drivhusgasemissioner, innovativ og bæredygtig produktion af fødevarer og foder og fremme af biodiversitet.
Det sker gennem Horizon Europe-projektet ”MainstreamBIO”, hvor du får adgang til eksperter, der kan vejlede dig både forretningsmæssigt og teknologisk.

Vil du øge samarbejdet med andre centrale landbrugsaktører nationalt og internationalt?
Og har du en idé til, hvordan du kan bidrage til en mere bæredygtig anvendelse af biomasse?
Hvis ja: Hvad har du brug for for at komme videre?
Gennem EU-projektet MainstreamBio er det nu muligt at søge om gratis ekspertvejledning om biobaserede løsninger indenfor fx genanvendelse af næringsstoffer, reduktion af drivhusgasemissioner, fødevare- og foderproduktion eller biodiversitet.
Vejledningen kan både være målrettet tekniske forhold eller de mere forretningsmæssige aspekter som markedsanalyser, forretningsmodeller eller matchmaking.


Hvem kan søge?
Du kan søge, hvis du er:
- Primærproducent inden for eksempelvis landbrug, skovbrug, leverandør af teknologiske løsninger eller sidestrømme
- En SVM eller startup
- Et partnerskab (fx SMV'er, selvstændige, forskere, institutter e.l.)
Du kan søge fra 8. august til 30. september 2024.
Hvordan søger jeg?
Læs mere om kravene og ansøgningsproceduren på MainstreamBios hjemmeside herunder.
Vil du vide mere?
Kontakt Liselotte Puggaard herunder og hør mere om mulighederne for dig.
.jpg&width=800&crop=0&format=webp;)
Liselotte Puggard
Læs mere om MainstreamBio
MainstreamBio er et Horizon Europe projekt, der sigter efter at understøtte realiseringen af EU's Green Deal og hermed målet om et klima-neutralt EU i 2050.
Flere nyheder fra Food & Bio Cluster

Få del i Innovationskraft 2025: Midler til din næste store idé
Danske virksomheder er fyldt med gode idéer, og nu kan de få ekstra skub til at blive til virkelighed. Puljen for Innovationskraft 2025 er åben, og SMV'er kan nu søge midler til deres næste innovationsprojekt inden for fødevarer og bioressourcer.

Sidestrømme, biprodukter, rester, affald – kært barn har mange navne
I dag anvendes sidestrømmene ofte til foder eller biogasproduktion, men der er store muligheder for også at upcycle nogle af sidestrømmene til nye og mere værdifulde produkter.

Innovation Manager søges: Vil du være med til at sætte dit aftryk på fremtidens fødevaresystem?
Interesserer du dig for sunde, sikre og velsmagende fødevarer, bioressourcer, grøn omstilling og digitalisering? Har du også praktisk erfaring med facilitering, innovation samt projektledelse?

11 nye innovationssamarbejder styrker biosolutions i Danmark
Biosolutions Zealand-programmet fortsætter med at skabe banebrydende innovationssamarbejder mellem virksomheder og vidensmiljøer. I de seneste ansøgningsrunder er 11 nye projekter blevet godkendt, alle med fokus på at udvikle biobaserede løsninger.

Danske virksomheder opfordres til at søge EU-projektmidler til opskalering af biobaserede løsninger
Ny ansøgningsrunde til projektforslag indenfor biobaserede løsninger med et samlet budget på 165 millioner euro åbner snart.
Vil du være med til at præge fremtidens bæredygtige grisesektor?
Bliv en del af løsningen, når vi sætter fokus på bæredygtighedseffekter og fair forretningsmodeller med fokus på energioptimering og grøn omstilling i grisesektoren.

Du er inviteret til workshop i Irland
Vil du lære fra bioøkonomi-aktører, udforske landbrugsbiomasse og netværke med eksperter i bæredygtig mælkeproduktion?

Udvikl din biosolution – mød 8 testfaciliteter på ét sted
Er din virksomhed klar til at udvikle, teste eller opskalere jeres biosolution? Nu har du en unik mulighed for at møde otte af landets førende testfaciliteter samlet på ét sted.

Pesto af tørrede melorme, knækbrød lavet på ærtemel og en fermenteret svampeprotein ’bøf’: Hvad siger forbrugerne til det?
Få indblik i forbrugernes holdninger til alternative proteiner.

Hjælp os med at blive klogere
Hvad er din holdning til biogas? Giv din mening til kende ved at besvare tre korte spørgsmål omkring biogasproduktion.

Anbefalinger til fødevareindustrien: Hvordan vi får flere alternative proteiner på menuen
Anbefalinger til fødevareindustrien om, hvordan man kan fremme og mainstreame forbruget og dermed produktionen af alternative proteiner.

Madspild i julen
Julen er højtiden for hygge, samvær og gode måltider. Men desværre er det også en tid, hvor madspild i danske husholdninger når nye højder. Hvert år smider danske husholdninger store mængder af mad ud i løbet af juledagene.
Exploring biosolutions for a sustainable future
On November 28, stakeholders from across Europe convened at the conference "Biosolutions in a European Perspective" in Odense to explore innovative pathways for sustainable growth through biosolutions.

Algiecel omdanner cO2 til værdifuld biomasse til fødevareindustrien
Algiecel er en virksomhed, der siden 2021 har haft travlt med at udvikle et koncept, der ved hjælp af mikroalger i en container fyldt med lys, kan omdanne CO2 til bioprodukter i form af fødevarer, olier, kosmetik og foder.

Grønne proteiner: Hvor god er kvaliteten, hvor godt optages de og hvor meget protein kan kroppen anvende?
Proteiner er en vigtig del af vores kost, da de er kroppens byggesten og bidrager med energi. Men alle proteiner er ikke ens. Kvaliteten af proteinerne varierer nemlig meget afhængigt af, om de kommer fra kød, mælk eller planter.

Få hjælp til at navigere i fundingmulighederne inden for fødevarer og bioressourcer
Virksomheder i den danske fødevare- og bioressourcesektor kan gennem Food & Bio Cluster Denmark få hjælp til at finde den rette finansieringskilde til netop deres udviklingstrin.
Hvordan fortæller en ost sin egen historie?
Det spørgsmål tog Food & Bio Cluster’s netværksgruppe om smag til Kolding for at undersøge hos Procudan, der arbejder med ingredienser og emballager. Læs mere om netværksmødet her.

Lancering af nyt roundtable om innovation i fødevare- og sundhedssektoren
Samspillet mellem klinisk mikrobiologi og næringsrig fødevareproduktion

Food & Bio Cluster Denmark og Samhandel lancerer nyt Innovate-forløb med Samhandel
Food & Bio Cluster Denmark har i partnerskab med Samhandel etableret initiativet “Samhandel Innovate” – en ambitiøs inkubations- og vækstforløb designet til at understøtte danske fødevarestartups i deres udvikling og ekspansion ind i foodservice

Alger og tang som fødevarer, ingredienser og foder
Alger er på verdensplan en uudnyttet bioressource, som har et stort potentiale for at skabe bæredygtige løsninger på tværs af industrier i fremtiden. Vær med, når Food & Bio Cluster Denmark den 20. november sætter spot på alger i den grønne omstilling.

Få styr på dit lovpligtige producentansvar for emballage inden bøderne falder
Den 1. oktober 2025 træder EU-direktivet om udvidet producentansvar for emballage i kraft, som pålægger virksomhederne det fulde ansvar for den mængde emballage, de bringer på markedet.

Gratis hjælp til biogasprojekter
For anden gang åbner EU-projektet ALFA op for muligheden for at søge om gratis hjælp til investering i eller etablering og forbedring af biogasanlæg, der anvender gylle fra husdyrproduktion. Du kan ansøge fra 1. november 2024 til 17. januar 2025.
Danmarks førende pyrolyse-aktører samlet om brandvarm dagsorden
Roskilde Universitet blev mødestedet for fremtidens pyrolyseinnovationer, med noget nær 200 deltagere, ledende virksomheder og forskere, der er både dedikerede og yderst kompetente, når vi taler om at udforske og udvikle pyrolyseteknologier i Danmark.

Nye anbefalinger om miljømarkedsføring
Forbrugerombudsmanden har netop udgivet en ny rapport om virksomheders miljømarkedsføring, der træder i stedet for kvikguiden fra 2021.

International conference on Biosolutions in Odense
Join us to explore how we can unlock the potential to build a thriving biosolutions industry across Europe