03.05.2021 Rune Friberg og Marco Hultmann går forrest i kampen mod madspild i de professionelle køkkener. På restaurant BioMio udviklede de praktiske teknikker og viden, som de nu deler med alle, der vil lytte.
03.05.2021 For kun tre år siden måtte AAK betale andre for at slippe af med store dele af sidestrømmene fra produktionen af sheaolie – i dag kan de tjene penge på salg af biprodukterne, der bliver anvendt til vidt forskellige formål. I Food & Bio Cluster Denmarks Fødevarespild Netværksgruppe kan du høre Erik Møller Madsen dele ud af indsigter og erfaringer med optimering af sidestrømme.
29.04.2021 Er du vant til at arbejde med innovation og forretningsudvikling inden for bæredygtig bioressourceproduktion og -anvendelse? Har du indsigt i aktuelle udfordringer og muligheder, herunder særligt klima og miljøudfordringerne? Kan du lide dialogen med eksisterende og potentielle medlemsvirksomheder? Så kan du være den profil, vi søger.
15.04.2021 Adgang til risikovillig kapital og de rette kompetencer er en nødvendighed for at skalere innovative startups. Dette gælder også i agrifood sektoren, hvor iværksættervirksomheder oplever, at det kan være en udfordring at skaffe den fornødne kapital.
15.04.2021 Der er mange gode grunde til at bruge større dele af den fangede fisk til fødevareproduktion, så man ikke blot bruger fiskefileten og sender resten videre til foderproduktion. Faktisk indeholder sidestrømme, såsom fiskens hoved og skrog, muskelvæv af høj kvalitet, som er rigt på protein og værdifuld omega-3 fedtsyre.
15.04.2021 Ny rapport viser, hvordan den rigtige forbehandling af halm kan give større udbytte i biogasanlæg og måske endda en økonomisk gevinst.
15.04.2021 I et af vores spændende projekter mangler vi en dygtig konsulent til at foretage kedeltests.
15.04.2021 Landbruget skal reducere udledningen af CO2, metan og lattergas for at opfylde regeringens målsætning om 70% mindre udledning af klimagasser, men landbrugets bidrag har hidtil været utilstrækkelige. Nu vil nystartet projekt skabe konkrete løsninger.
14.04.2021 Er fisk og skaldyr en del af din kost, så vil vi rigtig gerne have dit besyv med, så vi kan opnå en mere bæredygtig anvendelse af den fangede fisk.
12.04.2021 Omsætningen af et bæredygtigt, tangbaseret alternativ til rogn er mangedoblet siden 2018, og den voldsomme salgsvækst forventes at tage yderligere fart efter ny produktlancering i begyndelsen af maj.