Søg støtte til cirkulær forretning SMV'er i Region Sjælland, der sammen med værdikædepartnere udvikler, tester og skalerer cirkulære løsninger kan nu søge flere midler gennem Closing Loops-programmet. Læs mere
Nye veje for fiskeindustriens sidestrømme Store mængder værdifulde sidestrømme fra fisk og skaldyr går til spilde. I BlueRev-projektet arbejder Food & Bio Cluster Denmark med fiskeindustrien i Grønland på løsninger, der styrker selvforsyning, miljøansvar og lokal værdiskabelse. Læs nyhed
Nyt EU-projekt omdanner affaldsgasser til værdifulde produkter CERNET skal sætte skub i den cirkulære kulstoføkonomi ved at omdanne biogene emissioner til højværdiprodukter Læs nyhed
150 aktører lagde hovederne i blød for at sætte fremtidens retning 150 aktører fra hele fødevare-, landbrugs- og bioressourcesektoren var samlet i København den 23. juni for at bidrage til opdateringen af et roadmap for grøn omstilling og innovation frem mod 2050. Læs nyhed
Nyt tool styrker fødevarebranchen mod digitale cybertrusler I en stadig mere digitaliseret fødevaresektor bliver cybersikkerhed en altafgørende faktor for at sikre trygge og stabile værdikæder. Læs nyhed
Debat: Vi skal skrue op for samarbejdet om plantebaserede fødevarer Hvordan sætter vi turbo på udviklingen af plantebaserede fødevarer i Danmark? Det har direktør for AgriFoodTure og Food & Bio Cluster Denmark, Anette Friis, sammen med tre andre centrale aktører givet deres bud på i et fælles debatindlæg i Klimamonitor. Læs nyhed
Skal levere kalibreringer og valideringer til den voksende biosolutions-industri Biosolutions kan skabe nye job i Danmark, og sjællandske SIMVal ruster sig allerede til markedet med valideringsprojekter og kalibreringer med støtte fra Biosolutions Zealand. Læs nyhed
Smag på data – og data på smag AI i fødevareinnovation: Indsigter fra netværksmødet i Smagsnetværket og Netværket for Datadrevet Forretning Læs nyhed
Når det vi spiser påvirker mikrobiomet: Hvad ved vi, og hvad må vi sige? Tarmens mikrobiom spiller en nøglerolle for vores sundhed, og fødevarer er en af de mest direkte påvirkningsfaktorer. Med en temadag og et helt nyt netværk stiller vi stiller skarpt på den nyeste viden og regulatoriske rammer. Læs nyhed
Sammen om fremtidens retning: Workshop baner vejen for en fælles mission Aktører fra hele fødevare-, landbrugs- og bioressourcesektoren samles i København den 23. juni for at give input til et roadmap, som fremover skal sætte retningen for grøn omstilling og øget innovation i hele værdikæden. Læs nyhed
Next stop: Denmark! Bridge2Food heads North in 2026 Fresh from an inspiring few days at Bridge2Food 2025 in The Hague, we're proud to share some exciting news: In June 2026, Denmark will host Bridge2Food. Læs nyhed
Nyt kraftcenter for grøn fødevareinnovation tager form Fusionen mellem Food & Bio Cluster Denmark og AgriFoodTure er gennemført, og den nye organisation er klar til at accelerere innovation i hele værdikæden Læs nyhed
Ny rapport: Biosolutions kan skabe over 40.000 job Biosolutions kan blive en ny dansk erhvervssucces på linje med vindenergi og life science. Det viser en ny rapport, som Amsterdam Data Collective (ADC) har lavet for Novonesis. Læs nyhed
Vejen til nul madspild - mød fremtidens løsninger i Bruxelles Vær med i Bruxelles, når forskning møder praksis. Oplev de nyeste indsigter, innovationer og partnerskaber, der driver overgangen til et mere bæredygtigt fødevaresystem, når ZeroW- og CHORIZO-projekterne inviterer til konference om fremtidens løsninger. Læs nyhed
Ny stærk innovationsaktør for fødevarer og bioressourcer realiseres Med vedtagelsen af en fusion mellem klyngeorganisationen Food & Bio Cluster Denmark og AgriFoodTure er en ny, stærk innovationsaktør er klar til at tage form og sætte sit præge på fremtidens fødevarer og effektiv og bæredygtig udnyttelse af vores bioresso Læs nyhed
Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi Danmarks fødevareindustri genererer årligt 385.000 tons madspild. Nu skal et nyt projekt til 13 millioner kroner hjælpe virksomheder med at udnytte deres sidestrømme fra fødevareproduktionen mere effektivt og dermed nedbringe madspildet. Læs nyhed
Fra niche til norm: Rapport viser vejen for fremtidens proteiner i Europa Hvordan flytter vi alternative proteiner fra niche til norm? Det spørgsmål har over 50 fødevareaktører fra 22 europæiske lande arbejdet med i det EU-støttede projekt LIKE-A-PRO. Læs nyhed
Fremtidens fødevarer: Innovation, smag og bæredygtighed i fokus Med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og EU har Innovationskraft-programmet netop fordelt 2,3 millioner kroner til 10 nye projekter, der skal skabe innovative løsninger inden for fødevarer og bioressourcer. Læs nyhed
Food, Trends & Sustainability: Hvad bliver det næste nye? Igen i år deltog Food & Bio Cluster Denmark i eventen Food, Trends & Sustainability – en dag fyldt med spændende debatter, oplæg, madmarked og kåringer af fremtidens fødevaretalenter. Læs nyhed
Food & Bio Cluster Denmark fastholder en stærk klyngeindsats med ny bevilling Vi er stolte over igen at være blandt de 11 nationale innovationsklynger, som Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har udpeget til at drive den grønne innovation og vækst i Danmark i perioden 2025 – 2028 Læs nyhed
Ny teknologi baner vej for grøn omstilling i lavbundsjorder Et dansk innovationsprojekt har udviklet en ny teknologi, der kan blive et centralt værktøj i udtagningen af lavbundsjord - og dermed i realiseringen af den grønne trepartsaftale. Projektet HØSTTEK viser, hvordan klima, biodiversitet og vandmiljø kan... Læs pressemeddelelsen
AgriFoodTure investerer 41 mio. kr. i grønne innovationsprojekter Det danske missionspartnerskab AgriFoodTure - som Food & Bio Cluster planlægger at fusionere med om kort tid - har investeret 41 mio. kroner i 11 forsknings- og innovationsprojekter. Læs nyhed
Høst af lavbundsjord giver Grøn Trepart merværdi Hvordan får vi natur, klima og vandmiljø til at gå hånd i hånd med nye grønne erhverv? Det er i fokus, når eksperter og politikere mødes på Christiansborg den 11. juni. Læs nyhed
Dansk rapskage får grønt lys fra EU: Nu klar til fødevarer Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS har modtaget EU’s autorisation af sin ansøgning, der betyder, at virksomheden nu må afsætte fermenteret, dansk rapskage til fødevarer. Læs nyhed
Ny millionpulje skal fremme planterige kostvaner og styrke internationalt samarbejde Det danske innovationspartnerskab AgriFoodTure - som Food & Bio Clusters bestyrelse har fremsat forslag om fusion med - har sammen med en hollandsk partner netop åbnet for ansøgninger til en ny pulje på godt 41 mio. kr. til forskning og innovation Læs nyhed
Food & Bio Cluster Denmark: Stabil drift, stærke resultater og fusion på vej Food & Bio Cluster Denmark præsenterer stærke resultater for 2024 og tager første skridt mod en fusion med AgriFoodTure. Læs nyhed
Mainstream Bio: Invitation til "Final Event" Du er hermed inviteret til European Rural Circular Bioeconomy Conference, et markant event co-organiseret af seks Horizon Europe-projekter, herunder MainstreamBIO. Læs mere
Mød Food & Bio Cluster Denmark på Madens Folkemøde 2025 Fra den 15. til 17. maj danner Madens Folkemøde i Nykøbing Falster rammen om samtaler, smagsoplevelser og skarpe perspektiver på fremtidens mad. Vi er selvfølgelig med og glæder os til at møde dig til debat, smagsprøver og inspiration. Læs nyhed
Vær med til at sætte fokus på grøn omstilling og fødevarer på GRØN-konference Hvordan skaber vi en grønnere fremtid gennem mindre madspild og mere bæredygtige fødevarer? Den 7. maj inviterer Erhvervsakademi Aarhus til gratis GRØN-konference i Viby. Læs nyhed
Oplev cirkulære løsninger og mød virksomhederne bag Hvordan ser fremtidens cirkulære værdikæder ud – og hvordan kommer du selv i gang? Kom forbi Closing Loops stand på LOOP Forum den 29. og 30. april i Lokomotivværkstedet i København, og bliv inspireret af virksomheder, der er i fuld gang. Læs nyhed
Indkaldelse af projektforslag til innovationssamarbejder i Biosolutions Zealand III Biosolutions Zealand efterlyser projektidéer til innovationssamarbejder inden 15. maj forud for Erhvervsfyrtårnets ansøgning om en tredje programfase. Læs nyhed
Hvor bør ”plantebøffen” placeres i supermarkedet? En ny undersøgelse udarbejdet i EU projektet LIKE-A-PRO, giver indsigt i, hvordan plantebaserede kødalternativer bliver præsenteret og solgt i detailhandlen i Italien. Men hvordan ser billedet ud i Danmark? Læs nyhed
”Vi havde gået og leget med tanken om at lave noget ala Løvens Hule. Bare uden løver.” 2024 bød på startskuddet til Lidl Innovate; et samarbejde mellem Lidl og Food & Bio Cluster Denmark med ét klart mål: at finde innovative danske produkter, der skulle ende på hylderne i Lidls 163 butikker i Danmark – og måske videre ud i Europa. Læs medlemscasen
Vær med til at bestemme vejen for fremtidens fødevare- og bioressourceinnovation Den 24. april inviterer Food & Bio Cluster Denmark alle medlemmer til den årlige generalforsamling. Her har du mulighed for at være med til at præge, hvilke dagsordner, vi som organisation skal arbejde med, og hvem der skal vælges til bestyrelsen. Læs nyhed
Nye værdikædesamarbejder sætter skub i cirkulære løsninger gennem Closing Loops Hvert år smides enorme mængder fødevarer og reststrømme ud i Danmark. Men hvad nu hvis vi kunne omdanne dem til nye ingredienser eller produkter? Gennem en række nye værdikædesamarbejder udvikler danske SMV’er nye løsninger gennem Closing Loops. Læs nyhed
AI skaber nye muligheder i fødevareklyngen Ved brug af generativ AI i innovationsprocesser kan omfattende datasæt analyseres langt hurtigere end traditionelle metoder. Dette giver bl.a. virksomheder mulighed for hurtigere produktudvikling og bedre ressourceudnyttelse. Læs nyhed
Biosolutions-event satte fokus på samarbejde og vækst Med energi og engagement samledes over 140 deltagere i onsdags på Teknologisk Institut for at diskutere, hvordan biosolutions-sektoren kan vokse gennem samarbejde og skalering. Læs nyhed
AI skal hjælpe landmænd med at tackle klimarisici Et tip om en international samarbejdsmulighed har givet luft under vingerne til dansk teknologi og viden inden for vejr og klima. Teknologisk Institut og århusianske Cordulus deler deres begejstring for samarbejdet. Læs medlemscasen
Ny direktør tegner fremtidens organisation Anette Engelund Friis er den 1. marts 2025 tiltrådt som direktør for Food & Bio Cluster Denmark, hvor hendes første opgave bliver at lede organisationen gennem processen frem mod den planlagte fusion med AgriFoodTure, som bestyrelserne for begge organisat Læs nyhed
Sidste chance: Søg støtte til innovationsprojekter inden 1. april Ansøgningsfristen for Innovationskraft 2025 nærmer sig. Hvis din virksomhed ønsker at udvikle nye løsninger gennem samarbejde, er det nu, du skal søge. Læs nyhed
Hvordan navigerer din virksomhed i en usikker global økonomi? Hvordan sikrer virksomheder stabile forsyningskæder og vækst i en tid med geopolitiske udfordringer? Det er temaet, når Closing Loops-programmet den 3. april inviterer til en spændende formiddag om SMV’ers strategier i en uforudsigelig global økonomi. Læs nyhed
Kultur i fødevaresikkerhed – en ofte overset faktor Danmark er kendt for høj fødevarekvalitet og -sikkerhed, takket være stærkt samarbejde mellem myndigheder, forskning og virksomheder. Men én vigtig faktor overses ofte: den kultur, der præger vores håndtering af fødevarer og sikkerhed. Læs nyhed
Food & Bio Cluster Denmark og AgriFoodTure planlægger at fusionere Den nationale klyngeorganisation Food & Bio Cluster Denmark og partnerskabet AgriFoodTure ønsker at fusionere. Målet er at styrke fødevareklyngens innovation gennem endnu stærkere samarbejde. Læs nyhed
Boller op, boller ned – men ikke i skraldespanden! Fastelavn nærmer sig, og mens vi glæder os til lækre fastelavnsboller, går alt for meget brød til spilde. Closing Loops arbejder på at give brød nyt liv gennem cirkulære løsninger – læs hvordan. Læs nyhed
Få op til 100.000 kr. til at gøre din virksomhed i Region Sjælland klar til biosolutions Er din virksomhed rustet til fremtidens grønne vækst? SMV’er i Region Sjælland kan nu få op til 100.000 kr. i støtte til nyt udstyr eller rådgivning for at omstille sig til biosolutions – en industri med massivt vækstpotentiale. Læs nyhed
Danmark og Sydkorea i strategisk samarbejde om tang: En bæredygtig ressource med globalt potentiale En ny rapport fra Innovation Centre Denmark i Seoul peger på et stort uudnyttet potentiale i tangindustrien og fremhæver mulighederne for et styrket samarbejde mellem Danmark og Sydkorea. Læs mere
Få del i Innovationskraft 2025: Midler til din næste store idé Danske virksomheder er fyldt med gode idéer, og nu kan de få ekstra skub til at blive til virkelighed. Puljen for Innovationskraft 2025 er åben, og SMV'er kan nu søge midler til deres næste innovationsprojekt inden for fødevarer og bioressourcer. Læs nyhed
Sidestrømme, biprodukter, rester, affald – kært barn har mange navne I dag anvendes sidestrømmene ofte til foder eller biogasproduktion, men der er store muligheder for også at upcycle nogle af sidestrømmene til nye og mere værdifulde produkter. Læs mere
Innovation Manager søges: Vil du være med til at sætte dit aftryk på fremtidens fødevaresystem? Interesserer du dig for sunde, sikre og velsmagende fødevarer, bioressourcer, grøn omstilling og digitalisering? Har du også praktisk erfaring med facilitering, innovation samt projektledelse? Læs mere
11 nye innovationssamarbejder styrker biosolutions i Danmark Biosolutions Zealand-programmet fortsætter med at skabe banebrydende innovationssamarbejder mellem virksomheder og vidensmiljøer. I de seneste ansøgningsrunder er 11 nye projekter blevet godkendt, alle med fokus på at udvikle biobaserede løsninger. Læs mere
Danske virksomheder opfordres til at søge EU-projektmidler til opskalering af biobaserede løsninger Ny ansøgningsrunde til projektforslag indenfor biobaserede løsninger med et samlet budget på 165 millioner euro åbner snart. Læs mere
Vil du være med til at præge fremtidens bæredygtige grisesektor? Bliv en del af løsningen, når vi sætter fokus på bæredygtighedseffekter og fair forretningsmodeller med fokus på energioptimering og grøn omstilling i grisesektoren. Læs mere
Du er inviteret til workshop i Irland Vil du lære fra bioøkonomi-aktører, udforske landbrugsbiomasse og netværke med eksperter i bæredygtig mælkeproduktion? Læs mere
Udvikl din biosolution – mød 8 testfaciliteter på ét sted Er din virksomhed klar til at udvikle, teste eller opskalere jeres biosolution? Nu har du en unik mulighed for at møde otte af landets førende testfaciliteter samlet på ét sted. Læs mere
Pesto af tørrede melorme, knækbrød lavet på ærtemel og en fermenteret svampeprotein ’bøf’: Hvad siger forbrugerne til det? Få indblik i forbrugernes holdninger til alternative proteiner. Læs mere
Hjælp os med at blive klogere Hvad er din holdning til biogas? Giv din mening til kende ved at besvare tre korte spørgsmål omkring biogasproduktion. Læs mere
Anbefalinger til fødevareindustrien: Hvordan vi får flere alternative proteiner på menuen Anbefalinger til fødevareindustrien om, hvordan man kan fremme og mainstreame forbruget og dermed produktionen af alternative proteiner. Læs mere
Madspild i julen Julen er højtiden for hygge, samvær og gode måltider. Men desværre er det også en tid, hvor madspild i danske husholdninger når nye højder. Hvert år smider danske husholdninger store mængder af mad ud i løbet af juledagene. Læs mere
Exploring biosolutions for a sustainable future On November 28, stakeholders from across Europe convened at the conference "Biosolutions in a European Perspective" in Odense to explore innovative pathways for sustainable growth through biosolutions. Læs mere
Algiecel omdanner cO2 til værdifuld biomasse til fødevareindustrien Algiecel er en virksomhed, der siden 2021 har haft travlt med at udvikle et koncept, der ved hjælp af mikroalger i en container fyldt med lys, kan omdanne CO2 til bioprodukter i form af fødevarer, olier, kosmetik og foder. Læs mere
Grønne proteiner: Hvor god er kvaliteten, hvor godt optages de og hvor meget protein kan kroppen anvende? Proteiner er en vigtig del af vores kost, da de er kroppens byggesten og bidrager med energi. Men alle proteiner er ikke ens. Kvaliteten af proteinerne varierer nemlig meget afhængigt af, om de kommer fra kød, mælk eller planter. Læs mere
Få hjælp til at navigere i fundingmulighederne inden for fødevarer og bioressourcer Virksomheder i den danske fødevare- og bioressourcesektor kan gennem Food & Bio Cluster Denmark få hjælp til at finde den rette finansieringskilde til netop deres udviklingstrin. Læs mere
Hvordan fortæller en ost sin egen historie? Det spørgsmål tog Food & Bio Cluster’s netværksgruppe om smag til Kolding for at undersøge hos Procudan, der arbejder med ingredienser og emballager. Læs mere om netværksmødet her. Læs mere
Lancering af nyt roundtable om innovation i fødevare- og sundhedssektoren Samspillet mellem klinisk mikrobiologi og næringsrig fødevareproduktion Læs mere
Food & Bio Cluster Denmark og Samhandel lancerer nyt Innovate-forløb med Samhandel Food & Bio Cluster Denmark har i partnerskab med Samhandel etableret initiativet “Samhandel Innovate” – en ambitiøs inkubations- og vækstforløb designet til at understøtte danske fødevarestartups i deres udvikling og ekspansion ind i foodservice Læs mere
Alger og tang som fødevarer, ingredienser og foder Alger er på verdensplan en uudnyttet bioressource, som har et stort potentiale for at skabe bæredygtige løsninger på tværs af industrier i fremtiden. Vær med, når Food & Bio Cluster Denmark den 20. november sætter spot på alger i den grønne omstilling. Læs mere
Få styr på dit lovpligtige producentansvar for emballage inden bøderne falder Den 1. oktober 2025 træder EU-direktivet om udvidet producentansvar for emballage i kraft, som pålægger virksomhederne det fulde ansvar for den mængde emballage, de bringer på markedet. Læs mere
Gratis hjælp til biogasprojekter For anden gang åbner EU-projektet ALFA op for muligheden for at søge om gratis hjælp til investering i eller etablering og forbedring af biogasanlæg, der anvender gylle fra husdyrproduktion. Du kan ansøge fra 1. november 2024 til 17. januar 2025. Læs mere
Danmarks førende pyrolyse-aktører samlet om brandvarm dagsorden Roskilde Universitet blev mødestedet for fremtidens pyrolyseinnovationer, med noget nær 200 deltagere, ledende virksomheder og forskere, der er både dedikerede og yderst kompetente, når vi taler om at udforske og udvikle pyrolyseteknologier i Danmark. Læs mere
Nye anbefalinger om miljømarkedsføring Forbrugerombudsmanden har netop udgivet en ny rapport om virksomheders miljømarkedsføring, der træder i stedet for kvikguiden fra 2021. Læs mere
International conference on Biosolutions in Odense Join us to explore how we can unlock the potential to build a thriving biosolutions industry across Europe Læs mere
Fra hav til højværdiprodukter: Blå biomasse i fokus Efteråret og vinteren står for døren, og landskabet dækkes i brune og orange farver. Hos Food & Bio Cluster har vi dog valgt at gå en anden vej – vi ser blåt. November måned byder nemlig på flere events med fokus på udnyttelse af den blå biomasse. Læs mere
18 nye anbefalinger fra Bioøkonomipanelet skal styrke den grønne omstilling Det Nationale Bioøkonomipanel præsenterer 18 anbefalinger, der skal hjælpe Danmark med at fremme en bæredygtig bioøkonomi og bidrage til den grønne omstilling. Klyngen deltager også i panelet og har været med i udarbejdelsen af de nye anbefalinger. Læs mere
”At sige ja til en investor er ligesom at sige ja til et ægteskab, så vælg den rette!” Det var bare ét af mange gode råd, der for nylig kom frem på et finansieringsevent, som Food & Bio Cluster Denmark afholdt for virksomheder i fødevare- og bioressourcesektoren. Læs mere
Det handler om have det rette mindset. I Hjørring Kommune betragtes den grønne omstilling ikke som et ”træls krav” I nogle landområder i Hjørring Kommune er det lykkedes at vende fraflytning til befolkningstilvækst. Og nøglen ligger i det rette mindset Læs mere
»Vi vil bruge blåmuslinger til at løse problemer med havmiljøet og upcycle dem til foder og organisk gødning« Høje koncentrationer af næringsstoffer i danske farvande giver svære betingelser for livet i vandet. Men hvad sker der, hvis man får blåmuslinger til at optage nogle af næringsstofferne og efterfølgende konverterer dem til produkter med højere værdi? Læs mere
Danmarks Nationale Madspildsdag 2024: Madspild som drivkraft for grøn omstilling På søndag den 29. september markerer vi Danmarks Nationale Madspildsdag, hvor fokus rettes mod den enorme mængde mad, der hvert år går til spilde. Læs mere
Nyt fra bestyrelsen: Ændringer i Food & Bio Cluster Denmarks bestyrelser Bestyrelsen for aktieselskabet bag Food & Bio Cluster Denmark, FBCD A/S har fået ny formand, og samtidig udpeger DI nyt bestyrelsesmedlem til foreningens bestyrelse. Læs mere
Mød flere af klyngens medlemmer på Aarhus Investor summit Aarhus Investor Summit er en community-platform, der arbejder for at styrke og synliggøre investormiljøet i og omkring Aarhus til gavn for det lokale startup-økosystem. Læs mere
Efteråret og vinteren byder på nye muligheder for biosolutions i Danmark For virksomheder og iværksættere, der arbejder med biosolutions, er efteråret og vinteren fyldt med spændende events om biosolutions rundt omkring i landet. Læs mere
Klimaaftale med Viborg Kommune sætter innovation i landbruget i centrum til gavn for den grønne omstilling Den 15. september underskrev Food & Bio Cluster Denmark og en række andre lokale aktører fra landbrugssektoren en historisk klimapartnerskabsaftale med Viborg Kommune i forbindelse med et Åbent Landbrug-arrangement på Baunehøjgård i Rødding ved Viborg. Læs mere
Vi søger en Business Development Manager Er du passioneret omkring at skabe fremtidens løsninger indenfor agroindustrien? Så er du måske den Business Development Manager, vi leder efter til være med til at udvikle og drive forretningsudviklingsforløb for startups og virksomheder. Læs mere
BuildingTech: Kan biobaseret byggeri redde klimaet? Biobaserede byggematerialer skal have en langt større plads i byggebranchen. Det fortæller Senior Innovation Manager Knud Tybirk i et nyt indlæg i BuildingTech, Ingeniøren. Læs mere
Samarbejde på tværs af sektorer fungerer godt i den danske fødevaresektor Kortlægning og analyse af initiativer viser, at Danmark er blandt de bedste i Europa til at arbejde på tværs af sektorer og værdikæder. Læs mere
Mere guld til Danmark Mens hele Danmark har alle heppet på de danske OL-atleter i Paris, har en helt anden guldkamp fundet sted hos os. Det europæiske sekretariat for klyngeanalyse (ESCA) har nemlig for anden gang tildelt os GULD for for fremragende klyngearbejde. Læs mere
Closing Loops: Ny runde Værdikædesamarbejder åbner nu Nu kan små- og mellemstore virksomheder endnu en gang ansøge om støtte til at gennemføre et værdikædesamarbejde Læs mere
Har du en bioløsning, der skal have hjælp til at komme videre? Indtil den 30. september kan du søge gratis rådgivning til implementering af biobaserede løsninger i mindre skala. Det sker gennem Horizon Europe-projektet ”MainstreamBio”, hvor du får gratis adgang til eksperter. Læs mere
Sikkerhed på menuen: Konference om Cybersikring af Fødevaresektoren Den 18. september samles fødevaresektoren til en konference om cybersikkerhed i Middelfart. Tilmeld dig nu til early bird-pris og få en dag spækket med indsigt, værktøjer og netværksmuligheder, der kan ruste din virksomhed mod cybertrusler. Læs mere
Ny mulighed for direkte telefonisk rådgivning om ansøgninger om novel foods SMV'er med spørgsmål omkring novel foods på det europæiske marked har nu mulighed for at indsende interessetilkendegivelse om direkte telefonisk rådgivning fra Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA). Læs mere
Danmarks fødevareklynge indgår samarbejde med IFF om udvikling af fremtidens sunde snack Klyngen har indgået et samarbejde med den globale fødevareingrediensvirksomhed IFF om at medudvikle fremtidens snackprodukt. The Mindful Snack Challenge er live, og alle nordiske fødevare- og fødevareingrediensvirksomheder kan deltage. Læs mere
Få hjælp til international virksomhedsdating De danske viden- og erhvervsklynger hjælper virksomheder med at finde de former for finansiering, der passer til virksomhedens niveau og ambitioner. Samtidig kan virksomheder få hjælp til at skabe internationale kontakter. Læs mere
Closing Loops: Korte Værdikæde-tjek til små og mellemstore virksomheder Nu kan virksomheder få et professionelt blik på, hvordan de helt konkret kan samarbejde i værdikæden om cirkulær omstilling. Closing Loops lancerer korte Værdikæde-tjek, som fx kan afklare lovgivnings- eller markedsmæssige udfordringer. Læs mere
Høst af lavbundsjorde har potentiale til at reducere landbrugets klima- og miljøpåvirkning En ny høstmaskine, der er specialudviklet til at høste græs på de våde jorde og dermed reducere klimagasproduktionen, kan være med til at ændre synet på lavbundsjordene og forvandle dem til store CO2-lagre for landbruget og gavne biodiversiteten. Læs mere
Pulveranalyse på få minutter optimerer produktionen og energiforbruget I en tid hvor effektivitet og bæredygtighed er nøgleord i fødevareindustrien, er innovationer, der kan optimere produktionen mere relevante end nogensinde. To danske virksomheder, ParticleTech og FIPROS, har sammen udviklet en banebrydende teknologi. Læs mere
Innovationsprojekter i regi af Erhvervsfyrtårnet for Biosolutions sat i gang Danmark opruster igen i kampen om at blive global leder inden for bæredygtige bioteknologier med nye innovationssamarbejder under Erhvervsfyrtårnet for Biosolutions. Læs mere
Hvad får forbrugerne til at vælge fødevarer baseret på alternative proteiner? Ny undersøgelse kaster lys over, hvad der driver forbrugerne til at vælge fødevarer baseret på alternative proteiner som plantebaserede produkter og insekter. Læs mere
Netværksgrupper kan være en genvej til mere innovation Adgang til det rette netværk af mennesker og på det rigtige tidspunkt kan gøre en forskel for enhver virksomhed. Gennem klyngen har du mulighed for at deltage i 12 forskelige netværk med hvert deres faglige fokus. Læs mere
Tillykke til ComFerm for kåring som årets Rising Star på Food, Trends & Sustainability 2024 Det blev århusianske ComFerm, der løb med sejren i årets Rising Stars for startuppens nyskabende biocirkulatorer, der kan skabe ny værdi af affaldsbiomasse. Læs mere
Medlemmer og samarbejdspartnere samlet for at sætte spot på fremtidens løsninger og vejen dertil Innovation og bæredygtige løsninger er essentielle for at løse de udfordringer, vores fødevaresystemer står over for med en voksende verdensbefolkning og aktuelle klimaudfordringer. Det var omdrejningspunktet, da klyngens medlemmer og samarbejdspartnere i Læs mere
De fire vindere er fundet: 200.000 kr. overrækkes til morgendagens nye løsninger De fire vindere af Food & Bio Cluster Denmarks idékonkurrence 2024 er netop blevet kåret i forbindelse med klyngens årsdag i Aarhus Læs mere
Et år med stærke resultater og politisk bevågenhed på klyngens dagsordner I forbindelse med Food & Bio Cluster Denmarks Summit 2024 den 25. april 2024, blev der holdt generalforsamling i foreningens bestyrelse. Læs mere
Nyt fra klyngen: Din genvej til bæredygtig innovation Ny udgivelse sætter fokus på klyngens indsats for styrke innovationskraften i hele værdikæden for fødevarer og bioressourcer samt på menneskene og historierne bag. Læs mere
Mød os på LOOP Forum Cirkulære løsninger er i højsædet, når økosystemet for cirkulær økonomi, affald og ressourcer mødes på Lokomotivværkstedet i København den 24. og 25. april. Her kan du også møde Food & Bio Cluster Denmark og vores partnere i Closing Loops-projektet. Læs mere
Food & Bio Summit 24 Tilmeldingen til årets Food & Bio Summit er åben. Som altid gratis for vores medlemmer. Læs mere
Otte bud på fremtidens grønne løsninger Vær med den 25. april, når otte finalister i Food & Bio Cluster Denmarks idékonkurrence 2024 skal pitche deres idé med mulighed for at vinde kr. 50.000. Læs mere
Ny strategi vil dæmme op for et stigende madspild i Danmark Før påske lancerede regeringen en strategi, der som den første af sin art fokuserer særskilt på bekæmpelsen af madspild. Alt for meget mad, der kunne være spist, ender hvert år i skraldespanden, og i klyngen ser vi et stort behov for øget innovation. Læs mere
Internationalt samarbejde skal styrke innovationen og fremme løsninger på klima- og fødevareudfordringer En fremtrædende erhvervsdelegation fra Holland har for nylig gæstet Danmark for at drøfte alternative proteinkilder og bæredygtig fødevareproduktion. Det besøg har markeret et vigtigt skridt i samarbejdet mellem vores to lande. Læs mere
Grønne proteiner fremhæves i strategi fra regeringen I dag taler alle om proteiner fra græs og kløver til foderbrug til husdyr, og mange taler om det som en kommende ingrediens i vores fødevarer. For 10 år siden var det en helt ny og sprød idé hos fremsynede forskere... Læs mere
Lidl Innovate: 5 fødevarestartups blev udvalgt til at gå videre i forløbet med Lidl Lidl Innovate er afsluttet med et pitch-event, hvor 9 fødevarestartups fik muligheden for at pitche for Lidl. Hele 5 af dem gik videre. Mød tre af dem her Læs mere
Grøn energiproduktion skal i højere grad integreres i landbruget til gavn for både klima og landmænd Food & Bio Cluster Danmark og ConTerra deltager i et nyt EU-projekt der har til formål at øge brugen af vedvarende energiteknologier sammen med bæredygtige landbrugsmetoder for at hjælpe sektoren med at reducere CO2-udledningen. Læs mere
Vi søger en kommunikationsmedarbejder til klyngen Brænder du for at kommunikere bæredygtige innovative løsninger og være en del af topaktuelle projekter omkring den grønne dagsorden? Læs mere om stillingen
Nok kulstof til en grønnere fremtid Transportsektoren er ikke den eneste, der skal væk fra de fossile brændstoffer, og fremover bliver der rift om kulstoffet til andre samfundsvigtige formål. Fagkonference i april sætter spot på dilemmaerne. Læs mere
Nye hackerangreb viser behov for øget cybersikkerhed og opmærksomhed I weekenden gik flere danske hjemmesider ned efter koordinerede hackerangreb. Det er endnu et billede på den stigende cybertrussel, vi oplever mod dansk digital infrastruktur, og som gør at også fødevaresektoren skal (cyber)sikres bedre. Læs mere
Nye muligheder for at søge midler til at udvikle biosolutions Det er nu muligt at søge midler gennem Biosolutions Zealand II til nye innovationssamarbejder, der skal styrke samarbejdet mellem virksomheder og knytte dem tættere til forskningsmiljøerne. Samtidig er det også muligt for SMV’er og Startups at søge vouche Læs mere
Vind 50.000 kroner til at realisere din grønne idé Den 25. april kåres hele fire innovative talenter, når Food & Bio Cluster Denmark for 18. gang afholder idekonkurrence med pengepræmier, der kan være med til give grønne iværksætteridéer vinger Læs mere
Eksperter råder til øget fokus og risikovurdering af virksomhedens cybersikkerhed Hvor længe kan virksomheden klare, at produktionen ligger stille, hvis der sker et nedbrud? Jo mere digitaliserede vi bliver, jo vigtigere bliver det at have styr på sine data og ikke mindst sikkerheden omkring dem. Derfor har vi snakket med to cybersikke Læs mere
Tag med os til ANUGA FOODTEC Den 18. til 22. marts 2024 arrangerer vi Innovation Tour til Anuga FoodTec i Köln – og du er inviteret. Her er en oplagt mulighed for at blive inspireret, få ny viden, skabe nye kontakter og møde potentielle forretningspartnere. Læs mere
Innovation Tours 2024: Udvid dit internationale netværk og få ny viden Tag med os ud i verden og bliv inspireret til innovation og nye samarbejder, når vi igen i år arrangerer Innovation Tours. Du får masser af ny viden, inspiration og kontakter med hjem i bagagen, så sæt allerede nu kryds i kalenderen. Læs mere
Fremskydning af plantebaserede fødevareprodukters udvikling gennem forskningsprojekter på virksomheders præmisser Plant2Food bringer forskere og virksomheder sammen om den plantebaserede dagsorden, og har netop givet tilsagn til de første fem samarbejdsprojekter. Her kan du læse mere om den åbne samarbejdsmodel og mulighederne for din virksomhed. Læs mere
Nu kan din virksomhed snart byde ind på grønne EU-millioner Danske virksomheder og vidensinstitutioner er stærke inden for omstillingen til en cirkulær og biobaseret produktion og er derfor oplagte til at lægge billet ind på de 14 calls, som EU-programmet Circular Bio-based Europe . Læs mere
Et nyt år med fokus på den grønne omstilling I 2024 sætter vi den cirkulære tankegang i centrum. Læs mere
10.000 EUR til energieffektivisering i små og mellemstore virksomheder Gennem EU-projektet EENergy kan du ansøge om 10.000 EUR til forbedring af din virksomheds energieffektivitet. Puljen åbner den 1. februar 2024. Læs mere
Bioforædling i landdistrikterne skal gøre reststoffer til råstoffer Med EU-projektet BRILIAN bliver landbrugsrester omdannet til værdifulde råstoffer, hvilket kan bidrage til økonomisk vækst og bæredygtig udvikling i landdistrikterne. Sammen med DLG og Teknologisk Institut gennemfører klyngen et pilotprojekt i Danmark, Læs mere
I Afrika bekæmpes skovrydning med landbrugsaffald Projektet Bio4Africa, som Food & Bio Cluster Denmark er en del af, åbner pyrolysefabrik i Elfenbenskysten, som skal producere rent og effektivt brændstof til husholdningerne og være med til at bekæmpe skovrydning. Læs mere
Vi søger en projektcontroller Er du god til at jonglere med tal, og kan du have flere bolde i luften på én gang? Så er det måske dig, vi søger. Læs mere
Få gratis hjælp til etablering eller forbedring af biogasanlæg EU-projektet ALFA tilbyder nu gratis hjælp til investering i eller etablering og forbedring af biogasanlæg, der anvender gylle fra husdyrproduktion. Der er åbent for ansøgning fra 15. december 2023 til og med 16. februar 2024. Læs mere
Se videoen: Er du klar til at få dine produkter på hylderne i Lidl? Lidl Innovate er skudt i gang, og der er åbent for ansøgninger frem til d. 12. januar. I programmet, får udvalgte virksomheder lov til at pitche for lidl, med det mål at få deres produkter på hylden Læs mere
39 millioner til at sætte skub i overgangen til flere plantebaserede fødevarer De første fem projekter har fået midler gennem Plant2Food, og i går var virksomheder, forskere og samarbejdspartnere samlet for at høre mere om åben innovation og de fortsatte muligheder for co-creation gennem platformen. Læs mere
NIS2-direktivet: Skærpede krav til cybersikkerhed smitter af på hele forsyningskæden Cybersikkerhed er ikke længere blot en bekymring for store virksomheder; det er blevet en uundgåelig nødvendighed også for SMV'er inden for fødevaresektoren. Læs mere om direktivet, og hvordan du kommer på forkant med kravene. Læs mere
Snart støvsuger Stiesdal SkyClean CO2 fra luften Pyrolyse er en effektiv klimateknologi, som har store potentialer for den grønne omstilling og bæredygtig udvikling. Læs om de foreløbige resultater i SkyClean Scaleup projektet. Læs artikel
Nye muligheder for en mere bæredygtig udnyttelse af fisk i den danske fiskeindustri Projekt afsluttes med lovende resultater, der kan gavne den danske fiskeindustri, således at der kan opnås en mere bæredygtig udnyttelse af fisk. Læs mere
Danmarks fødevareklynge indgår iværksætterforløb med Lidl Food & Bio Cluster Denmark indgår et samarbejde med Lidl om at få flere danske iværksættere og mindre virksomheders produkter på hylderne. Det skal blandt andet ske igennem sparring, deling af konkret viden og potentielt samarbejde om salg til detail. Læs mere
Bring dig i spil til grønne EU-midler til dit næste projekt Vil du være med til at skabe grønne arbejdspladser og økonomisk vækst på tværs af Europa, og samtidig indgå i EU-partnerskaber, hvor du kan udvikle dine egne produkter og forretning? Få indblik i finansieringsmuligheder inden for EU-systemet. Læs artikel
650.000 kg plast genbrugt til øltransport Flere tusind grønne paller sendes hver måned til Systembolaget i Sverige, og det har danske Nortech Solutions nu modtaget en anerkendt europæisk erhvervspris for. Virksomhedens adm. direktør, Jeppe Mølvadgaard, kalder på flere innovative og grønne løsning Læs mere
Stort partnerskab vil slutte cirklen i den cirkulære økonomi ”CLOSING THE LOOP” skal sikre at, SMV’er bruger færre ressourcer og skaber mindre affald Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har til programudbuddet ” Cirkulære Værdikæder for SMV’er” udvalgt fire erhvervsklynger, fem erhvervshuse og Teknologisk Institut, d Læs mere
Cyberangreb mod dansk infrastruktur afværget Ny rapport afslører et omfattende og koordineret angreb på dansk forsyningssikkerhed i foråret. Truslen blev afværget, men sætter samtidig spot på behovet for et beredskab og kontinuerligt fokus på cybersikkerheden også hos fødevarevirksomheder. Læs artikel
Fusion giver plads til testkøkken og samarbejder med startups I naturskønne omgivelser i bygninger, der emmer af historie (og lidt af mozzarella og havremælk) ligger Øllingegård mejeri, der i 2017 fusionerede Naturmælk. En fusion, der har banet vejen for innovation og samarbejde med startups Læs mere
Bæredygtighedsrapportering – hvad betyder det for min virksomhed? EU har vedtaget nye standarder til virksomheders bæredygtighedsrapportering, som kommer til at kræve mere af flere virksomheder. I dette webinar giver Dan Skovgaard fra FN17 Business overblik over de mange begreber og kommer med gode råd. Læs artikel
Cybersikkerhed er et afgørende konkurrenceparameter for danske fødevarevirksomheder Næste år træder nye EU-krav inden for cybersikkerhed i kraft for en række samfundskritiske virksomheder, herunder fødevarevirksomheder, som vil skærpe kravene til alle leverandørers sikkerhed og dokumentation i værdikæderne. Læs artikel
Hvordan sikrer vi en mere miljø- og klimaeffektiv husdyrproduktion i Danmark? Det spørgsmål stillede vi branchen, da vi for nylig inviterede til roundtable-møde på Klink Økologi, Arlas innovationsgård i Grønbjerg. Læs mere
Innovation Manager Interesserer du dig for sunde, sikre og velsmagende fødevarer, bioressourcer, grøn omstilling og digitalisering? Har du også praktisk erfaring med facilitering, innovation og projektledelse? Så kunne du være den Innovation Manager, som vi lige nu mangler. Læs mere
Regeringens handlingsplan for plantebaserede fødevarer giver inspiration til øget handlekraft i hele værdikæden I fredags lancerede regeringens sin første handlingsplan for plantebaserede fødevarer. Danmark har en unik position for at være førende på et hurtigt voksende globalt marked, og det kræver en aktiv indsats fra alle aktører i fødevaresystemet at omsætte he Læs mere
Plantebaseret udvikling: Har du en god idé eller en konkret udfordring, du vil have hjælp til at løse? Plant2Food er med til at sætte skub i udviklingen af plantebaserede fødevareprodukter gennem en åben forskningsplatform. Få overblik over dine muligheder for at hente hjælp til at realisere ideer eller løse udfordringer inden for det plantebaserede. Læs mere
Gratis redskaber til fødevareproducenter og landmænd der ønsker at komme tættere på forbrugerne Food & Bio Cluster Denmark har været med til at udvikle 12 praktiske redskaber, der skal understøtte udbredelsen af korte fødevareforsyningskæder og salg direkte til forbrugeren. Læs mere
Biokul forvandles til biobaseret forretning i Afrika-projekt Der kan være potentiale i at anvende landbrugsaffald som starten på en cirkulær bioøkonomi i Vestafrika. Det viser resultater i projektet BIO4Africa, som Food & Bio Cluster Denmark er en del af. Læs mere
Dairy proteins from precision fermentation: not milk, not sustainable yet In September we came together for the Uni Food Day to start a dialogue and discussions between companies and university scientist Læs mere
Is there such a thing as off-flavour? In September we came together for the Uni Food Day to start a dialogue and discussions between companies and university scientist Læs mere
Sprudlende og innovativt samarbejde på højteknologisk plan Sidste uges Food & Bio Global Summit 23 satte fokus på bæredygtig fødevareproduktion, hvor samarbejde og innovation blev fremhævet som nøglen til succes. Projektet FOODHAY har allerede skabt banebrydende samarbejder. Læs mere
Food & Bio Global Summit 2023 - Collaboration Is the Key to Our Future We've collected a few takeaways a bunch of pictures and a short video which sums up the two days of insights, collaboration and action. Læs mere
Plant2Food: Fremskydning af plantebaserede fødevareprodukters udvikling gennem forskningsprojekter på virksomheders præmisser I en tid, hvor fødevareindustrien står over for en omfattende omstilling mod mere bæredygtige løsninger, er udviklingen af plantebaserede fødevareprodukter afgørende. Læs mere
Det grønne guld i fokus på Bioøkonomikonference 2023 Kom med til to inspirerende dage i Maribo, hvor du får masser af viden og perspektiv på de mange muligheder i bioøkonomi og bioressourcer Læs mere
Selvkørende robotter, AI og automatisering er med til at bane vejen for grøn omstilling Digitalisering og automatisering spiller en afgørende rolle i at styrke innovationen og den grønne omstilling inden for fødevare- og bioressourceindustrien. Innovationskraft-programmet støtter virksomheder, der udvikler nye idéer til innovative løsninger. Læs mere
Juridisk medarbejder med økonomiske kompetencer søges Har du solid ekspertise inden for kontraktstyring, juridiske anliggender og økonomistyring af komplekse offentlige og private projekter? Læs mere
Få eksperthjælp til målrettede ansøgninger om innovation og forskning gennem Horizon Europe Der kan nu søges 100.000 kr. til samarbejde mellem virksomheder og vidensinstitutioner eller GTS-institutter, der går sammen om at ansøge europæiske innovations- og forskningsprogrammer. Læs mere
Deltagere fik tips til at sætte ord på smagen på netværksmøde Hvordan sætter man ord på smagen? Det fik deltagerne i voress Smagsnetværk konkrete tips til, da de i august var samlet hos vores medlem Jakobsens, som er en af de største honningproducenter i Skandinavien. Læs mere
DTU og dansk bio-tech virksomhed går sammen om at udvikle nyt cellemedie til kultiveret kød Programmet Innovationskraft finansierer et nyt dansk samarbejde, der vil upcycle restprodukt fra bryggerierne til et nyt cellemedie, som kan anvendes i produktionen af kultiveret kød og sænke produktionsomkostningerne betragteligt. Læs mere
To af klyngens medlemmer skal med Andreas Mogensen ud i rummet I disse dage, er Andreas Mogensen på vej ud i rummet med European Space Agency (ESA) til Den Internationale Rumstation ISS. Og denne gang bliver det med følge af to af vores medlemsvirksomheder. Læs mere
15 år som medlem af verdens største erhvervsfremmenetværk Food & Bio Cluster Denmark har været med helt fra start, da verdens største erhvervsfremmenetværk, Enterprise Europe Network, blev lanceret i 2008. Hvad betyder det for Food & Bio Cluster Denmark, og hvordan kommer det bl.a. klyngens medlemmer til gode? Læs mere
Kom med os ud i verden: Bliv inspireret til innovation og opbyg dit internationale netværk Bare fordi sommeren går på hæld, er det ikke ensbetydende med, at kufferten skal pakkes helt væk. Der er nemlig masser af rejsemuligheder i løbet af efteråret og vinteren og ind i 2024, når vi inviterer på Innovation tours. Læs mere
Roundtables fokuserer på sundhed og ernæring i føde- og drikkevarer En tendens til at være mere opmærksomme på, hvad vi putter i vores krop, og en efterspørgsel på et alternativ til de konventionelle føde- og drikkevarer er tydeligt blandt forbrugerne og skaber en gylden mulighed for producenter. Læs mere
”Summit Labs” skal sætte gang i en bevægelse for en grønnere fremtid Når et af årets største begivenheder i klyngen, nemlig Food & Bio Cluster Global Summit ’23 løber af stablen den 26.-27. september, bliver det ikke bare en ordinær konference med en række oplægsholdere på scenen. Læs mere
Ny mulighed for gratis rådgivning om implementering af biobaserede løsninger Indtil den 25. september kan du søge gratis rådgivning til implementering af biobaserede løsninger i mindre skala. Det sker gennem Horizon Europe-projektet ”MainstreamBio”, hvor du får gratis adgang til eksperter. Læs mere
Kostanbefalinger kobles for første gang med miljøhensyn Mindre kød og flere bælgfrugter. Det er overskrifterne på de nye nordiske kostråd, som blev opdateret i forrige uge, og som for første gang ikke blot tager højde for sundhed, men også for miljøet. Læs mere
Plant2Food: Hvad er dine muligheder som virksomhed? Arbejder du med den plantebaserede dagsorden, eller vil du gerne med på rejsen? Så har du nu mulighed for at få ny viden, som kan bruges til din udvikling. Næste ansøgningsfrist er den 30. august. Læs mere
Skal du være med i næste ansøgningsrunde til innovationssamarbejdsprojekter? Ansøg inden 28. august 2023, hvor der igen uddeles midler til innovative projekter, hvor flere parter går sammen om at udvikle nye ideer, teknologier eller løsninger til fælles udfordringer eller forbedringer inden for fødevarer og bioressourcer. Læs mere
Velkommen til Food & Bio Cluster Denmarks nye hjemmeside Vi åbner nu de digitale døre til vores splinternye hjemmeside, der giver dig ét centralt sted at få alle de seneste oplysninger om den danske fødevare- og bioressourceverden. Læs mere
Tanker om tanke og fremtidens middagsmåltid Himlen var høj og klar over Engestofte Gods på Lolland, da Madens Folkemøde slog teltdug, stande og langborde op for debatter, madudstillere og publikum i weekenden 2.-3. juni med smagsprøver på fremtiden til såvel ganen som hovedet. Læs mere
Fem gode input til den grønne omstilling af vores fødevaresystem I takt med at verden står over for stigende miljømæssige udfordringer, er det blevet klart, at vi er nødt til at skifte til et mere bæredygtigt fødevaresystem. Det betyder, at vi skal omfavne plantebaserede fødevarer og reducere vores afhængighed af anima Læs mere
Bliv en del af den grønne bevægelse: Globalt topmøde inviterer dig til at forme fremtiden for bæredygtige fødevare- og bioressourcesystemer September bliver lidt grønnere i år. Den 26-27. september inviterer Food & Bio Cluster Denmark nemlig til det første topmøde af sin slags, Food & Bio Global Summit ’23 Læs mere
Har du styr på regler og tidsfrister for det udvidede producentansvar for emballage? Den 1. januar 2025 træder reglerne om udvidet producentansvar for emballage i kraft. Men virksomheder skal allerede nu i gang med forberedelser og registreringer. Vi giver dig her et overblik over de vigtigste regler og frister. Læs mere
Debat: Potentialet for biosolutions er godt i gang med at blive forløst Biosolutions er en vigtig nøgle til, hvordan vi kan drive den grønne omstilling på en lang række områder. Begrebet omfatter en næsten uendelig liste af muligheder for, hvordan vi gennem biologiske processer kan finde nye måder at løse ressource... Læs mere
Tempty Foods og Marlow Ingredients indgår verdens første samarbejde om brug af Marlow Mycoprotein Den danske startup Tempty Foods indgår et samarbejde med verdens største producent af mycoprotein, Marlow Ingredients, for at skabe den næste generation af alternativer til kød, der ikke forsøger at efterligne kød. Læs mere
Fiskeindustriens side-strømme er blevet for vigtige til at ignorere Det var en af de vigtigste konklusioner ifølge en af deltagerne, som deltog i den vellykkede konference "Get more value from your seafood side-stream", som blev afholdt den 24. april i Barcelona. Læs mere
Et positivt og aktivitetsrigt år for fødevarer og bioressourcer I forbindelse af Food & Bio Cluster Denmarks Summit 2023 blev der holdt generalforsamling i det a/s, der står bag forretningen og i den forening, der tegner Food & Bio Cluster Denmark som klyngeorganisation. Læs mere
Morgendagens innovative løsninger blev fejret på Food & Bio Cluster Denmarks årsdag i Middelfart Fremtidens lovende startup-talenter blev i går fejret på Food & Bio Summit 2023, hvor klyngens medlemmer og andre nøglepersoner var samlet for at sætte spot på innovation og grøn omstilling. Læs mere
TechCircle sendt ud over rampen Cirka 100 mennesker fra forskellige dele af Danmarks techmiljø var den 20. april med til officielt at åbne Midtjyllands innovationshub TechCircle. Læs mere
From projects to sales - choosing your focus and creating standardised products In a panel session during the event “Innovation in Biosolutions” at DTU, industry experts shared their real-life experiences on how to transition from innovative projects to sales and creating standardized products. Læs mere
Forming and managing boards and advisory boards in start-ups When is the time to establish an advisory board – and when a board? How do I identify the critical competence gaps my company has and how do I find the right profiles for my board? Læs mere
Biosolutions er et teknologisk guldæg I Danmark har vi både stor erfaring og know-how om biosolutions. Som del af fyrtårnsprojektet Biosolutions Zealand organiserede Food & Bio Cluster Denmark den 13. april en dag for start-ups og små virksomheder med gode råd og erfaringer. Læs mere
How to approach sales to and partnership with large companies “Large companies are large – and complex!” Niels Valdemar Bagger, Senior Department Manager from Novozymes exclaimed during a panel session at the event “Innovation in Biosolutions” at DTU on April 13th. Læs mere
Plant2Food flot fra start – se dine næste muligheder Plant2Food-platformen, hvor virksomheder og forskere gennem en åben platform får lettere ved at samarbejde om at sætte skub i udviklingen af nye, plantebaserede fødevarer. Læs mere
De første i Europa: Bellyfood lancerer sondemad af naturlige råvarer For to måneder siden kom det første produkt af sin slags på markedet. Sondemad udviklet af naturlige råvarer, Læs mere
Stem på fremtidens innovative løsninger Du kan være med til at udpege de fire vindere af Food & Bio Cluster Denmarks idékonkurrence 2023. Læs mere
Nu er det muligt at høste på vandmættet lavbundsjord I GUDP-projektet HØSTTEK skrider udviklingen af prototypen til en høstmaskine til lavbundsjord frem. Læs mere
Den nye digitale innovationshub TechCircle åbner Kom til Grand Opening af Midtjyllands nye innovationshub for grønne digitale løsninger. Læs mere
En netværksdag med fokus på den grønne omstilling - kom med til AGRO MATCH Aarhus Universitet og Food & Bio Cluster Denmark inviterer til en inspirerende netværksdag for forskere og landbrugsrelaterede virksomheder. Læs mere
Glæd dig til en dag i innovationens tegn på Food & Bio Summit 2023 Food & Bio Cluster Denmark holder årsdag den 26. april. En dag, du ikke må gå glip af, hvis du interesserer dig for, hvordan vi skaber udvikling og innovation i branchen. Læs mere
En sodavand skal ikke længere være en ”guilty pleasure” I hvert fald ikke, hvis det står til Peter Vinther og Rickey Lindberg, de to stiftere af sodavandsbrandet ”Good Sodas”, hvis mission er at skabe en funktionel sodavand med en kommerciel smagsprofil, som passer til den brede befolkning. Læs mere
Sådan udvikler du biosolutions til et nyt niveau Få inspiration til hvordan du opskalerer din forretning gennem fx advisory boards og standardisering af din teknologi, og hvordan du booster innovation gennem samarbejder. Læs mere
Find din gode idé frem fra skuffen – det er nu, du kan få den afprøvet Arbejder du med en forretningsidé inden for fødevarer og bioressourcer, som der endnu ikke er registreret salg på, har du nu mulighed for at vinde 25.000 kr., sparring på videreudvikling af din idé og tre måneders husleje hos Food & Bio Cluster Denmark. Læs mere
Erhvervsakademi Aarhus tilbyder laboratoriefaciliterer til startupvirksomheder Vi har været et smut forbi Erhvervsakademiet. De har nemlig noget de gerne vil vise frem. Noget, som de er ret sikre på, at specielt startup-virksomheder indenfor fødevareindustrien vil finde ganske interessant Læs mere
To millioner tons fra himlen Biokul i landbrugsjorden skal hente 2 millioner tons CO2 ned fra atmosfæren. Det er en uhyre ambitiøs målsætning i Landbrugsaftalen fra 2021 – og nu er en strategi på vej. Læs mere
Hvordan fremmer vi udbredelsen af biogasanlæg baseret på husdyrbrug i EU? Vi har brug for din hjælp. Er du ejer af et husdyrbrug, biogasproducent, forsker, rådgiver eller anden interessent, der er direkte involveret i værdikæden for biogassen i landbruget, så kan du deltage i en undersøgelse og hjælpe os med dine input. Læs mere
Mød nye samarbejdspartnere i Plant2Food-projektet Til kick-off arrangement på Kragerup Gods den 30. marts kan du vurdere din virksomheds muligheder for at drage nytte af det åbne samarbejde mellem forskere og virksomheder. Læs mere
Mød nye samarbejdspartnere i Plant2Food-projektet Til kick-off arrangement på Kragerup Gods den 30. marts kan du vurdere din virksomheds muligheder for at drage nytte af det åbne samarbejde mellem forskere og virksomheder. Læs mere
Over-processering er spild af ressourcer: Professor fremhæver mere skånsomme produktionsmetoder i ny fokusrapport Stigende energipriser har også fået producenterne til at kigge efter alternative løsninger. Men er det også en anledning til at kigge på produktionsmetoderne og den måde, vi forarbejder råvarer på? Læs mere
Tre års succes: Future Food & Bioresource Innovation har nået sin afslutning Årets udgang betød også afslutningen på programmet Future Food & Bioresource Innovation (FFBI). Et program, sat i verden for at hjælpe små og mellemstore virksomheder med at skabe innovation og vækst på tværs af hele værdikæden. Læs mere
Automatisk overvågning af planteproduktionen i vertikale landbrug I et samarbejdsprojekt igangsat af Food & Bio Cluster Denmark er der udviklet en prototype til en robot, som løbende kan overvåge planternes tilstand Læs mere
Nyt EU-projekt skal fremme udbredelsen af teknologier, der anvender animalsk affald til produktion af biogas Europa kunne fordoble produktionen af biogas og biometan inden 2030 ved at udnytte de enorme mængder animalsk affald, der er til rådighed. Læs mere
Nyt EU-projekt skal øge tilgængeligheden af alternative proteiner Hvordan kan vi udvide antallet af både animalske og plantebaserede proteinkilder til gavn for både klimaet og sundheden? Det sætter EU-projektet LIKE-A-PRO spot på ved blandet andet at udvikle nye produkter fra alternative proteinkilder. Læs mere
Er du klar til et Advisory Board? Undersøgelser viser, at risikoen for at lukke er 80% mindre for start-ups med en bestyrelse eller et Advisory Board. Nu har du mulighed for at deltage i et Beyond Beta-forløb, hvor din virksomhed kan afprøve værdien af et advisory board. Læs mere
93% er kommet nærmere at realisere deres vækstpotentiale gennem strategisk kompetenceudvikling - Kaffe Bueno er én af dem. Gennem de to år tilskudspuljen FødevareBranchens Kompetenceløft var aktiv nåede over 250 personer og 80 virksomheder at fået økonomisk tilskud til strategisk kompetenceudvikling. Se en af succeshistorierne her. Læs mere
Få viden, inspiration til innovation, netværk og nye samarbejdspartnere med Food & Bio Cluster Denmarks ”Global Insights” og ”Innovation Tours” I 2023 har vi lagt i støbeskeen til en lang række aktiviteter, der har fokus på at styrke innovationen og internationaliseringen hos små og mellemstore virksomheder i den danske fødevareklynge. Læs mere
Godt nytår fra Food & Bio Cluster Denmark Se med, når fem kernepersoner i Food & Bio Cluster Denmark, ser tilbage på året, der gik og frem mod et 2023, der i den grad bliver præget af stærke samarbejder, innovation, muligheder for netværk og store mængder innovation. Læs mere
Nyt EU-projekt skal sætte skub i innovation inden for bioøkonomi Food & Bio Cluster Denmark deltager i et nyt europæisk projekt som vil understøtte og accelerere innovation og udbredelse af ny viden inden for bioøkonomi. Læs mere
Nye samarbejdsprojekter: 11 mio. kr. til at styrke innovationen og vækstpotentialet - skal du være med? Vi åbner nu for ansøgninger om støtte til innovationssamarbejdsprojekter med fokus på udvikling af nye innovative løsninger i regi af klyngebevillingen Innovationskraft i 2023-2024. Læs mere om kravene og hent ansøgningsmaterialer her. Læs mere
Succeshistorierne står i kø i netop afsluttet innovationsprojekt Samarbejdsprojekt SMV: Food Innovation har nået sin ende, og kan nu fremvise resultater fra intet mindre end 24 innovationssamarbejder, der på mindre end to år har skabt nyt til fødevarebranchen i form af alt lige fra udviklingen af nyt nordisk marcipan t Læs mere
Danske virksomheder er blevet gode til at undgå madspild Julen nærmer sig, og dermed også den tid på året, hvor vi smider allermest mad ud. Vi har talt med stifteren af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, Selina Juul Læs mere
Hvordan fremmer vi udbredelsen af biogasanlæg baseret på husdyrbrug i EU? Vi har brug for din hjælp. Er du ejer af et husdyrbrug, biogasproducent, forsker, rådgiver eller anden interessent, der er direkte involveret i værdikæden for biogassen i landbruget Læs mere
Ny samarbejdsaftale med sydkoreansk fødevareklynge I dag havde Food & Bio Cluster Denmark fornøjelsen af et besøg af tre repræsentanter fra den nationale fødevareklynge i Sydkorea, Foodpolis, som netop har underskrevet en samarbejdsaftale i regi af EU-projektet Global Foodture. Læs mere
Hvad kan mikroorganismer? Kom, og hør om avanceret fødevareteknologi og produktudvikling Aarhus Universitet og Food & Bio Cluster Denmark inviterer til et seminar om avanceret mikrobiel fødevareteknologi. Målet med seminaret er at inspirere og initiere samarbejdsprojekter med mikroorganismer inden for udvikling af bæredygtige fødevarer. Læs mere
Bæredygtige ideer til at brødføde 10 mia. mennesker blev drøftet af fagfolk Idégenerering, videndeling og inspiration var i fokus, da godt 140 fødevareproducenter og leverandører fra en bred vifte af brancher mødtes i Billund til Sustainable Food Processing 2022. Læs mere
Skal din virksomhed være med til at sætte skub i udviklingen af plantebaserede fødevarer gennem ny forskningsplatform? At sætte fart på udviklingen af plantebaserede fødevarer er en af Food & Bio Cluster Denmarks vigtigste agendaer. Derfor er vi både glade og stolte over at være del af Plant2Food, som Novo Nordisk Foundation lancerede i går. Læs mere
Dansk Bioøkonomikonference 2022 demonstrerede omstilling til cirkulær bioøkonomi i praksis Otte effektive timer samlede jordbrugere, virksomheder, iværksættere, forskere, investorer, interesseorganisationer, myndigheder og mange andre interesserede på Engestofte Gods på Lolland, hvor der blev sat fokus på nogle fremtidige løsninger, Læs mere
Præcis og tidssparende metode til at overvåge og digitalisere fermentering Den københavnske startupvirksomhed Zymoscope har udviklet et nyt værktøj, der kan minimere tidskrævende laboratorieanalyser i forbindelser med fermentering. Læs mere
Mød os på Agromek I dagene 29. november til 2. december er Food & Bio Cluster Denmark at finde på Agromek. Besøg os på stand E4140 i temaområdet ”Fremtidens dage” i hal E. Læs mere
Ni stærke netværk – og flere på vej I Food & Bio Cluster Denmark starter vi løbende nye netværk, hvor vores medlemsvirksomheder i en lukket kreds får mulighed for at blive opdateret, udveksle viden og sparre med hinanden om specifikke emner. Læs mere
Århusianske iværksættere skaber innovation og grønnere ingredienser til sæbe-, vaskemiddel- og kosmetikindustrien Bioteknologiske løsninger skal være med til at skubbe på den grønne omstilling og mindske klimaaftrykket af mange af de almindelige hverdagsprodukter, vi alle omgiver os med. Derfor har to unge ingeniører fra Aarhus sat sig for at revolutionere industrien Læs mere
Food & Bio Cluster Denmark får 22,5 mio. kroner til at drive innovation i de kommende to år Fødevare- og bioressourcesektoren prioriteres højt i tildelingen af midler fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. I klyngeprogrammet Innovationskraft er der over de næste to år øremærket i alt 175 mio. kr, til de 13 nationale klyngers arbejde. Læs mere
14 bud på flere bioressourcer og øget anvendelse Det Nationale Bioøkonomipanel, hvor Food & Bio Cluster Denmark er repræsenteret af direktør Lars Visbech Sørensen, har netop afleveret 14 konkrete anbefalinger til fødevareminister Rasmus Prehn. Læs mere
Tørre krummer bliver til friskbagt brød Netværk om sidestrømme gav Salling Group inspiration til genanvendelse af brød på en ny måde. Læs mere
Til kamp mod madspildet I dag er det Danmarks nationale madspildsdag. Markeringen falder samme dato som FN’s internationale madspildsdag "International Day of Awareness of Food Loss and Waste", hvor verdens lande sætter fokus på forebyggelse og reduktion af madspild. Læs mere
Food & Bio Cluster Denmark får europæisk guld for sin klyngeindsats Det europæiske sekretariat for klyngeanalyse ECEI har netop tildelt Food & Bio Cluster Denmark guldcertificering for fremragende klyngearbejde. Læs mere
Dansk producent vil skubbe til holdninger og smagsoplevelser God whisky behøver ikke ligge på fade i det skotske højland i årevis for at smage godt. Fra en container på en parkeringsplads på Østerbro har danske EtOH Spirits udviklet en ny metode til at accelerere modningen, og som åbner for nye muligheder. Læs mere
Nyt kontor i Thisted styrker klyngens landsdækkende struktur Med åbningen af Food & Bio Cluster Denmarks nye kontor i Thisted i mandags markeredes Food Cluster Thys konsolidering ind i klyngen, og Food & Bio Cluster Denmarks landsdækkende struktur er nu helt på plads. Læs mere
Food & Bio Cluster Denmark åbner kontor i Slagelse Foråret tog en pause og sneen faldt tæt, men inde i det Gamle Posthus i Slagelse var der masser af grokraft og varsler om godt samarbejde, da Food & Bio Cluster Denmark sammen med Slagelse Kommune og Slagelse Erhvervscenter A/S åbnede nyt kontor. Læs mere
Årets Food & Bio Summit 2022 med innovation og grøn omstilling i højsædet Torsdag den 17. marts mødtes medlemmer og samarbejdspartnere i Food & Bio Cluster Denmark i Industriens Hus i København til en spændende dag om innovationskraft og grøn omstilling inden for fødevarer og bioressourcer. Læs om højdepunkterne fra dagen her. læs mere
Erhvervsfyrtårn for fødevarer og biosolutions vil sætte Sjælland på verdenskortet Et nyt erhvervsfyrtårn inden for fødevarer og biosolutions ser nu dagens lys i region Sjælland. Dermed bliver verden beriget med et ’økosystem’ målrettet biosolutions, som vil tiltrække viden og investeringer fra hele verden. Læs mere
En tredjedel af fødevareproduktionen går til spilde Hvert år ender helt op mod en tredjedel af vores fødevareproduktion som tab og madspild. Dårlige transportforhold, uhensigtsmæssige høstmetoder eller decideret madspild i detailledet og hos forbrugerne er blot nogle af forklaringerne. Læs mere
Food & Bio Cluster Denmark styrker sin landsdækkende tilstedeværelse Med etablering af nye klyngekontorer i Slagelse, Vojens og Vejle realiserer Food & Bio Cluster Denmark sit mål om at forankre Danmarks nationale fødevare- og bioressourceklynge i alle dele af landet for at optimere mulighederne for at fremme innovation. Læs mere
Danmarks stærke position inden for fødevarer og bioressourcer styrkes Food & Bio Cluster Denmark er i dag blevet blåstemplet som Danmarks nye nationale klynge med en bevilling fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Læs mere
Ny klynge skal hjælpe industrien med at innovere En ny potent dansk medlemsorganisation i food-segmentet har set dagens lys. Lars Visbech Sørensen er CEO i Food & Bio Cluster Denmark, der er lanceret som ’den nye klynge inden for fødevarer og bioressourcer. Læs mere
Ny klynge konstitueres Interview med formand for Food & Bio Cluster Denmark, Lars Dalsgaard, Senior VP. ved Arla Foods. Læs mere