Rapport

Gentle Preservation Technologies

Her kan du hente en rapport, der sammenfatter den seneste viden om forarbejdningsteknologier til fødevarer herunder termiske og ikke-termiske teknologier.

Fødevareforarbejdningen har udviklet sig gennem århundreder, og det er hele tiden blevet muligt at konservere produkter i længere tid og længere væk fra det oprindelige produktionssted.

Dermed er det blevet muligt at omdanne ofte uspiselige råvarer til en lang række fødevarer med et højt fødevaresikkerhedsniveau, og som opfylder en lang række forskellige forbrugerkrav.

Men hvor står vi i dag? Food & Bio Cluster Denmark har bedt Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet (KU FOOD) sammenfatte den seneste viden om forarbejdningsteknologierne, herunder termiske og ikke-termiske teknologier og baseret på instituttets igangværende aktiviteter.

Rapporten indeholder:

  • Termiske teknologier (herunder konventionelle samt elektromagnetiske opvarmningsprocesser)
  • Ikke-termiske teknologier, herunder
  • Trykdrevne processer
  • Elektrisk drevne processer
  • Akustiske processer
  • Gamma, røntgen og elektrisk stråling
  • UV-baserede processer
  • Kold plasma

Rapporten er udarbejdet som del af projektet Innovationskraft med støtte fra Forsknings- og Uddannelsesstyrelsen.  

Kathrine Vejgaard Stage

Kathrine Vejgaard Stage

Head of Innovation & Partnerships
Viden

Flere rapporter og analyser fra Food & Bio Cluster Denmark

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.