Fokusanalyse
Perspektiver for brug af effektiv testmetode til identifikation af patogener og kvalitetsforringende mikroorganismer i fødevareproduktion
Vi har ladet fødevareindustrien kigge ind i krystalkuglen og har spurgt ind til virksomhedernes behov i forhold til en yderligere optimering af produktionen, optimering af rengøringen eller frigivelse af produkter.
FORCE Technology har uadarbejdet denne analyse, der sætter fokus på, hvilke perspektiver og behov SMV fødevarevirksomheder har for nye testmetoder til identifikation af patogene og kvalitetsforringende mikroorganismer i fødevareproduktionen.
Som led i fokusanalysen er der gennemført en kortlægning af behovet blandt virksomhederne for sådan en metode, og samtidig er det identificeret, hvilke muligheder en sådan metode kan give virksomhederne, herunder eksempelvis hurtigere frigivelse af produktet, hurtigere identifikation af kritiske steder i produktionen, højere fødevaresikkerhed og bedre kvalitet mv.
Der er talt om optimering, bæredygtighed og ikke mindst besparelse, og digitalisering og behov herfor er rundet. Hvad gøres der ude hos virksomhederne i forhold til det, og hvordan ser fremtidsperspektiverne ud i forhold til ønske om digitalisering?
Undersøgelsen er lavet blandt SMV'er og store virksomheder inden for både pharma, kemi, udstyr, fødevarer, storkøkkener og uddannelse.
Rapporten er udarbejdet som del af projektet Innovationskraft med støtte fra Forsknings- og Uddannelsesstyrelsen.
Vil du vide mere?
Viden
Flere rapporter og analyser fra Food & Bio Cluster Denmark
Projekter
Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.
Netværk
Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.
Kontakt
Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.