Rapport

Cellebaseret produktion af mælkebestanddele

Rapporten udforsker teknologierne bag præcisionsfermentering og kultiveret mælk, deres aktuelle udfordringer og fremtidige potentiale. Den fremhæver samtidig den nyeste forskning fra Aarhus Universitet, der bidrager til udviklingen af næste generations bæredygtige fødevareprodukter.

Som en del af den grønne omstilling er der globalt fokus på at udvikle bæredygtige alternativer til produktionen af mælk og kød. Alternative proteiner, herunder plantebaserede løsninger, præcisionsfermentering og mælk fremstillet af kultiverede celler, åbner døren for fødevareinnovation med lavere klimaaftryk.

Denne rapport giver indsigt i teknologierne bag præcisionsfermentering og kultiveret mælk, deres nuværende udfordringer og fremtidsperspektiver. Samtidig præsenteres den nyeste forskning fra Aarhus Universitet, der baner vejen for næste generations bæredygtige fødevareprodukter.

Mens præcisionsfermentering allerede er en veletableret teknologi, befinder produktion af kultiveret mælk sig stadig på udviklingsstadiet. Begge metoder har potentiale til at revolutionere fødevareindustrien med produkter, der kombinerer optimeret smag, næringsværdi og miljøvenlighed.

Indhold

  • Komælk
  • Fermentering i fødevareproduktion
  • Fremstilling af mælkebestanddele i kultiverede yverceller
  • Forskningsinitiativer inden for cellebaseret produktion af mælkebestanddele ved Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet

Rapporten er udarbejdet af DCA -Nationalt Center for Fødevarer ved Aarhus Universitet med støtte fra Food & Bio Cluster Denmark. 

Biosolutions
for en grønnere fremtid

Temaside med alt, du skal vide om biosolutions

Viden

Flere rapporter og analyser fra Food & Bio Cluster Denmark