Rapport

Potential of fermentation

Fermenteringsteknologier er i stor global vækst og med et stort markedspotentiale for danske virksomheder, da vi står stærkt inden for fødevare- og bioteknologiindustrien.

I denne rapport analyseres markedspotentialet, og behovet for implementering af fermenteringsudstyr i Danmark afdækkes, herunder eksempler på anvendelse af fermentering eller raffinerede produkter som enzymer, proteiner, biostimulerende stoffer m.m.

Fermentering omfatter en lang række biologiske processer, der udføres af mikroorganismer.

Traditionelt henviser udtrykket til processer, hvor mikroorganismer forbruger organiske molekyler under anaerobe forhold.

Denne rapport kigger imidlertid på fermentering i en bredere industriel betydning, hvor alle processer, hvor der sker en reproduktion af mikroorganismer - eller produktion gennem mikroorganismer - omfattes.

Med udsigt til en fortsat stigning i væksten inden for fermenteringsteknologier, har vi i Food & Bio Cluster Denmark bedt Teknologisk Institut om at dykke ned i markedspotentialet for danske virksomheder, og hvordan vi fremmer og kommercialiserer teknologien med hensyn til fx finansiering, teknisk bistand og adgang til forskningsfaciliteter.

Læs mere i rapporten herunder, som indeholder ny viden om

  • Markedspotentialet
  • Vidensudveksling med samarbejdspartnere, interessenter og potentielle kunder 
  • Implementering af opskaleringsudstyr 
  • Online-undersøgelse 
  • Krav til fermenteringsfaciliteter
  • Koncept for gennemførelse 
  • Konklusion og referencer 

Rapporten er på engelsk.

Rapporten er udarbejdet i 2022 som del af projektet Innovationskraft med støtte fra Udannelses- og Forskningsstyrelsen.  

Vil du vide mere?

Kathrine Vejgaard Stage

Kathrine Vejgaard Stage

Head of Innovation & Partnerships
Viden

Flere rapporter og analyser fra Food & Bio Cluster Denmark

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.