Rapport

Foodtech in Denmark

Iværksætteri og vækstvirksomheder bidrager til fremtidens arbejdspladser, men adgang til kapital er den største barriere for vækst i startups – også indenfor fødevare, landbrug og bioressourcesektorerne. Men hvordan klarer danske agrifood startups sig i forhold til andre agrifood økosystemer?

Det har vi i Food & Bio Cluster Denmark bedt den franske konsulentvirksomhed DigitalFoodLab om at kigge nærmere på i denne komparative analyse.

Analysen er den den første af sin slags og sigter mod at give et indblik i danske styrkepositioner for derved at bane vejen for yderligere tiltrækning af specielt udenlandsk kapital til innovative, bæredygtige og skalerbare agrifood startups fra Food & Bio Cluster Denmarks netværk.

Rapporten indeholder blandt andet:

  • Status på investeringer i danske FoodTech startups og fordeling af investeringer på kategori/værdikæde
  • De største investeringer i danske agrifood startups i 2022 og 1. halvår 2023 samt et overblik over de mest aktive investorer. 
  • Overblik over investeringsniveau i udvalgte økosystemer i Europa, og sammenligninger med Danmark. 
  • Analyse af styrker og svagheder ved det danske agrifood økosystem og anbefalinger fra DigitalFoodLab. 

Rapporten er på engelsk og baseret på tal fra offentliggjorte investeringer gjort tilgængelig af DigitalFoodLab og Food & Bio Cluster Denmark.  

Rapporten er udarbejdet i samarbejde med DigitalFoodlab og udvalgte partnere i 2023, som del af projektet Innovationskraft med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Leder du efter risikovillig kapital?

I Food & Bio Couster Denmark hjælper vi vores flere end 450 medlemmer med at tiltrække risikovillig kapital fra mere end 300 forskellige VCs og CVCs.

Læs mere herunder eller kontakt Head of Business Acceleration Claus Mortensen og hør mere om mulighederne.

Rapporten er lavet af DigitalFoodLab på initiativ af Food & Bio Cluster Denmark som en del af projektet Innovationskraft med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Claus Gunge Ellegaard Mortensen

Claus Gunge Ellegaard Mortensen

Head of Business Acceleration
Viden

Flere rapporter og analyser fra Food & Bio Cluster Denmark