Klyngens årsskrift

Din genvej til bæredygtig innovation

I klyngen er det vores privilegium at arbejde sammen med inspirerende virksomheder, virksomheder og andre aktører, der alle er med til at accelerere innovationen og den grønne omstilling inden for fødevarer og bioressourcer. Her kan du møde menneskene og historierne bag, og læse mere om hvordan vi i Food & Bio Cluster Denmark baner vejen for fremtidens løsninger.

I årsskriftet her får du et indblik i, hvordan vi som national klyngeorganisation samarbejder på tværs af hele værdikæden, og hvordan vi integrerer banebrydende forskning med forretningsudvikling for at adressere nogle af de mest presserende udfordringer, klyngen står overfor.

Vi hjælper klyngens medlemmer med at bane vejen til flere bæredygtige løsninger ved at koble inspiration, viden og et stærkt netværk og de rigtige samarbejder, der skaber den nødvendige forandring.

Læs mere om

  • Indledende ord fra direktør Lars Visbech Sørensen
     
  • Baggrundshistorier inden for klyngens fire strategiske pejlemærker
     
  • Sunde og sikre fødevarer til en voksende verdens befolkning
    Mød Reduced, der har udviklet en ny fermenteringsteknologi til at omdanne sidestrømme til nye, lækre produkter.
     
  • Bæredygtig produktion og effektiv udnyttelse af bioressourcer til den højeste mulige værdi
    Mød HP Now, der laver elektrolyseanlæg til lokal produktion af grøn brintoverilte.
     
  • Bæredygtig grøn omstilling af klyngen frem mod klimaneutralitet 
    Mød PlanetDiary der laver mejeriprodukter med markant mindre klimaaftryk, men med samme smag og næringsværdi.
     
  • Teknologiudvikling inden for fx biotech, digitalisering og automatisering 
    Mød Hjorthede Planteskole, der har fundet en vej til at udvinde taksol, der kan bruges inden for kræftbehandling, fra et af verdens ældste og mest mytiske træer.

  • Klyngens netværk
     
  • Muligheder for funding gennem klyngen
     
  • Forretningsudvikling, iværksættermiljøer og inkubation

Udgivelsen publiceres med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Den Europæiske Union.

Turid Fennefoss Nielsen

Turid Fennefoss Nielsen

Head of Communication

Tilmeld nyhedsbrev

Hold dig opdateret med aktuel viden og tilbud fra klyngen.

Tilmeld nyhedsbrev
Viden

Flere rapporter og analyser fra Food & Bio Cluster Denmark

Dansen om det biogene kulstof

Dansen om det biogene kulstof

I denne publikation får du et indblik i balancerne mellem det biogene kulstof, vi i dag kan ”producere”, og de behov, samfundet har. Både nu og i fremtiden.

Foodtech in Denmark

Foodtech in Denmark

Iværksætteri og vækstvirksomheder bidrager til fremtidens arbejdspladser, men adgang til kapital er den største barriere for vækst i startups – også indenfor fødevare, landbrug og bioressourcesektorerne.

Plantebaseret Seafood

Plantebaseret Seafood

Hvordan ser den danske tang- og mikroalgeproduktion ud? Hvilke produkter er tilgængelige, og hvad er potentialet for at flere fødevarer i fremtiden også vil indeholde plantebaserede ingredienser fra havet? Læs mere i denne fokusanalyse.

Potential of fermentation

Potential of fermentation

Fermenteringsteknologier er i stor global vækst og med et stort markedspotentiale for danske virksomheder, da vi står stærkt inden for fødevare- og bioteknologiindustrien. I denne rapport analyseres markedspotentialet, og behovet for implementering af fer

KLID-raffinering

KLID-raffinering

Test af potentialerne for bioraffinering af restfraktionen klid fra mølning af alm. hvede, ølandshvede og spelt hos Samsø Mel.

Alger til kvægfoder

Alger til kvægfoder

Hvordan kan makroalger i kvægfoder reducere udledningen af metan fra kvægbesætninger? Læs mere om det i denne rapport fra Teknologisk Institut.

BiomassProtein Green Lab Skive

BiomassProtein Green Lab Skive

Markedet for planteproteiner til fødevarer forventes at stige eksplosivt i de kommende år. Denne rapport belyser de produktionstekniske forhold, der er involveret i at etablere et planteproteinanlæg.

Nyt toolkit til kvalitetsdokumentation

Nyt toolkit til kvalitetsdokumentation

Salttolerante fødevarer kan afvige fra fødevarer, der ikke dyrkes i saltholdig jord. Med sensorisk analyse kan du lære, hvordan forbrugere vurderer din produkter, og hvordan de sammenlignes med andre produkter.

De gode og usunde planteproteiner

De gode og usunde planteproteiner

Planteproteiner. Meget bedre for klimaet, men vil forbrugerne acceptere det? Og hvad med knækket på plantepølsen og den ernæringsmæssige kvalitet? Der er et stykke vej, før vi er i mål med planteproteinerne.