Rapport

Plantebaseret Seafood

Hvordan ser den danske tang- og mikroalgeproduktion ud? Hvilke produkter er tilgængelige, og hvad er potentialet for at flere fødevarer i fremtiden også vil indeholde plantebaserede ingredienser fra havet? Alt dette kan du læse mere om i denne nye fokusanalyse fra DTU.

Denne rapport sætter fokus på tang og mikroalger som kilde til nogle af de næringsstoffer, vi ellers kun ser i fisk og skaldyr.

Som fødevareproducent, iværksætter eller hvis du på anden måde er interesseret i fødevareområdet, får du her ny inspiration til at sætte gang i innovationen med henblik på at sikre velsmagende, sunde og bæredygtige produkter, der kan blive fremtidens svar på plantebaseret mad fra havet.

Denne rapport sætter fokus på tang og mikroalger som kilde til nogle af de næringsstoffer, vi ellers kun ser i fisk og skaldyr. Som fødevareproducent, iværksætter eller hvis du på anden måde er interesseret i fødevareområdet, får du her ny inspiration til at sætte gang i innovationen med henblik på at sikre velsmagende, sunde og bæredygtige produkter, der kan blive fremtidens svar på plantebaseret mad fra havet.

Lige nu går trenden nemlig imod flere plantebaserede fødevarer og færre animalske fødevarer. Derfor er det interessant at finde nye kilder til essentielle næringsstoffer, som fx fedtsyrer og aminosyrer samt vitaminer og mineraler.

Både tang og mikroalger er rige på en lang række næringsstoffer, som er sammenlignelige med næringsstoffer fra eksempelvis kød og grøntsager. Tang og mikroalger vil desuden kunne bidrage til at komme nærmere målene om bæredygtig udnyttelse af vores ressourcer og fødevareproduktion.

Rapporten indeholder

  • Baggrund
  • Dyrknings- og høstteknologier
  • Tang og mikroalger som fødevarer
  • Processering af tang og mikroalger
  • Forbrugernes accept af nye fødevarer
  • Konklusion

Rapporten er lavet af DTU på initiativ af Food & Bio Cluster Denmark som en del af projektet Innovationskraft med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Kersti Haugan

Kersti Haugan

Senior Business Development Manager
Viden

Flere rapporter og analyser fra Food & Bio Cluster Denmark

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.