Rapport
Tilsætningsstoffer fra naturlige kilder - status for forskning inden for området på Københavns Universitet
Hvilken tilgængelig forskning findes der inden for naturlige tilsætningsstoffer? Københavns Universitet har udgivet en rapport, der gør status over universitetets forskning på dette område.
Ordet ”tilsætningsstoffer” skurrer i ørerne på mange forbrugere – næsten 40 % af os forsøger at undgå tilsætningsstoffer i maden. Derfor har både virksomheder og forskerne i årevis jagtet mere naturlige tilsætningsstoffer, så man som virksomhed kan opnå ”clean label”. Og i disse år intensiveres forskningen, da tilsætningsstofferne er en integreret del af et klimavenligt fødevaresystem. Københavns Universitet har på forespørgsel fra Food & Bio Cluster Denmark udgivet en rapport, der gør status over universitetets forskning på dette område.
Rapporten gennemgår systematisk forskningens status inden for fem hovedområder:
- Konservering og holdbarhed (herunder mikrobielle kulturer, naturlige antioxidanter fra planter og enzymer i brødfremstilling)
- Smagsregulering (herunder umami og kokumi, mikrobielle kulturer)
- Structur og viskositet (herunder mikrobielle kulturer, ostepulver, peptider, oleogeler, emulsioner og skum stabiliseret af partikler – pickering systems)
- Farveoptimering (herunder naturlige farvestoffer og nye trends, farveoptimering v.hj.a. mikroorganismer)
- Sundhedsfremme (herunder langkædede omega-3 fedtsyrer, calcium, probiotika og andre mikrobielle kulturer og medier, bioaktive peptider).
Rapporten er bestilt af Food & Bio Cluster Denmark i regi af Innovationskraft støttet af Ministeriet for Forskning og Uddannelse.
Viden
Flere rapporter og analyser fra Food & Bio Cluster Denmark
Projekter
Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.
Netværk
Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.
Kontakt
Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.