2. februar 2023
Dette dokument er et refleksionspapir over nogle af de muligheder, hvor viden fra de samfundsvidenskabelige og humanistiske videnskaber (SSH) kan bidrage til at fremme den grønne omstilling til et mere plantebaseret fødevaresystem.
Refleksionspapiret baserer sig på de diskussioner og præsentationer, der har fundet sted i regi af Københavns Universitets Green Solution Centres samarbejde med Food and Bio Cluster Denmark, hvor fokus har været at afsøge omstillingsprocesser til et mere plantebaseret fødevaresystem.
Formålet med papiret er at stimulere diskussion og invitere til tværfaglig dialog, samarbejde og udforskning.
De samfundsvidenskabelige og humanistiske videnskaber udgøres af de videnskabelige miljøer knyttet til statskundskab, samfundsfag, økonomi, sociologi, antropologi, psykologi, jura, folkesundhedsvidenskab og de mange kultur-, religions-, sprog- og historieorienterede fag på Humaniora på Københavns Universitet (herefter omtalt som SSH). .
Dokumentet introducerer først nogle opmærksomheder knyttet til grøn omstilling generelt og overgangen til et mere plantebaseret fødevaresystem specifikt. Derefter præsenteres fem SSH problemkomplekser, som er centrale at adressere, hvis fødevaresystemets omstilling skal fremmes og forankres i samfundet:
Omstillingsorganisering
Værdier og marked
Forbrug og borgerinddragelse
Styring, regulering og forvaltning
Teknologisk og infrastrukturel innovation
Louise Krogh Johnson
Senior Innovation Manager
Send e-mail
Refleksionspapir: Mulige bidrag til omstilling til et mere plantebaseret fødevaresystem
/Default.aspx?ID=11051&newsid=3113&Action=1¤tPage=1&M=NewsV2&PID=63850
https://foodbiocluster.dk/Files/Images/Viden/Refleksionspapir_Omstilling-til-plantebaseret-foedevarer-940x520.png