20. februar 2023
Fermenteringsteknologier er i stor global vækst og med et stort markedspotentiale for danske virksomheder, da vi står stærkt inden for fødevare- og bioteknologiindustrien. I denne rapport analyseres markedspotentialet, og behovet for implementering af fermenteringsudstyr i Danmark afdækkes, herunder eksempler på anvendelse af fermentering eller raffinerede produkter som enzymer, proteiner, biostimulerende stoffer m.m.
Fermentering omfatter en lang række biologiske processer, der udføres af mikroorganismer. Traditionelt henviser udtrykket til processer, hvor mikroorganismer forbruger organiske molekyler under anaerobe forhold. Denne rapport kigger imidlertid på fermentering i en bredere industriel betydning, hvor alle processer, hvor der sker en reproduktion af mikroorganismer - eller produktion gennem mikroorganismer - omfattes.
Med udsigt til en fortsat stigning i væksten inden for fermenteringsteknologier, har vi i Food & Bio Cluster Denmark bedt Teknologisk Institut om at dykke ned i markedspotentialet for danske virksomheder, og hvordan vi fremmer og kommercialiserer teknologien med hensyn til fx finansiering, teknisk bistand og adgang til forskningsfaciliteter.
Læs mere i rapporten herunder, som indeholder ny viden om
Rapporten er på engelsk.
Rapporten er udarbejdet som del af projektet Innovationskraft med støtte fra Forsknings- og Uddannelsesstyrelsen.
Thorkild Qvist Frandsen
Team Leader - Bioresources
Send e-mail
Ny rapport: Potential of fermentation
/Default.aspx?ID=11051&newsid=3118&Action=1¤tPage=1&M=NewsV2&PID=63850
https://foodbiocluster.dk/Files/Images/Viden/Potential-of-fermentation-940x520.png