• Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Vision og mission
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
Food Bio Cluster Denmark

Menu

  • Forside
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
    • Vil du hjælpe virksomheder på vej
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Open Calls
    • Tværgående projekter
    • Samarbejdsprojekter
    • Arkiv
  • Viden
  • Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Vision og mission
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
    • Vil du hjælpe virksomheder på vej
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Open Calls
    • Tværgående projekter
    • Samarbejdsprojekter
    • Arkiv
  • Viden

Viden



  • Du er her:
  • Forside
  • / Viden
  • Du er her:
  • Viden

Ny rapport: Gentle Preservation Technologies

24. januar 2023

Her kan du hente en helt ny rapport, der sammenfatter den seneste viden om forarbejdningsteknologier til fødevarer herunder termiske og ikke-termiske teknologier.

Fødevareforarbejdningen har udviklet sig gennem århundreder, og det er hele tiden blevet muligt at konservere produkter i længere tid og længere væk fra det oprindelige produktionssted.

Dermed er det blevet muligt at omdanne ofte uspiselige råvarer til en lang række fødevarer med et højt fødevaresikkerhedsniveau, og som opfylder en lang række forskellige forbrugerkrav.

Men hvor står vi i dag? Food & Bio Cluster Denmark har bedt Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet (KU FOOD) sammenfatte den seneste viden om forarbejdningsteknologierne, herunder termiske og ikke-termiske teknologier og baseret på instituttets igangværende aktiviteter.

Rapporten indeholder:

  1. Termiske teknologier (herunder konventionelle samt elektromagnetiske opvarmningsprocesser)
  2. Ikke-termiske teknologier, herunder
    • Trykdrevne processer
    • Elektrisk drevne processer
    • Akustiske processer
    • Gamma, røntgen og elektrisk stråling
    • UV-baserede processer
    • Kold plasma

Hent rapporten

 

Rapporten er udarbejdet som del af projektet Innovationskraft med støtte fra Forsknings- og Uddannelsesstyrelsen.  

Se også 

 



Vil du vide mere?

Kathrine Vejgaard Stage 
Team Leader - Food
kvs@foodbiocluster.dk

 

Tilbage

Ny rapport: Gentle Preservation Technologies /Default.aspx?ID=11051&newsid=3108&Action=1&M=NewsV2&PID=63850 https://foodbiocluster.dk/Files/Images/Viden/Gentle-Preservation-Technologies-940x520.png

Food & Bio Cluster Denmark er den landsdækkende klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer i Danmark. Vi er den samlende platform for innovation og vækst i klyngen – for danske og internationale virksomheder og videninstitutioner.

Food & Bio Cluster Denmark

c/o Agro Food Park
Agro Food Park 13
8200 Aarhus N
Tlf.:  8999 2500
CVR 25666070
info@foodbiocluster.dk

 

Adresser til øvrige hubs her

Cookieinformation
Persondatapolitik og oplysninger

 

 

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?