• Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Vision og mission
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
Food Bio Cluster Denmark

Menu

  • Forside
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Idekonkurrence 2023
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
    • Vil du hjælpe virksomheder på vej
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Open Calls
    • Tværgående projekter
    • Samarbejdsprojekter
    • Arkiv
  • Viden
  • Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Vision og mission
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Idekonkurrence 2023
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
    • Vil du hjælpe virksomheder på vej
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Open Calls
    • Tværgående projekter
    • Samarbejdsprojekter
    • Arkiv
  • Viden

Viden



  • Du er her:
  • Forside
  • / Viden
  • Du er her:
  • Viden

Ny rapport: Plantebaseret Seafood - Tang og mikroalger som kilde til omega-3 fedtsyrer, protein og vitaminer i fremtidens fødevarer

24. april 2023

Hvordan ser den danske tang- og mikroalge- produktion ud? Hvilke produkter er tilgængelige, og hvad er potentialet for at flere fødevarer i fremtiden også vil indeholde plantebaseret ingredienser fra havet? Alt dette kan du læse mere om i denne nye fokusanalyse fra DTU.

Denne rapport sætter fokus på tang og mikroalger som kilde til nogle af de næringsstoffer, vi ellers kun ser i fisk og skaldyr. Som fødevareproducent, iværksætter eller hvis du på anden måde er interesseret i fødevareområdet, får du her ny inspiration til at sætte gang i innovationen med henblik på at sikre velsmagende, sunde og bæredygtige produkter, der kan blive fremtidens svar på plantebaseret mad fra havet.

Lige nu går trenden nemlig imod flere plantebaserede fødevarer og færre animalske fødevarer. Derfor er det interessant at finde nye kilder til essentielle næringsstoffer, som fx fedtsyrer og aminosyrer samt vitaminer og mineraler.

Både tang og mikroalger er rige på en lang række næringsstoffer, som er sammenlignelige med næringsstoffer fra eksempelvis kød og grøntsager. Tang og mikroalger vil desuden kunne bidrage til at komme nærmere målene om bæredygtig udnyttelse af vores ressourcer og fødevareproduktion.

Rapporten indeholder:

  1. Baggrund
  2. Dyrknings- og høstteknologier
  3. Tang og mikroalger som fødevarer
  4. Processering af tang og mikroalger
  5. Forbrugernes accept af nye fødevarer
  6. Konklusion

Rapporten er lavet af DTU på initiativ af Food & Bio Cluster Denmark som en del af projektet Innovationskraft med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

 

Hent rapporten

 


 

Vil du vide mere?

Kersti Haugan 
Senior Business Development Manager
M 5367 5880
kha@foodbiocluster.dk

 

 

Tilbage

Ny rapport: Plantebaseret Seafood - Tang og mikroalger som kilde til omega-3 fedtsyrer, protein og vitaminer i fremtidens fødevarer /Default.aspx?ID=11051&newsid=3149&Action=1&M=NewsV2&PID=63850 https://foodbiocluster.dk/Files/Images/Viden/Plantebaseret-seafood-940x520-pxl.png

Food & Bio Cluster Denmark er den landsdækkende klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer i Danmark. Vi er den samlende platform for innovation og vækst i klyngen – for danske og internationale virksomheder og videninstitutioner.

Food & Bio Cluster Denmark

c/o Agro Food Park
Agro Food Park 13
8200 Aarhus N
Tlf.:  8999 2500
CVR 25666070
info@foodbiocluster.dk

 

Adresser til øvrige hubs her

Cookieinformation
Persondatapolitik og oplysninger

 

 

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?