24. april 2023
Hvordan ser den danske tang- og mikroalge- produktion ud? Hvilke produkter er tilgængelige, og hvad er potentialet for at flere fødevarer i fremtiden også vil indeholde plantebaseret ingredienser fra havet? Alt dette kan du læse mere om i denne nye fokusanalyse fra DTU.
Denne rapport sætter fokus på tang og mikroalger som kilde til nogle af de næringsstoffer, vi ellers kun ser i fisk og skaldyr. Som fødevareproducent, iværksætter eller hvis du på anden måde er interesseret i fødevareområdet, får du her ny inspiration til at sætte gang i innovationen med henblik på at sikre velsmagende, sunde og bæredygtige produkter, der kan blive fremtidens svar på plantebaseret mad fra havet.
Lige nu går trenden nemlig imod flere plantebaserede fødevarer og færre animalske fødevarer. Derfor er det interessant at finde nye kilder til essentielle næringsstoffer, som fx fedtsyrer og aminosyrer samt vitaminer og mineraler.
Både tang og mikroalger er rige på en lang række næringsstoffer, som er sammenlignelige med næringsstoffer fra eksempelvis kød og grøntsager. Tang og mikroalger vil desuden kunne bidrage til at komme nærmere målene om bæredygtig udnyttelse af vores ressourcer og fødevareproduktion.
Rapporten er lavet af DTU på initiativ af Food & Bio Cluster Denmark som en del af projektet Innovationskraft med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Kersti Haugan
Senior Business Development Manager
M 5367 5880
kha@foodbiocluster.dk
Ny rapport: Plantebaseret Seafood - Tang og mikroalger som kilde til omega-3 fedtsyrer, protein og vitaminer i fremtidens fødevarer
/Default.aspx?ID=11051&newsid=3149&Action=1&M=NewsV2&PID=63850
https://foodbiocluster.dk/Files/Images/Viden/Plantebaseret-seafood-940x520-pxl.png