• Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Vision og mission
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
Food Bio Cluster Denmark

Menu

  • Forside
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
    • Vil du hjælpe virksomheder på vej
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Open Calls
    • Tværgående projekter
    • Samarbejdsprojekter
    • Arkiv
  • Viden
  • Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Vision og mission
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
    • Vil du hjælpe virksomheder på vej
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Open Calls
    • Tværgående projekter
    • Samarbejdsprojekter
    • Arkiv
  • Viden

Viden



  • Du er her:
  • Forside
  • / Viden
  • Du er her:
  • Viden

Ny rapport: Kultiveret kød - fra muskelcelle til fødevare

16. januar 2023

Fremtidens proteinbaserede fødevarer, herunder kultiveret kød, er et fokuspunkt for både industri og forskning.

I denne rapport, som Food & Bio Cluster Denmark har fået udarbejdet med hjælp fra forskere ved Aarhus Universitet og med støtte fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, udpeges hvordan kultiveret kød kan blive en fødevare, der delvist kan erstatte konventionelt kød.

Rapporten bygger blandt andet på aktuel forskning udført på Aarhus Universitet og international litteratur på området og adresserer såvel muligheder som udfordringer i forbindelse med udvikling af laboratoriefremstillet kød.

Rapporten indeholder:

  1. Kultiveret kød med udgangspunkt i satellitceller
  2. Strukturen af muskelvæv og betydningen for kødkvalitet
  3. Stilladsmateriale for dyrkning af kultiveret kød
  4. Næringsværdi af kultiveret kød
  5. Fødevaresikkerhed
  6. Perspektivering - fremtiden for kultiveret kød
  7. Forskningsinitiativer inden for kultiveret kød på Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet
  8. Referencer

Hent rapporten
 



Vil du vide mere?

Kathrine Vejgaard Stage 
Team Leader - Food
kvs@foodbiocluster.dk

 

Tilbage

Ny rapport: Kultiveret kød - fra muskelcelle til fødevare /Default.aspx?ID=11051&newsid=3101&Action=1&M=NewsV2&PID=63850 https://foodbiocluster.dk/Files/Images/Viden/Kultiveret-koed.jpg

Food & Bio Cluster Denmark er den landsdækkende klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer i Danmark. Vi er den samlende platform for innovation og vækst i klyngen – for danske og internationale virksomheder og videninstitutioner.

Food & Bio Cluster Denmark

c/o Agro Food Park
Agro Food Park 13
8200 Aarhus N
Tlf.:  8999 2500
CVR 25666070
info@foodbiocluster.dk

 

Adresser til øvrige hubs her

Cookieinformation
Persondatapolitik og oplysninger

 

 

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?