Rapport

Kultiveret kød - fra muskelceller til fødevarer

Fremtidens proteinbaserede fødevarer, herunder kultiveret kød, er et fokuspunkt for både industri og forskning.

I denne rapport, som Food & Bio Cluster Denmark har fået udarbejdet med hjælp fra forskere ved Aarhus Universitet og med støtte fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, udpeges hvordan kultiveret kød kan blive en fødevare, der delvist kan erstatte konventionelt kød.

Rapporten bygger blandt andet på aktuel forskning udført på Aarhus Universitet og international litteratur på området og adresserer såvel muligheder som udfordringer i forbindelse med udvikling af laboratoriefremstillet kød.

Rapporten indeholder:

  1. Kultiveret kød med udgangspunkt i satellitceller
  2. Strukturen af muskelvæv og betydningen for kødkvalitet
  3. Stilladsmateriale for dyrkning af kultiveret kød
  4. Næringsværdi af kultiveret kød
  5. Fødevaresikkerhed
  6. Perspektivering - fremtiden for kultiveret kød
  7. Forskningsinitiativer inden for kultiveret kød på Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet
  8. Referencer

Rapporten er udarbejdet i 2022 som del af projektet Innovationskraft med støtte fra Udannelses- og Forskningsstyrelsen.  

Kathrine Vejgaard Stage

Kathrine Vejgaard Stage

Head of Innovation & Partnerships
Viden

Flere rapporter og analyser fra Food & Bio Cluster Denmark

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.