Erhvervsakademi Aarhus tilbyder laboratoriefaciliterer til startupvirksomheder

Vi har været et smut forbi Erhvervsakademiet. De har nemlig noget de gerne vil vise frem. Noget, som de er ret sikre på, at specielt startup-virksomheder indenfor fødevareindustrien vil finde ganske interessant. Det er nemlig sådan, at Erhvervsakademi Aarhus tilbyder fuldt udstyret testkøkken og laboratoriefaciliterer på stedet til fødevarevirksomheder, der ønsker at få udført diverse tests af deres processer.

Foto: Her kan du skrive en billedtekst

Se med her, hvor Svend og Bjørn fortæller mere om, erhvervsakademiets laboratorietilbud

Forskningsprojekter trækker priser hjem til Aarhus

Der er ikke mange der ved det, men på Erhvervsakademi Aarhus bliver der drevet forskning. Lige siden 2013 har Erhvervsakademiet nemlig haft forskningsmandat, og i februar 2023 trak to forskere og lektorer på stedet, nemlig Svend Secher Dam og Bjørn Petrat-Melin en pris hjem for deres forskning i plantebaserede alternativer til kød, samt hybridløsninger. Det var ved Akademiernes Dag, at de to forskere trak årets forskningspris med hjem til akademiet i Aarhus for deres to projekter, der omhandler mulighederne for smagsoplevelse i en hybridburger, hvor hakket oksekød blandes med bælgfrugteprotein, som i en klassisk kødburger. En undersøgelse, der viste et opløftende resultat; nemlig at der hos forbrugerne var stor tilfredshed med smagen i hybridburgeren, der nemt kunne sammenlignes med den rene bøf. Herudover fokuserede det prisvindende projekt på nærringsindholdet i hestebønner som foder.

Se mere om det prisvindende projekt her

De to forskere har nu kastet sig over to nye projekter, som du kan se mere om her: 

Hvis der er noget af det du har hørt om Svend, Bjørn, og Erhvervsakademi Aarhus der lyder som om det kunne hjælpe dig eller din virksomhed med udfordringer I står over for, er du velkommen til at kontakte dem.

 

Svend Secher Dam: ssd@eaaa.dk, 72 28 64 86

Bjørn Petrat-Melin: bmel@eaaa.dk, 72 28 64 69

Flere nyheder fra Food & Bio Cluster

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.