• Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Vision og mission
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
Food Bio Cluster Denmark

Menu

  • Forside
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Idekonkurrence 2023
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
    • Vil du hjælpe virksomheder på vej
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Open Calls
    • Tværgående projekter
    • Samarbejdsprojekter
    • Arkiv
  • Viden
  • Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Vision og mission
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Idekonkurrence 2023
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
    • Vil du hjælpe virksomheder på vej
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Open Calls
    • Tværgående projekter
    • Samarbejdsprojekter
    • Arkiv
  • Viden

Nyheder



  • Du er her:
  • Forside
  • / Nyheder
  • Du er her:
  • Nyheder

Erhvervsakademi Aarhus tilbyder laboratoriefaciliterer til startupvirksomheder

7. marts 2023

Vi har været et smut forbi Erhvervsakademiet. De har nemlig noget de gerne vil vise frem. Noget, som de er ret sikre på, at specielt startup-virksomheder indenfor fødevareindustrien vil finde ganske interessant. Det er nemlig sådan, at Erhvervsakademi Aarhus tilbyder fuldt udstyret testkøkken og laboratoriefaciliterer på stedet til fødevarevirksomheder, der ønsker at få udført diverse tests af deres processer.

Se med her, hvor Svend og Bjørn fortæller mere om, erhvervsakademiets laboratorietilbud

 

Forskningsprojekter trækker priser hjem til Aarhus

Der er ikke mange der ved det, men på Erhvervsakademi Aarhus bliver der drevet forskning. Lige siden 2013 har Erhvervsakademiet nemlig haft forskningsmandat, og i februar 2023 trak to forskere og lektorer på stedet, nemlig Svend Secher Dam og Bjørn Petrat-Melin en pris hjem for deres forskning i plantebaserede alternativer til kød, samt hybridløsninger. Det var ved Akademiernes Dag, at de to forskere trak årets forskningspris med hjem til akademiet i Aarhus for deres to projekter, der omhandler mulighederne for smagsoplevelse i en hybridburger, hvor hakket oksekød blandes med bælgfrugteprotein, som i en klassisk kødburger. En undersøgelse, der viste et opløftende resultat; nemlig at der hos forbrugerne var stor tilfredshed med smagen i hybridburgeren, der nemt kunne sammenlignes med den rene bøf. Herudover fokuserede det prisvindende projekt på nærringsindholdet i hestebønner som foder.

Se mere om det prisvindende projekt her

Bønner på bordet – bælgplanter i fødevarer

De to forskere har nu kastet sig over to nye projekter, som du kan se mere om her: 

Bønner på bordet 2.0

Kampen mod ubudne gæster: mikrobiologi i bælgplantebaserede fødevarer

 

 

 

Hvis der er noget af det du har hørt om Svend, Bjørn, og Erhvervsakademi Aarhus der lyder som om det kunne hjælpe dig eller din virksomhed med udfordringer I står over for, er du velkommen til at kontakte dem.

 

Svend Secher Dam: ssd@eaaa.dk, 72 28 64 86

Bjørn Petrat-Melin: bmel@eaaa.dk, 72 28 64 69

 

 

Tilbage

Erhvervsakademi Aarhus tilbyder laboratoriefaciliterer til startupvirksomheder /Default.aspx?ID=9307&newsid=3121&Action=1&M=NewsV2&PID=44109 https://foodbiocluster.dk/Files/Erhvervsakademi-Aarhus.jpg

 

 

Hent pressemeddelelser i vores Newsroom >

Menu

  • Tilmeld nyhedsbrev

Food & Bio Cluster Denmark er den landsdækkende klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer i Danmark. Vi er den samlende platform for innovation og vækst i klyngen – for danske og internationale virksomheder og videninstitutioner.

Food & Bio Cluster Denmark

c/o Agro Food Park
Agro Food Park 13
8200 Aarhus N
Tlf.:  8999 2500
CVR 25666070
info@foodbiocluster.dk

 

Adresser til øvrige hubs her

Cookieinformation
Persondatapolitik og oplysninger

 

 

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?