Scalable Downstream Processing of Fermentation Derived Cellulose Bacterial cellulose, a stable biopolymer made by bacteria from sugar, shows promise as a sustainable alternative to petrochemicals. This project focuses on creating an efficient method to separate it from the fermentation broth. Læs mere
Udvikling og test af skaleringsteknologi til solid state fermentering Solid state fermentering er en lovende teknologi til alternative proteiner og biobaserede materialer. Projektet adresserer udfordringen med skalering til bæredygtig industriel produktion. Læs mere
MICROFOAM - Bio-based fire retardants using microalgal foam Many fire retardants contain harmful chemicals that negatively impact the environment and human health. This project aims to create natural, non-toxic foaming agents for bio-based fire retardants using sustainable microalgal production. Læs mere
Development of Raman microtiter plate reader Real-time quantification of metabolites is crucial for optimizing bioproduction. Current methods are slow and lack specificity. This project aims to develop a high-throughput Raman-based microtiter plate reader for faster and more precise monitoring. Læs mere
Antibakteriel effekt og bionedbrydelighed af algeplast og algeplastkomposit Stigende bekymringer om fossilt plasts miljøpåvirkning øger interessen for bioplast. Projektet arbejder med algebaseret bioplast til emballage med antibakterielle egenskaber, som kan tilbyde miljøvenlige og funktionelle alternativer til traditionelt plast Læs mere
PIGMENT - Sustainable macroalgae biorefinery for co-production of phycoerythrin Red macroalgae contain methane-inhibiting compounds (MIC) that can reduce cattle methane emissions by over 60%. To make the biorefining process economically viable, this project will develop a co-extraction process for phycoerythrin (PE). Læs mere
Bioplastics from waste substrates – a circular approach to a fermented biomaterial Plastic's environmental impact is a growing concern. This project will produce bioplastics, specifically polyhydroxyalkanoates (PHA), from waste materials like fruit peels, mash, and coffee ground oil, offering a sustainable solution to plastic pollution Læs mere
On site fractionation and fermentation of food waste to lactic acid for bioplastics production Food waste is often discarded, leading to high costs and emissions. This project will show how fats, proteins, and sugars can be turned into valuable products like soaps, biodiesel, bioplastics, and animal feed, providing a sustainable solution. Læs mere
Biobaseret garn til børnetøj Tøjindustrien bidrager til CO2-udledning og mikroplastikforurening. Projektet udvikler biobaseret garn som et miljøvenligt alternativ til polyester. Læs mere
Development of non-alcoholic Rosé fermentation process This project aims to develop a fermentation process for non-alcoholic rosé, enabling faster product development, minimizing waste, and achieving scalability for mass production. Læs mere
Fodergær - En biosolution i landbruget Bekymring over medicinforbrug i svineproduktionen øger interessen for biosolutions. Dette projekt undersøger et fodergær fra mejerisidestrømme, der kan forbedre dyrevelfærd og bæredygtighed. Læs mere
Fra affald til engangskopper – og dernæst til næring Transformation af spildmateriale fra kaffeindustrien, kaffegrums, til 100% naturligt komposterbare engangskaffekopper. Læs mere
Cirkulært retursystem for genpåfyldelige glasflasker Projektets overordnede mål er at skabe et bæredygtigt og effektivt system til genbrug af glasflasker Læs mere
Converting Shell Waste into Valuable Biomaterials Every year, shellfish waste poses a significant environmental challenge. This innovation project aims to upcycle this waste into valuable, bio-based materials that can be used in agriculture, packaging, clothing and biomedicine.. Læs mere
Monitorering og analyse af afgasning fra fermenteringsprocesser Ny sensorteknologi og AI-drevet analyse af afgasningen kan afsløre vigtig viden undervejs i fermenteringsprocesser. På den måde kan proceskontrollen optimeres, og omkostningerne til måleudstyr og monitorering reduceres. Læs mere
Procesoptimering og livscyklusanalyse af plantebaserede alternativer til dyrkning af cellebaseret kød Kød fremstillet i en beholder i stedet for på bondegården? Fremtiden er cellulær, og vi ser hele tiden nye metoder til at udvikle den animalske produktion gennem såkaldte ’cellebaserede fødevarer’. I dette projekt vil en dansk producent forbedre Læs mere
Fra affaldsmateriale fra fødevareproduktion til konstruktion af nye møbelkomponenter Kan man sidde i maden? I dette projekt vil partnerne demonstrere, hvordan restfraktioner fra fødevareindustrien som fx kaffeaffald, mask fra ølproduktion og andre sidestrømme kan recirkuleres til nye kompositter og komponenter inden for møbelbranchen. Læs mere
Sukkerroebaseret nanocellulose til forstærkning af bioplast Stigende bekymringer over både ressourceforbruget og miljøpåvirkningen af fossilt plast får flere til at kigge i retning af bioplast. Som materialeforstærkning arbejdes der i dette projekt med at tilføje nanocellulose fra sukkerroer til polymereren. Læs mere
Grønne proteiner: Tang og bælgfrugter som smagsgivere De grønne proteiner er vigtige brikker i at reducere forbruget af animalske proteiner. Her kan bælgfrugter i kombination med den eftertragtede umami-smag fra tang åbne for nye muligheder. Læs mere
Fra problemer i havet til nyttige produkter i fødevareproduktionen For store mængder næringsstoffer i danske farvande kan føre til algevækst og iltsvind. Men hvad nu hvis man 'høster' næringsstofferne og konverterer dem til bæredygtige fødevarer og organiske gødningsprodukter? Det er omdrejningspunktet i dette værdikædes Læs mere
Pyrolyse af biomasse fra landbruget Pyrolyse har potentiale til at halvere landbrugets klimaaftryk. Men et relativt stort fugtindhold i biomasserne er en stor udfordring for at gøre pyrolyse rentabel, og det ønsker partnerne i dette projekt at gøre noget ved. Det sker gennem fortørring. Læs mere
Plantebaseret alternativ til røræg En plantebaseret diæt er et afgørende skridt mod en bæredygtig brødfødning af den voksende verdensbefolkning. Der er dog også udfordringer hvis traditionelt røræg skal erstattes af et plantebaseret produkt. Læs mere
Sojafri umami sauce baseret på restprodukt fra ølbrygning Mæskningsprocessen, som finder sted under ølbrygning, efterlader et restprodukt med et uudnyttet potentiale. Sidestrømmen er næringsrig med et højt indhold af proteiner og fibre, og partnerne ønsker er at finde anvendelse i en plantebaseret smagsfremmer. Læs mere
Udvikling af et plantebaseret alternativ til kaviar Konventionel kaviar kommer primært fra størfisken, men den er i mange år blevet udsat for overfiskning i en sådan grad, at den i dag er en af de mest truede arter på kloden. Læs mere
Upcycling af sidestrømme fra landbrugs- og fødevareindustrien til præcisionsfermentering af animalske proteiner Erstatning af kød og mejeriprodukter med alternative proteiner er et effektivt værktøj til bekæmpelse af klimakrisen. Plantebaserede proteiner er et godt og billigt alternativ, men har ofte smags-, ernærings- og funktionelle mangler. Læs mere