Innovationssamarbejde (Innovationskraft 2023-2024)
Spiselige svampe dyrket på restprodukt fra bryggeriindustrien
Er det muligt at udvikle et vækstmedie til svampe baseret på det overskydende kornprodukt fra ølbrygningsindustrien?
Dette ønsker den indendørs svampeproducent Funga Farm at undersøge i samarbejde med mikrobryggeriet BRØL. Med et særligt maskfilter kan BRØL reducere vandindholdet i det overskydende kornprodukt fra ølproduktionen. Indholdet af sukker og aminosyrer kan også optimeres, således at der udvikles et optimalt vækstsubstrat for svampe baseret på restproduktet fra ølbrygning.
Fra mikrobryggeri til storskala produktion
Projektet vil også finde den mest profitable og bæredygtige metode til svampeproduktion, så den cirkulære værdikæde mellem ølbrygnings- og svampeindustrien kan udvides fra mikrobryggerier til storskala ølbryggerier.
Projektetets partnere undersøger også, hvorvidt det er muligt at udnytte det brugte vækstmedie fra svampeproduktionen yderligere og anvende det som dyrefoder.
Finansieret af
Projektet ”ERST75 MBB” er igangsat af Food & Bio Cluster Denmark og medfinansieret af den Europæiske Union og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Partnere i projektet
Louise Krogh Johnson
Sidder du med en god idé til et innovationsprojekt?
Food & Bio Cluster Denmark hjælper med at accelerere innovationen og den bæredygtige udvikling inden for fødevarer og bioressourcer.
Vi udbyder løbende muligheder for forskellige samarbejder og projekter.
Sådan samarbejder vi også om innovation
Her kan du se eksempler på andre innovationssamarbejdsprojekter i regi af klyngebevillingen Innovationskraft.
Projekter
Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.
Netværk
Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.
Kontakt
Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.