Projekt: agroBRIDGES

EU projekt der skal bringe fødevareproducenter og landmænd tættere på forbrugerne

Dette skal gøres ved at give landmændene og producenterne praktisk viden og støtte til at få opbygget en markedsposition gennem nye forretnings- og marketingmodeller baseret på korte forsyningskæder.

I projektet skal der udvikles en innovativ multi-aktør-ramme for landmænd og fødevareproducenter, der samler en bred vifte af interessenter og praktiske støtteværktøjer til bedre at forbinde producenter og forbrugere. Dette skal fremme etableringen af bæredygtige forretnings- og marketingmodeller med færre mellemled.

Udvikling og afprøvning af værktøjer til lokale landmænd og fødevare-producenter

Food & Bio Clusters rolle i projektet bliver at udvikle og afprøve værktøjer, som lokale landmænd og fødevare-producenter kan bruge til at komme tættere på forbrugerne og øge det direkte salg. En af opgaver er at etablere en Multi-Actor Platform, altså et netværk af danske producenter, forbrugere, videninstitutioner, myndigheder, distributører osv., der skal spille en aktiv rolle i udviklingen af værktøjerne. Når værktøjskassen er klar, vil den understøtte de lokale fødevareproducenters mulighed for at få direkte adgang til forbrugerne gennem opbygningen af korte forsyningskæder. Producenterne kan bl.a. få hjælp til profilering, kampagner på sociale medier, afholdelse af events og valg af den rigtige forretningsmodel.

Stort potentiale til at øge producenternes indkomst

Vi forventer i projektet at udvikle nye forretnings- og marketingmodeller baseret på korte forsyningskæder, der har potentialet til at øge producenternes indkomst med 35% ved at minimere antallet af mellemled.

På langt sigt forventes projektet at resultere i, at 5-8% flere producenter, bliver involveret i direkte salg til forbrugere. På kortere sigt er målet at uddanne 150 personer i emner relateret til indkøb af fødevarer og hvordan man mobiliserer innovative forsyningskæder inden for landbrug og fødevarer samt hvordan man kan støtte lokale producenter.

Fakta om projektet

Finansieret af

Periode

1. januar 2021 - 31. december 2023

Projekttitel

Building bridges between consumers and producers by supporting short food supply chains through a systemic, holistic, multi-actor approach based Toolbox

Pojektet modtager bevillinger fra EU's Horizon 2020-forsknings- og innovationsprogram under tilskudsaftale nr.  101000788.

Projektets hovedmål er at:

  • Styrk landmændene med praktisk viden og støtte til at oprette korte forsyningskæder, og dermed gøre det nemmere at forbinde producenter med forbrugere og indkøbere.
  • Levere beslutningsstøtteværktøjer, der gør det lettere at vælge den mest bæredygtige forretningsmodel, der skal anvendes til at stimulere korte forsyningskæder.
  • Tilbyde en kombination af kommunikationsmaterialer, træningsprogrammer, eventvejledninger og digitale værktøjer i form af en agroBRIDGES Toolbox.
  • Etablere regionale og internationale multiaktørstrukturer til interessentdrevet udvikling, afprøvning, validering og udrulning.

Hvem deltager?

AgroBRIDGES-konsortiet er et tværfagligt team bestående af 15 partnere fra 11 europæiske lande. 

Anni Simonsen

Anni Simonsen

Senior Innovation Manager
Projekter

Se hvilke andre projekter, vi også deltager i

SusAnFoods

SusAnFoods

SusAnFoods har til formål at fremme strategisk og innovativ forskning i bæredygtig animalsk fødevareproduktion.

EVECSA

EVECSA

Klimasmart landbrug skal fremmes i EU samarbejdsprojekt ved blandt andet at øge viden og færdigheder hos nuværende og kommende landmænd.

SEAGLOW

SEAGLOW

Projektet SEAGLOW vil fremskynde overgangen af fiskerisektoren til vedvarende og lav-emissions energikilder og derved reducere deres afhængighed af fossile brændstoffer og positivt bidrage til at genoprette havmiljøerne.

VidenVærdikæder
ROSETTA

ROSETTA

ROSETTA-projektet fokuserer på at reducere og forebygge madspild ved at forbedre markedsadgangen til fødevarer som ikke opfylder markedsføringsstandarder eller markedsnormer, men som stadig er sikre at spise.

HarvRESt

HarvRESt

Grøn energiproduktion skal integreres i landbruget til gavn for både klima og landmænd

Erhvervsfyrtårnet for Biosolutions

Erhvervsfyrtårnet for Biosolutions

Vi fortsætter udviklingen af et internationalt erhvervsfyrtårn, der skaber optimale rammer for at udvikle bioteknologiske produkter og løsninger samt konkurrencedygtige virksomheder, der bidrager til at gøre Danmark mere grøn.

Biosolutions
Closing Loops

Closing Loops

SAMMEN og på TVÆRS. Det er essensen af Closing Loops, der mobiliserer små og mellemstore virksomheder til at arbejde med cirkulær økonomi i værdikæderne.

Biosolutions
Locality

Locality

Udnyttelsen af sidestrømme som næringskilde til algedyrkning, skal fremme innovative produkter

KlimÆPro

KlimÆPro

Der er stor efterspørgsel efter danske ærter til plantebaserede fødevarer. Dog kan kvaliteten af danske ærter, hverken på smag eller aroma, måle sig med importeret proteinafgrøder. Derfor vil projektet styrke en ny klimavenlig fødevareværdikæde.

BRILIAN

BRILIAN

Det europæiske innovationsprojekt BRILIAN vil fremme en cirkulær fremtid for landdistrikterne i EU.

Beyond Beta 3.0

Beyond Beta 3.0

Danmarks bedste startup-program, der forbereder den næste generation af virksomhedsstiftere til hurtig skalering og den første investeringsrunde.

Bioraffinering Fårup Biogas

Bioraffinering Fårup Biogas

Vi deltager i projektet Bioraffinering Fårup Biogas, som er et projektmodningsprojekt, der skal afklare mulighederne for at etablere et grønt bioraffinaderi i forbindelse med et planlagt biogasanlæg ved Fårup.

Bioraffinering Vestjysk Biogas

Bioraffinering Vestjysk Biogas

Vi deltager i projektet Bioraffinering Vestjysk Biogas, som er et projektmodningsprojekt, der skal afklare mulighederne for at etablere et grønt bioraffinaderi ved Vestjysk Biogasanlæg i Skive.

Grøn Bioraffinering Kerteminde

Grøn Bioraffinering Kerteminde

Vi deltager i projektet Grøn Bioraffinering Kerteminde, som er et projektmodningsprojekt, der skal afklare mulighederne for at etablere et grønt bioraffinaderi ved Kerteminde Biogasanlæg.

Plant2Food

Plant2Food

Projektet Plant2Food har en vision om at fremskynde udviklingen af plantebaserede fødevarer, til gavn for både planeten og befolkningen.

ALFA

ALFA

EU-finansieret projekt med det formål at øge udbredelsen af vedvarende energikilder i EU ved at fremme udbredelsen af teknologier, der anvender animalsk affald til at producere biogas.

BlueRev

BlueRev

Revitalisering af lokalsamfund i Europa med innovative biobaserede virksomheder, styringsmodeller og sociale innovationer med fokus på den blå biobaserede sektor.

BEATLES

BEATLES

BEATLES accelererer omstillingen til et mere bæredygtigt og produktivt landbrug ved at fremme udbredelsen af miljø- og klimaeffektive produktionsmetoder og smart farming teknologier

HØSTTEK

HØSTTEK

Professionel høstteknologi til lavbundsjorde og udnyttelse af den grønne biomasse til cirkulære produkter

Fyrtårn Vandteknologi

Fyrtårn Vandteknologi

Region Midtjylland er blevet udnævnt til foregangsregion for verdensførende, innovative, bæredygtige og effektive vandteknologiske løsninger.

TechCircle

TechCircle

Midtjyllands digitale innovationshub sætter fokus på fremtidens teknologier, klima og CO2-reduktion, Smart City og Cybersecurity.

EEN2EIC

EEN2EIC

Samarbejde for innovation og ligestilling - en ny bro mellem Enterprise Europe Network og Det Europæiske Innovationsråd.

BIOBoost

BIOBoost

BIOBoost vil opbygge tættere arbejdsrelationer mellem innovationsagenturer inden for cirkulær økonomi og bioøkonomi

MainstreamBio

MainstreamBio

Projektet har til hensigt at gøre mindre biobaserede løsninger til en større del af praksis i Europa ved at tilbyde innovative og digitale værktøjer, der er målrettet promoveringen og udviklingen af de mindre biobaserede løsninger.

Biosolutions
Innovationskraft

Innovationskraft

Læs mere om klyngeprogrammet Innovationskraft, der bidrager til at styrke danske SMV'ers produktivitet og konkurrenceevne gennem samarbejde om innovation og vidensoverførsel.

LIKE-A-PRO

LIKE-A-PRO

LIKE-A-PRO projektet er sat i verden for at mainstreame alternative proteiner til europæiske forbrugere

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.