Projektet Plant2Food har en vision om at fremskynde udviklingen af plantebaserede fødevarer, til gavn for både planeten og befolkningen. Visionerne skal realiseres ved at bygge en førende platform for plantebaseret fødevareforskning og innovation i hele værdikæden.
Plant2Food er et internationalt projekt, der involverer både universiteter, virksomheder og partnere fra fødevareindustrien. Forskere og virksomheder skal sammen udforske komplekse problemstillinger inden for plante- og fødevarevidenskab og dele ny viden på tværs af sektorer – uden at tage patent på resultaterne.
Det er nødvendigt at omstille en stor del af vores fødevareproduktion til plantebaserede fødevarer, hvis vi skal udnytte vores landbrugsarealer mest hensigtsmæssigt og samtidig blive i stand til at brødføde en voksende verdensbefolkning.
Derfor er der behov for øget fokus på plantebaserede fødevarer og gøre dem mere attraktive overfor forbrugeren. For at dette kan lykkes fokuserer Plant2Food på at udvikle plantebaseret fødevarer med nye ernæringsmuligheder, bedre smag og til en pris forbrugerne efterspørger.
For at indfri projektets visioner er der stort fokus på, hvordan universiteter og fødevareindustrien i samarbejde kan udvikle plantebaseret produkter med innovative løsninger. Her er vidensdeling og åbenhed afgørende faktorer. Ved at dele den erfaring og viden, som Plant2Food samarbejdsprojekterne generer, kan det bidrage til yderligere innovation til gavn for både den akademiske verden, industrien og den generelle befolkning.
Læs mere om Plant2Food, event, åben calls, m.m. på plant2food.dk og tilmeld dig Plant2Food-platformen.
Du kan også tilmelde dig maillisten, så bliver du opdateret med nyheder fra Plant2Food direkte i din indbakke.
Vil du høre mere?
Kontakt Astrid Pryds Hansen på aph@foodbiocluster.dk eller tlf. 29815351
Plant2Food er sponsoreret af Novo Nordisk Fonden med 200 mio. kr. i 2023-2027.
Plant2Food projektet er et åbent samarbejde mellem universiteterne: Aarhus Universitet, Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Københavns Universitet, Wageningen University & Research (Holland), Food & Bio Cluster Denmark og alle interesserede virksomheder fra Danmark og i udlandet.