Innovationssamarbejde (Innovationskraft 2023-2024)

Antioxidanter udvundet fra hampeblade

Der er en stigende efterspørgsel efter naturlige antioxidanter i fødevareindustrien, fordi de kan forlænge holdbarheden af produkter. Samtidig er de med til at bidrage med en lang række sundhedsmæssige fordele hos forbrugeren.

Hampeblade har vist sig at have et højt indhold af antioxidanter, hvilket Bornholmehampen ønsker at udnytte i samarbejde med Teknologisk Institut.  De vil ekstrahere antioxidanter fra biodynamisk dyrkede hampeblade, med fokus på at udvikle en ny ingrediens til drikkevaresegmentet og på sigt potentielt andre fødevarer. Den biodynamiske dyrkningsmetode anvender ingen sprøjtegifte og er med til at sikre den lokale biodiversitet, samtidig med at hampeplanterne optager CO2 fra atmosfæren under vækstperioden.

En naturlig, bæredygtig og danskproduceret antioxidant

Det danskproducerede hampebladeekstrakt vil på sigt kunne erstatte syntetiske antioxidanter og importerede naturlige antioxidanter. Disse produceres traditionelt bl.a. fra grøn te ekstrakt fra Asien. Dette er mindre bæredygtigt, dels på grund af den lange transport, dels i forhold til dyrkningen, som ofte ikke er økologisk.

Finansieret af

Projektet ”ERST86 HampOx” er igangsat af Food & Bio Cluster Denmark og medfinansieret af den Europæiske Union og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Kathrine Lykke Kirk

Kathrine Lykke Kirk

Innovation Manager

Sidder du med en god idé til et innovationsprojekt?

Food & Bio Cluster Denmark hjælper med at accelerere innovationen og den bæredygtige udvikling inden for fødevarer og bioressourcer.

Vi udbyder løbende muligheder for forskellige samarbejder og projekter.

Sådan samarbejder vi også om innovation

Her kan du se eksempler på andre innovationssamarbejdsprojekter i regi af klyngebevillingen Innovationskraft.

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.